Segítség, késik a bilógiai órám!
Címlap / Szépség-Egészség / Segítség, késik a bilógiai órám!

Segítség, késik a bilógiai órám!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-25

Milyen érdekes hogy az ember biológiai órája, illetve ez esetben naptára hogyan jár. Ugyanis idén hamarabb kezdődött a farsang (január 6. Vízkereszt), így hamarabb a nagyböjt (február 9.) is. Hibába járunk már jócskán a böjti periódusban, sok helyen még nagyban megy a farsangi dínomdánom. Igen kérem szépen, úgy látszik, későn eszméltünk, hogy idén kicsit hamarabb kellett volna elkezdenünk a bálok szervezését.  

Mindenesetre a böjtről még nem maradtunk le. És ha szigorú értelemben véve nem is vagyunk vallásosak, akkor sem árt, ha kihasználjuk a nagy többség energiáját, és rászánjuk magunkat egy évkezdő „nagytakarításra”. Attól függetlenül, hogy nekem legalábbis, a böjtről mindig a lemondás jut eszembe, nem muszáj legörbített szájjal nekiállnunk. Nem is biztos, hogy akkora lemondás mellőzni a húsfogyasztást, tartózkodni az alkoholtól, ne adj isten félretenni az édességeket. Hiszen annyi más finom étel áll rendelkezésükre, ami egyeseknek természetes mindennapi étel.

Kapcsolódó cikk a HarmoNeten: Böjti tippek >>

A test nagytakarítása
A nagyböjt, amit nagyvennapos böjtnek is neveznek, az előírt böjti napok száma szerint neveztek el. Hamvazószerdától számított töredék hétből (4 nap) és hat teljes hétből (36 nap) jön ki, a vasárnapok nélkül. Ekkor ezt a felszólítást halljuk: "Emlékezz ember, porból vagy és porrá leszel!" Ez az időszak a tisztulás-tisztítás ideje, mind testileg, mind lelkileg. Jó alkalom a tényleges nagytakarításra, lomtalanításra. Ez a 40 nap a befelé fordulásról szól.

És mi lehetne jobb meditáció, mint magányunkban visszavonulva (vagy családunkkal együttesen) egy jó takarítás?

A katolikusok egyébként eredetileg, a nagyböjt 40 napja alatt tartózkodnak az állati eredetű élelmiszerektől, illetve a vasárnap kivételével a teljes jóllakottság állapotától. Később az 1900-as évek elejétől a nagyböjti szigor lényegesen enyhült, és a vallásos népet, már csak hamvazószerdán és a nagyböjt három utolsó napján tiltotta el a hústól, és rövidesen a disznózsír használatát is engedélyezte a katolikus egyház.

Böjti tippekért/receptekért látogasson el Wellness rovatunkba! >>

Körmöczy Márta

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x