Fülzúgás a repülőn? Megmondjuk, hogy kerülheti el!
Címlap / Szépség-Egészség / Fülzúgás a repülőn? Megmondjuk, hogy kerülheti el!

Fülzúgás a repülőn? Megmondjuk, hogy kerülheti el!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Gyakori, hogy a nagy nyomáskülönbség miatt hegyi utakon, gyors liftben, vagy repülőgépen utazva fülzúgást tapasztalunk, fülünk pattog, vagy bedugul.  

A hirtelen légnyomás változás hatására a fülünkben furcsa pattogást érzünk, ami igen kellemetlen érzés lehet, akár fájhat is. A fülben utána gyakran marad fülcsengés, fülzúgás, ami megnehezítheti repülőgépes útjainkat, rosszul indul miatta a nyaralás, vagy az üzleti út.

mondja Szigeti Csaba zeneterapeuta, a HarmoNet tanácsadója. Ilyenkor a tompa nyomás nem csak fájdalmas lehet, de a hallás élmény is megváltozik. Olyan érzés, mintha mindent távolról hallanánk, mintha egy üvegben ülnénk, és csak szűrten érnének el hozzánk a hangok. A jelenségre a magyarázatot a garat és a dobüreg közötti nyomáskülönbséget kiegyenlíteni hivatott Eustach -kürt nevű szervünk adja mely a fülünk középső részén található. Normális esetben ez a szerv felel a nyomás kiegyenlítéséért, ám ilyen nagy különbségekre a szervezetünk nincs felkészülve. Azonban az Eustach-kürt nyomáskiegyenlítő működését elősegíthetjük.

A trükk igen egyszerű. A repülőgépeken ugyanis nem véletlen osztogatnak apró cukorkákat. A cukorka szopogatása, a gyakori nyelés, vagy a szervezet természetes reakciója, a gyakori ásítás mind azt a célt szolgálják, hogy a fülben a nyomás kiegyenlítődjék.

Figyelem, ha nem akar megsüketülni, ne utazzon repülőn!
Középfül gyulladás esetén mindenképpen kérje ki fül-orr gégész orvos véleményét, mielőtt a repülőgépes utazást választja. A középfül gyulladás esetében ugyanis erősen romlik az Eustach-kürt nyomáskiegyenlítő képessége, a felgyűlt váladék esetleg súlyosan károsíthatja a fülünket, akár süketséghez is vezethet, ha ebben az állapotban orvosi engedély nélkül repülőre ülünk! Legyünk óvatosak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5605 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x