Fejfájást okozhat a rossz párna! Válassz okosan!
Címlap / Szépség-Egészség / Fejfájást okozhat a rossz párna! Válassz okosan!

Fejfájást okozhat a rossz párna! Válassz okosan!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Életünk közel egyharmadát töltjük párnáink közt, ezért igen fontos, hogy a megfelelő fej alá valót használjuk. Párnatesztünkben a klasszikus párnafajtáktól a divatos bio-párnákig végignézzük, mi a legjobb.  

A jó párna megválasztása nagyon fontos. Sokan az ezeréves, még üköreganyánktól örökölt, rosszul tömött tollpárnákon alszanak, mások pedig felülnek a nagy bolthálózatok akciós kínálatainak, és az olcsó és rossz minőségű párnákon több kellemetlenséget szereznek maguknak, mint amennyit spórolnak.

Milyen betegségekhez segíthet hozzá a rossz párna?
- fejfájás
- gerinc-panaszok
- vérnyomás problémák
- rossz közérzet, stresszfaktorok növekedése a kialvatlanság miatt

Milyen párnák vannak?
Az alakban, méretben, és töltőanyagban számtalan párnafélét kínálnak a boltok, mindegyik vonzó valami miatt. Egyik az ára miatt vonja magára a tekintetet, másik a különleges alakja, harmadik a mintázata miatt feltűnő. Mindegyikről azt állítja a gyártója, hogy ha ezt vesszük, akkor vége minden bajunknak. De mi az igazság? Független párnatesztre indultunk.

A gyógytornász - gerinc specialista szerint a jó párna ideális mérete 40x 80 cm, és téglalap formája van. Ez azért lényeges, mert a fej így a párnán nyugszik, a váll viszont az ágymatracon fekszik.
Mennyire izzadunk? - ez egy igen lényeges kérdés, ugyanis, a nagyon izzadós embereknek célszerű lehet egy mosható töltelékkel töltött párnát vásárolni, ha ez nem megy, akkor húzza a párnát dupla cihába, és cserélje rendszeresen mindkettőt.
Allergia esetén is jó, ha gondokodunk! - a megfelelő textil, a mosható belső, az antiallergén huzat bizony jó szolgálatot tehet. A hajunkban ugyanis számos allergént beviszönk az ágyba, és párnánkra helyezünk, akaratunktól függetlenül. Aki a házipor atkájára érzékeny, azok legjobban teszik, ha mosható ágyneműt tartanak, és heti gyakorisággal mossák az ágyneműjüket, sőt akár két garnitúrát is váltogathatnak.

Milyen párnát NE válasszunk:
A párnák közül a furcsa alakú párnákat mindenképpen érdemes elkerülni. Különösképpen tilos a hengeres párnán aludni. A hengeres párnák dísznek vannak, igen praktikusak, ha fal mellé helyezzük őket szép sorjában, hogy ne érjünk a falhoz, vagy ne essen az ágy mellé semmi, de nem avlók arra, hogy rajtuk aludjunk. ne válasszunk fura, U alakú, vagy négyzetes alvópárnát sem, és túl nagy kispárnán sem célszerű aludni. (Az optimális méretet lásd fentebb). A szintetikus tölteléket teljes mértékben kerüljük el. A régi párnákban az összesűrűsödött tollat már ki kellene cserélni, az ilyen nosztalgikus darabokat érdemes kidobni.

Dobja el a nagypárnáját! A nagypárna rossz tartást eredményez. A kényelmes alváshoz a legjobb egy minőségi kispárna.

A jó párnák, amiket érdemes megvenni:
A kétlegnépszerűbb bio-párna a gyapjú és a tönköly töltetű. ezeket mutatjuk be részletesebben.
A szivacsból készült, speciális hullámos kiképzésű, mosható párnák is megfelelnek, ha huzatuk természetes anyagból készült, de ezeket nem szabad hosszabb ideig használni, mint ameddig a szivacs tart. 2-3 év alatt elöregszik.
Gyapjúból készült párna: Reumaellenes, bőrbarát. Télen-nyáron egyaránt hasznos! A keletkező párát, nedvességet teljes mértékben elszállítja, így a bőrön keresztül lezajló méreg-kiválasztódás hatékony és intenzív. Mivel a test saját hőjét átveszi, így nem izzaszt.További töltőanyagok, amik egészségesek: pamut, selyem és a kapok.

Ha tehát párnát szeretne vásárolni, inkább járnunk utána annak, melyik az, ami személyes igényeinknek a legmegfelelőbb.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16176 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x