Felöntöttél a garatra? 5+1 szépség tipp, hogy renováld...
Címlap / Szépség-Egészség / Felöntöttél a garatra? 5+1 szépség tipp, hogy renováld magad

Felöntöttél a garatra? 5+1 szépség tipp, hogy renováld magad

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Veled is megtörtént? Az egyik korty követte a másikat, te pedig ma reggel felpuffadt arcot, karikás szemeket és kiszáradt arcbőrt pillantottál meg a fürdőszoba tükörben? Mint egy ősember- fut át az agyadon. De mivel orvosolhatod gyorsan a nem túl szívderítő helyzetet? 

1. Hidratálás kívül-belül
A mértéktelen alkoholfogyasztás dehidratálja szervezetedet, ami kifejezetten kiszárítja arcbőrödet. Ahhoz, hogy ezen gyorsan változtass, igyál  minél több szénsavmentes ásványvizet, és egyél lédús gyümölcsöket valamint zöldségeket. Emellett tegyél az arcodra bőségesen hidratáló krémet is.

2. Serkentsd a vérkeringést!
Sétálj szabad levegőn, mozogj- ez serkenti a vérkeringésedet. Vegyél hideg-meleg váltózuhanyt, ami felpezsdít, bőrödnek is jót tesz, és talán fel is ráz a kábultságból.

3. Elő a párnával!
Ha napközben még szunyókálnál- javaslom, hogy ne hagyd ki, ha van rá lehetőséged-, tegyél párnát a fejed alá. Ez segít megelőzni az arc felpuffadását. 

4. Főzz teát!
A másnaposság a szem alatti érzékeny bőrt is felpuffasztja vagy karikássá teszi. Ez ellen hatásos lehet, ha főzöl magadnak egy csésze teát, a teafiltert pedig kinyomkodod (még jobb, ha előtte pár percre hűtőbe teszed), és a szemedre helyezed. Közben kortyold el a teádat.
Ha nincs kéznél teafilter, tegyél mélyhűtőbe pár percre egy teáskanalat, és ezzel pillanatok alatt leapaszthatod a szem alatti táskákat.

Aranytanácsok macsakajajra >>

5. Spórolj a sminkkel!
Ha másnapos vagy, akkor kevesebb sminket használj, mert ezektől még fáradtabbnak tűnhet a bőröd. A púderek, alapozók és egyéb kozmetikai szerek nem feltétlenül javítanak amúgy is száraz és fáradt bőrödön. Egy kis szempillaspirál, a szem alatti karikák eltűntetése és egy kevés szájfény bőségesen elegendő ilyenkor.

6. Készíts másnaposság elleni maszkot!
Hozzávalók:
1 db érett és összepépesített avokádó
1 teáskanál virágpor (drogériákban szerezhető be)
1 teáskanál méz
1 teáskanál aloe vera gél

Keverd össze az alapanyagokat, és tedd fel az arcodra 20 percre. Csodás hatású a bőrnek, kiváló hidratáló és regeneráló maszk.

És ne feledd: pihenj minél többet,  folyamatosan kortyolgass ásványvizet vagy gyógyteákat, és jövő szilveszterkor jusson eszedbe ez a mai macskajajos élmény!

-kv-

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2123 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x