Ajurvéda: gyógyír a hajhullásra és túlsúlyra is
Címlap / Szépség-Egészség / Ajurvéda: gyógyír a hajhullásra és túlsúlyra is

Ajurvéda: gyógyír a hajhullásra és túlsúlyra is

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-25

Ízületi problémák, túlsúlyosság, anyagcserezavarok vagy hajhullás: az ajurvéda komplex orvosi tudomány, mely számtalan egészségügyi problémára kínálhat gyógyírt. 

 

Rendezvénynaptár

Nemzetközi Ajurvéda Konferencia
India függetlenségének 60. évfordulója alkalmából nemzetközi ájurvéda konferenciát tartottak Budapesten, amelyet az indiai nagykövetség szervezett az indiai Egészségügyi Minisztérium, a Debreceni Egyetem és az Ájurvéda Alapítvány támogatásával.

Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete kihangsúlyozta: bízik abban, hogy a konferencia nem csak pontos információkat közvetít az ájurvédáról, hanem annak egy komolyabb szabályozása érdekében konkrét lépésekre is sor kerül.

A konferenciát Ranjit Rae India magyarországi nagykövete, Panabaka Lakshmi az indiai Egészségügyi minisztérium miniszterhelyettese,  Shiv Basant az AYUSH  államtitkára és magyar oldalról Rapi Katalin nyitották meg.

Ajurvéda, a komplex orvostudomány
A konferencián számos indiai és európai szakember, szakorvos és professzor vett részt, így pl. Németországból, Angliából, Hollandiából, Horvátországból, Ausztriából, Csehországból, Bulgáriából és Görögországból.

Az előadók zöme hangsúlyozta, hogy az ájurvéda komplex orvostudomány – melynek szerves része az egészséges életmód, a betegségek megelőzése és a betegségek kezelése. Az ájurvédikus gyógyászat egyes kezelései  mint pl. a különféle masszázsok ugyan jól illeszthetőek a wellness és más modern  trendekbe, az ájurvéda önmagában mégsem ebbe a kategóriába tartozik, és az ilyen célú kezelések alkalmazása jelentős szaktudást igényel.

Az előadásokon elhangzottakból kiderült, hogy hiányzik az ájurvéda gyógyászat egységes, vagy legalábbis hasonló szabályozása a legtöbb európai országban, úgy a kezelések alkalmazása, mint a gyógyszerek alkalmazása területén.

Téveszmék az ajurvédával kapcsolatban
Több előadó is kihangsúlyozta, hogy számtalan téveszme övezi az ájurvédát. Nézzünk most ezek közül néhányat:

Az ájurvéda egészséges életmód.
Valójában az ájurvéda komplex gyógyászati és egészségmegőrző rendszer, amelynek szerves része az egészséges életmód, de ettől meg az ájurvéda nem életmód.

Az ajurvéda wellness.
Ez sem helyes így, hiszen az ájurvéda óriási hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, amelyet személyre szabottan ajánl ki – de nem wellness a szónak abban az értelmében, amelyet mi a wellness alatt értünk nyugaton.

Az ajurvéda azonos az olajos masszázzsal.
Az igaz, hogy az ájurvéda fontos részét képezik a különféle ájurvédikus masszázs kezelések, amelyek nem csak olajjal történnek, hanem egyéb gyógyanyagokkal is.

Az ájurvéda gyógyászat szorosan kapcsolódik a hindu valláshoz.
Ez nem így van. Az ájurvéda gyógyászat nem kapcsolódik egy valláshoz sem.

Az ájurvéda egy misztikus-mágikus különleges indiai gyógymód.
Az ájurvéda sem nem misztikus, sem nem mágikus. Sokkal inkább testi megközelítés, mint azt gyakran a média közvetítik az olvasók felé.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 17619 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x