Így tisztulj meg belülről, 3 lépésben
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Így tisztulj meg belülről, 3 lépésben

Így tisztulj meg belülről, 3 lépésben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

Február 1. vagy az azt követő első telihold ünnepe a kelták Imbolc-ja, vagyis a Megtisztulás ünnepe. Imbolc ősi természetünnep, melyet még a Fényes Nép, a Tuatha de dannan, azaz Danu istennő népe hozott magával. Sokan a keresztény Vízkereszttel hozzák összefüggésbe, amely 3 héttel korábban tartandó.  

A Gergely naptár hiányosságait hangoztatók pedig, a 2008-ban pár nappal korábban, már a január végére eső teliholdra hozták inkább előre a jeles ünnepet. Egy bizonyos, február hónap java, illetve a Vízöntő csillagjegy időszaka (jan 22.-feb. 19.) a megtisztulásé, ekkor nem árt a karbantartás, testnek, s léleknek egyaránt szüksége van rá. Ekkor kezdődik a Nagyböjt is, amely a hagyományok szerint 40 napos, de sokan csak a Nagypénteki böjtöt tartják, s ekkor nem fogyasztanak húst.

Mi a célja?
A Megtisztulás ünnepének legfőbb célja az elkövetkezendő évre való alapos felkészülés. Méregtelenítés, ezáltal tehermentesítés. Kipucolás, frissítés, hogy energiával telve kezdjük az évet. A téli elhasználódás után az első foglalatosság a tisztítás, hiszen csak tisztult szervezetbe érdemes friss tápanyagokat juttatnunk, csupán ezek hasznosulnak tökéletesen, s mert a bennragadt mérgek sajnos többet ártanak, mint azt némi vitaminpótlással orvosolni tudnánk. A nők számára a megtisztulás egyben havi folyamat is, ezért, természetüknél fogva számukra még nagyobb jelentőséggel bír ez az ünnep. Nem árt azonban a férfiakat is kissé megtisztítani a téli nehéz ételektől, különösen ha az erősebbik nem képviselői aktuálisan nem is sportolnak, s így az izzadás, izzasztás előnyeit sem élvezik. Ekkor ugyanis, van mitől megszabadulni!

Kapcsolódó cikk a HarmoNeten: A böjt spirituális hatása >>

Hogyan fogj hozzá?
A tisztítás három lépcsőben végzendő, kitér a testre kívül, amely az európai tisztaság középpontja, a belsőre, a belek, mirigyek tisztaságára, amely a keleti kultúrák középpontja - szerintük a tisztaság belül kezdődik -, és a környezetre, kültérre, amely mindent áthat.

  1. Böjt belső tisztaság, a keresztények ebben az időben tartják a Húsvét előtti 40 napos Nagyböjtöt. Ez tehát a méregtelenítés ideje. Ennek legkésőbbi kedvező kezdési ideje február vége, a fogyó Hold ideje.
  2. Külső tisztaság. Rituális fürdő a böjt megkezdésekor és legvégén. Ha a böjtöt el is hagyjuk, legalább egy alkalommal vegyünk rituális fürdőt - bioszappanokkal, vagy tisztavízzel való mosdás, zuhannyal befejezve, nem önnön levünkben való ázás, teljes tisztítás, hajmosás, és meditáció - lehetőleg gyújtsunk utána egy szál hófehér gyertyát, hagyjuk csonkig leégni.
  3. Az otthon tisztításának első időszaka. Fel kell ébredni téli álmunkból, mert visszahat ránk környezetünk erőtere, úgyhogy gyorsan szabadulj meg a felesleges szemetektől, és a ragadós piszkoktól. A Feng Shui és Vaszati - két ősi, keleti térrendezési, önismereti, és életmódrendszer - alapja is ez, a szükségtelen dolgokat távolítsd el!

Kapcsolódó fórum a HarmoNeten >>

Fodor Kata
 
 
[ 1432 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x