Szépítő szex-kúra
Címlap / Szépség-Egészség / Szépítő szex-kúra

Szépítő szex-kúra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-03

A szexben komoly szépítő erő rejlik, melyről a fokozottabb ösztrogén kiválasztás gondoskodik. Ennek oka, hogy javítja a sejtek regenerációs képességét, elősegíti a kollagén képződést. Ennek révén a bőr tovább marad feszes, rugalmas és ráncmentes. 

A szexben komoly szépítő erő rejlik, melyről a fokozottabb ösztrogén kiválasztás gondoskodik. Ennek oka, hogy javítja a sejtek regenerációs képességét, elősegíti a kollagén képződést. Ennek révén a bőr tovább marad feszes, rugalmas és ráncmentes. Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak vizsgálatai szerint az olyan nők vérében, akik legalább hetenként egyszer szeretkeznek, sokkal több ösztrogén található, mint a mértékletesebben élőkében. Például a narancsbőr (cellulit) és visszértágulat is késleltetve lép fel, mivel a nagyobb ösztrogénérték a nyirokáramlást serkenti.

A szépség egészségét őrző erotika
Amerikai kutatók megállapították: a szex révén megelőzhető a megfázás. Azoknál, akik hetenként egyszer-kétszer szeretkeznek, magasabb a vér immonoglobulin A- (IgA) szintje. Ez véd a nátha és más fertőzések ellen, amellett a sebek is gyorsabban gyógyulnak. Aki hetenként kettőnél többször hódol eme szenvedélyének, annak lényegesen alacsonyabb az IgA értéke, mint annak, aki mértékletesebben, de rendszeresen gyakorolja a szexet.

Vidámabbak lehetünk a szextől
Az orgazmus során jó érzést keltő anyagok ­ így endorfin és szerotonin ­ kerülnek a véráramba; ez egy olyan pszichokoktél, ami boldoggá tesz. Az aktív és kielégülést nyújtó szexuális életet élő emberek tûrőképessége nagyobb, kevesebb közöttük a depressziós és a szorongó. Ezenkívül a szex zseniális módszer a stressz oldására.

Kalóriacsökkentés szeretkezéssel
Hiszen a szex egy „nagyon szép sporttevékenység." Egy 30 perces szerelmi játék során hozzávetőlegesen 350 kalória emésztődik fel. Ez kb. 40 perces kocogásnak felel meg. Minthogy a szex során főleg a hasizomzat van igénybevéve, ez a fitneszszalonban végzett 15 perces zsírégetési gyakorlatot helyettesíti.

Fiatalító szex
Mégpedig 10-15 évvel! Ezt mutatta ki az a vizsgálat, amit Edinbourgh-ben végeztek, 3500 emberre kiterjedően. Egy neuropszichológus így foglalja össze az eredményeket: „Aki szexuálisan kielégített párkapcsolatban él, annak vonzóbb a kinézete."

Tényleg kell a szex?
Vajon a nemi vágy, az erotika életünk szerves része kell hogy legyen? Van, aki fizikai adottsága, szervezeti felépítése, esetleg hormonrendszere miatt nem kívánja a házas--életet, vagy megelégszik ritkább együttlétekkel, mások rendszeresen igénylik. A szexualitásnak nincs szervekre kimutatható hatása, a nemi élet hiánya, vagy csak rendszertelensége nem okoz semmilyen organikus elváltozást. Nem elhanyagolható ugyanakkor a kérdés pszichés oldala. Az elfojtott vágyak következtében ugyanis neurózis alakulhat ki, amelyre magatartászavarok rakódhatnak. A házasélet változatossá tétele mindenképpen kitartást és türelmet igényel. Hiába értik meg egymást fél szavakból a házastársak, mindkettőjüknek mások az igényei, kívánságai, követelései, s más számít tabunak. Kompromisszum nélkül nincs. Nem az a lényeg, ki kezdeményez, csakis a végeredmény a fontos.

Hormonkoktél
Nemcsak az újdonsült szerelmeseknél emelkedik meg a vérben a szupererős hormonkoktél. Az aktív szexuális élet a tartós kapcsolatban élőket is felpörgetheti mind lelki, mind testi vonatkozásban ­ állítják a kutatók.

Ideál
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3171 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x