A szélütés nem csak a férjed betegsége lehet
Címlap / Szépség-Egészség / A szélütés nem csak a férjed betegsége lehet

A szélütés nem csak a férjed betegsége lehet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Terhesség, migrén és fogamzásgátló szedése. Csak néhány tényező azok közül, amelyek a nőknél kockázatot jelenthetnek a stroke kialakulása szempontjából.  

Akárcsak mi magunk, a bennünket alkotó sejtek is táplálkoznak. Minden, amit megeszünk, végső soron cukorrá (glükózzá) alakul és a vérbe kerül. A levegőből felvett oxigén szintén oda kerül.

Oxigént és glükózt!
Az agy különösen sok energiát igényel sokrétű és bonyolult feladatai elvégzéséhez, így lehetséges az, hogy testtömegünknek csupán a 2 % - át teszi ki, egész testünk glükóz - és oxigénforgalmának 20% - át használja.

HarmoNet-tipp: Még többet a stroke-ról >>

Mindezekből logikusan következik, hogy minden olyan hatás, ami a sejtek véráramlását (vagyis oxigén és glükóz ellátását) megszakítja, hosszabb, rövidebb időn belül sejtpusztuláshoz vezet. Ezért az oxigén és glükóz ellátottság soha egy percre sem szűnhet meg.

Szénhidrátmentes fogyókúra? Veszélyes!
Manapság sokunk olyan fogyókúrás diétát választ, többségében nők, melyek a szénhidrátok beviteli mennyiségét igen drasztikusan, minimális szintre csökkentik le. Ez nagy hiba, hiszen az agy mindennapos egészséges tevékenységéhez átlagosan minden embernek minimum legalább napi 120 – 150g szénhidrátmennyiséget kötelező lenne bevinnie. A szénhidrátok legfontosabb szerepe az, hogy az agyat folyamatos, gyors energiával lássa el.

Mi a helyzet a túlzott mennyiségű cukor bevitellel?
A túlzott mennyiségű cukor az erek falára rakódik, aminek következtében az erek elvesztik a rugalmasságukat. A rugalmatlan erek nem képesek a vérnyomást szabályozni, és magas vérnyomás alakul ki. Az így kialakult rugalmatlan erekben hirtelen megemelkedő vérnyomás az eret el is törheti. Ha pedig mindez az agyban következik be, ott agyvérzést okoz.

A nők és a stroke
Még ma is él az a tévhit, miszerint a szív – és érrendszeri betegségek, így a stroke is elsősorban a férfiakat érinti.

A nőknek azonban semmi alapjuk nincsen arra, hogy védettnek érezzék magukat a stroke - kal szemben, és indokolt lenne, hogy ne csupán a 10% - uk legyen tisztába a tünetekkel. Szükséges lenne, hogy a nők is ismerjék a rizikófaktorokat, tudják melyek a leggyakoribb tünetek és odafigyeljenek rájuk, valamint szükség esetén merjenek tenni ellenük. Ez természetesen nem kizárólag egyéni elhatározás kérdése, hanem oktatóprogramok feladata.

Demográfiai mutatók szerint a stroke nőkben nagyobb valószínűséggel végződik halállal mint a férfiakban. (A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3586 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x