Közös betegségünk: a bemérgeződés
Címlap / Szépség-Egészség / Közös betegségünk: a bemérgeződés

Közös betegségünk: a bemérgeződés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Valójában egyetlen közös betegsége van az összes embernek, s jellemünktől, gondolatainktól, tetteinktől, életterünktől függően ez mutálódik. Mindenki átka: a bemérgeződés, a belek tisztátalansága.  

Sok különböző módon jelenik meg életünkben, állítják orvosok, természetgyógyászok és táplálkozáskutatók. 

A bemérgeződés...
... azaz a belek tisztátalansága. Az indiai gyógyászat, az Áyur-veda nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos a helyes emésztés, Agni tüze, amelynek köszönhetően sok káros anyagot egyszerűen elégetünk.

Korunkban a legtöbb fejlett társadalomban egészségtelen, romboló termékeket fogyasztunk. Gyakran az egészségtermékekbe is káros adalékanyagokat helyeznek, mint az egyik ismert amerikai wellness cég italába is, nátrium-benzoát tartalma a rovarirtószereket juttathatja eszünkbe!



Helytelen ürítés

Nagyon sokszor székrekedés, rendszertelen, vagy mi több, egészségesnek tűnő, de valójában helytelen ürítés okozza a bemérgeződést. Az ismert író, Deepak Chopra egyik munkájában arra figyelmeztet: valójában csak akkor lenne egészséges a következő étkezést elfogyasztani, ha az előző már távozott.

A belek helytelen tisztulása, vagy a több napig megtartott széklet sajnos lerakódásokhoz, ez további felszívódási zavarokhoz és bemérgeződéshez vezethet, amelyet számtalan módon tapasztalhatunk, bőr-, ér-, és szívrendszeri, húgyúti-, idegi betegségekben.

Böjtölj rendszeresen!
A megoldás a rendszeres, kíméletes böjt, a napi 2-3 liter, sómentes ásványvíz fogyasztása, s sokak szerint a vegetáriánus, cukorszegény életmód.

Nem árt az sem, ha méregtelenítő teákat, béltisztítókat is fogyasztunk az átmeneti évszakokban, ősszel és tavasszal, s közben heti több alkalmas sportfoglalkozás után nézünk. Ha mindehhez lusták lennénk, legalább igyekezzünk napkelte körül felkelni, ekkor működik ugyanis a legjobban az ember kiválasztórendszere, s távozhat belőlünk a legtöbb méreg!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2219 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x