3 táplálkozási hiba, ami miatt nem fogysz le!
Címlap / Szépség-Egészség / 3 táplálkozási hiba, ami miatt nem fogysz le!

3 táplálkozási hiba, ami miatt nem fogysz le!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy úgy vélik, csak sporttal, vagy csak szigorú diétával szembeszállhatnak a plusz kg - uk ellen. Pedig ez nem így van. Az egyoldalúan folytatott, túl szigorú diéta sport, mozgás nélkül és a túl sok sport diéta nélkül mit sem ér.  

Diéta és edzés


Aki nem táplálkozik megfelelően és kielégítően, tehát nem biztosítja szervezete számára a megfelelő tápanyagok mennyiségét, annak raktárai hamar kimerülhetnek, és az illető enerválttá, rosszkedvűvé válik; valamint legyengül az immunrendszere, könnyebben betegszik meg, a nagy fogyás esetén pedig bőre is megereszkedhet. 

Aki csak túl sok sporttal próbál lefogyni, és mellette nem változtat rossz táplálkozási szokásain, veszélyezteti magát azzal, hogy szervezetét túlterheli. Mindet a szívet, mind a tüdőt komoly munkára készteti, valamint fokozott igénybevétellel terheli csontjait, izületeit, melyeket sérülésveszélynek tesz ki.   

Mindkét program hosszabb távon való űzése igen kockázatos és veszélyes, ezért tanácsolt a speciális egyéni diéta és edzésterv kialakítása, ezek egyszerre való végrehajtása, és  életmódváltás személyre szabottan.A három alapvető táplálkozási hiba


I. Kevés kalória bevitel:
az egyén nem viszi be a számára megfelelő mennyiségű kalória mennyiséget, ami sokszor még a napi alapanyagcsere mennyiségének sem felel meg. Ennek több következménye is lehet: lassú anyagcsere, lelassult életfolyamatok, szervkárosodások, melyek megakadályozzák a fogyást.

Emellett az illető nem juttat be szervezetébe elegendő vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, szénhidrátot, zsírt, rostot.

2. Rendszertelenség: Segítség rendszerességgel! Étkezésünkben alakítsunk ki némi rendszerességet. Mindig legyen például idő a főétkezésekre. Ne együnk össze - vissza, rohanva, itt -ott, innen -onnan bekapkodva valamit. Törekedjünk a napi 3 fő étkezésre!

A napi többszöri étkezés segíti a vércukorszint egyensúlyban tartása érdekében: 2 – 3 óránként, de max. 4 - 5 óránként juttassunk némi tápanyagot szervezetünkbe, hogy elkerüljük a farkaséhséget.

Ha ez azonban munkánk és egyéb elfoglaltságunk miatt nem lehetséges, tartsunk kontrollt. Ne áltassuk magunkat az édességekkel, tartsuk azokat a hétvégékre, ünnepekre és egyéb kivételes alkalmakra. Akkor is törekedjünk a minőségre és a táplálék mennyiségére.

3. A felesleges adalékanyagok: Ha túl sok felesleges sót, cukrot, zsiradékot fogyasztasz, ez mind plusz kalória – a és majd zsír formájában fog lerakódni.
 
Ami még nagyon fontos!
 

 1.  Száműzzük életünkből a fogyókúrát és a csodadiétákat is. Alakítsuk ki a számunkra a lehető legmegfelelőbb, legegészségesebb táplálkozást.
  Tudtad, hogy a sztárok diétája sem tart mindörökké? Lefogynak, aztán a kínkeservesen leadott kilóikat duplán hízzák vissza. Az álomalak csak addig a szerepig, lemezfelvételekig tart, aztán jöhet a nagy zabálás.
  Tehát: Kerüld a yo-yo effektust!
   
 2. Kapcsoljuk ki a tv – t!
 3. Vegyünk sportcipőt! (És sportoljunk is ...) 
 4. Fogyasszunk zsírégető természetes ételeket. pl: ananász, kiwi, szilva, 
 5. Segítsük elő fogyásunkat kiváló minőségű növényi olajokkal.
 6. Ne fogyasszunk túl keveset a fehérjékből és a szénhidrátokból sem! 
 7. Mindenki más-más módszerre van szüksége: amelyik diéta jó az ismerősödnek, az nem biztos, hogy neked is jó.

Végezetül pedig az önbizalomtól lesz valaki igazán szexi, a fittség alapja is ez. Ha folyamatosan elégedetlenkedsz magaddal, mindig a mérleget bűvölöd, általában lassítod a folyamatot. Ha csak heti egyszer méred magad - vagy méginkább csak a centiméterekkel foglalkozol, nem a kilókkal - kellemese meglepetések érhetnek! 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16039 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x