5 stratégiai lépés a legszexisebb női testrész nagy nyári...
Címlap / Szépség-Egészség / 5 stratégiai lépés a legszexisebb női testrész nagy nyári rekonstrukciójához

5 stratégiai lépés a legszexisebb női testrész nagy nyári rekonstrukciójához

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Érákon, korokon át férfiak sokaságát hozza és hozta lázba az ősi Kínától a Nyugati térig az a szexis női testrész, amit némelyek oly mostohán kezelnek. Egy valódi szépségprogramot ajánlunk a lábaknak és lábfejünknek.  

Kínában évszázadokon át az igazán úri családok leányainak lábfejét mesterségesen csonkították meg, hogy vonzóan aprócska legyen a lábfejük.
 A láb minden utunkon elkísér bennünket, lábfejünk, bokánk különleges ápolást igényel.

5 szakértőt kérdeztünk meg arról, vajon hogyan gondozzuk megfelelően a lábainkat, a szép, ápolt bőrtől és körmöktől kezdve a masszázson át a megfelelő harisnya és cipő viselésén kersztül a lábunkon hordható ékszerekig. Nagy nyári lábrekonstrukciós program, csak a HarmoNeten!

Még a nap sem mindegy, hogy mikor fogunk ebbe a műveletbe - mondja a HarmoNet asztrológusa, Kunsay Melinda - hiszen legjobb, ha kivárjuk a megfelelő holdállást a lábaink ápolására, gondozására. A HarmoNet holdhoroszkópjában mindig meg is említjük, hogy a Halak jegyében álló Hold alkalmas különösen erre a programra.

 

1. ütem: A szép bőrért!

A láb és a lábfej bőrének ápolását kezdjük egy puhító lábfürdővel, melybe zsályás lábfürdetőt tettünk, de megteszi a zsálya főzet is. A láb bőrét egy jojobaolajjal és tengeri sóval, vagy méginkább Holt tengeri sóval kevert radírozással kezeljük, így az elhalt bőrdarabkák kiválóan eltávolíthatóak. Ha a sarkak megkeményedtek a rossz cipő viselése miatt, akkor a sarkainkat külön kezeljük horzsakővel, illetve olajos masszázzsal. A lábfürdő után a láb bőrét kenjük át hidratáló krémmel, alapos masszázst adva a fáradt lábfejeknek. (Ennek nem kell szakszerűnek lennie, hiszen ennek a frissítés és a kedély javítása a célja!) Végül egy mentolos jellegű, puhító, kifejezetten a lábak ápolására készített kenőccsel kezeljük. Végül kissé feltámasztva hagyjuk pihenni legalább 5 percet. Alaposan törölgessük meg a lábakat és jöhet a köröm!


 

2. ütem: A gyönyörű körmökért


A legszebb lábat valójában egy pedikűrös tudja megcsinálni, tehát legjobb, ha havonta egyszer meglátogatjuk a pedikűröst, ám ha erre valamiért nincs módunk, akkor a lábak körmeit tanuljuk meg szakszerűen ápolni. A láb körmeit mindig négyzet alakúra vágjuk, sarkait soha (kisgyerekeknél se!) kerekítsük le (ezzel elejét vehetjük a köröm benövésének, az azzal járó körömágygyulladásoknak).
A frissen vágott körmök peremét körömreszelővel finoman reszeljük át, így nem teszik tönkre a harisnyát és nem válnak szálkássá. A körömlakktól legalább hetente egyszer alaposan tisztítsuk meg a lábkörmeinket (néha „pihentessük”, azaz 1-2 hétig ne lakkozzuk).
A körömágyra ránőtt körmöt mindig puhán, finom mozdulatokkal toljuk le a körömlemezről, és soha ne vágjuk ki. A kivágás azzal a kockázattal jár, hogy a különféle kórokozók bejutnak a bőr alá, fertőzések jönnek létre.  Az ollóval formált körömágy egyébként úgyis újra és újra visszanő, s minden kivágással egyre vastagabbá és keményebbé válik!


3. ütem: A tónusos, szép bőrért a lúdtalp ellen

A reflexológus tanácsa szerint a lábak napi kondícióját a legegyszerűbben úgy őrizhetjük meg, ha a munkahelyen, vagy ha ülőmunkát végzünk, kibújunk a cipőnkből, hogy ne szorítsa semmi a lábat. Tehetjük ezt télen is, ha fázós a lábunk, egy ölelős meleg "üldögélő papuccsal" de nyáron magunktól is eszünkbe jut. A lábak napi fittsége érdekében tegyünk az íróasztal alá, egy görgős talpmasszírozót, és időnként masszírozzuk át rajta talpunkat. Ha munkánk szaladgálós, és nem tudjuk magunkkal vinni a görgős masszírozót, akkor a legjobb egy "talplabda" használata. Ezt kis mérete miatt bárhová magunkkal vihetjük. A talplabda egy egyszerű labda, amiből kis göbök állnak ki, és amely alkalmas arra, hogy a talpunk alatt görgetve átnyomkodjuk vele a lábat. Ez nem csupán fitebbé tesz és megőrzi az egészséget, hanem  lábak bőrét is tónusosabbá, szebbé teszi és megelőzi a visszerek kiakakulását, enyhe fokon akár javítja vagy megelőzi a lúdtalpat és a rossz cipőviseléséből adódó lábdeformitást is korrigálja.

4. ütem: Jó harisnya, jó cipő!

Angliában a cipőbolti eladókat külön képzik, és a gyermekcipők eladására még egy kurzust szerveznek nekik. Nagyón óvják lábainkat és ez nem véletlen, mondja Cath, angol háziasszony, aki lapunknak szokott írni. A jó cipő viselése egy sor mozgásszervi betegséget megelőz. Négy olyan dolog van, amit a cipővásárláskor meg kell fontolni:
- A jó cipő jól szellőzik, természetes anyagokból, vagy speciális, szellőzést biztosító egyéb anyagból készül
- A jó cipőt nem kell "bejáratni", mivel sehol nem nyom, bök, vagy horozsol
- A jó cipő sarka akkora, amiben kényelmes járás esik (az alkalmi cipőket alkalomra hordjuk!)
- A jó cipőmegfelel a célnak, tehát az alkalmi cipő az alkalomra, a futócipő a futáshoz, a bevásárlásra használt cipő a sok gyalogláshoz, a túracipő a túrához és így továbbA jó harisnya kiemeli és egyszerre tartja is a lábat - mondja a női fehérneműk elismert szakértője Návay úr, aki immár egy emberöltő óta fehérnemű szakboltokat vezet. A legjobb harisnyák már nem is varrottak a lábfejnél, de meg vannak erősítve az ujjaknál. A valódi nő combon végződő, klasszikus harisnyát visel, főleg nyáridőben. Az úrinők ugyanis nem mennek társaságba harisnya viselése nélkül. Ez nem csak elegáns, de az illem is megkívánja. Az új harisnyák között már találunk olyanokat is, melyek megfelelnek a nyári kívánalmaknak és nem izzasztják a lábakat. Ha sportolunk, akkor még nyáron is viseljünk a cipőben zoknit mégpedig kizárólag természetes szálból készült minőségi sportzoknit. Ez nagyon gyorsan megszárad, nem is kell belőle túl sok párat tartanunk, de lábaink egészségét óvhatjuk velük.

5. ütem: Ékszerek, tetkók  és erotika

A lábak, a bokák, a lábfej igen erotikus területek. Látványuk és érintésük egyaránt sokakat vonz, így nem mindegy, hogyan ékítjük.
A tetoválás, a henna, a bokalánc, a lábujjakon viselt gyűrű lehet egyarát közönséges és csinos, ha megfelelően viseljük, a megfelelő helyen, vagy ha túl kihívóak vagyunk vele. Munkamegbeszélésre ne hordjunk lábékszert, de egy bulira, vagy nyári esti partyra bátran felvehetünk ilyesmit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x