Ne hagyd meghalni! Kezedben a sorsa!
Címlap / Szépség-Egészség / Ne hagyd meghalni! Kezedben a sorsa!

Ne hagyd meghalni! Kezedben a sorsa!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A legtöbb ember élete során tanul elsősegélynyújtást. Mégis ha arról van szó, hogy vészhelyzetben cselekedni kell, nagyon kevesen tudják megőrizni lélekjelenlétüket, és képesek higgadtan reagálni az eseményekre. Vajon mit tehetünk, ha agyvérzés gyanúja fenyeget?  

Már egy-egy helyesen feltett kérdés, egy jól irányzott mozdulat is óriási segítség lehet egy emberéletre nézve. Sőt, még akár életet is menthet.

Mi is az az agyvérzés?
Az agyunk a központi irányító berendezésünk, melynek meghibásodása, zavara súlyos következményekkel járhat. A vérellátásának tökéletes működése kulcsfontosságú tényező az agy egészségi állapotában. Ha az agynak van ideje a vérellátó rendszerét átcsoportosítani, mondjuk egy évek alatt kialakuló elmeszesedési folyamat miatt, akkor nincsen semmi baj. Ellenben ha hirtelen záródik el, vagy sérül meg egy ér, a nem megfelelő vérellátás akár az agy egy részének súlyos károsodásához is vezethet.

Az idegsejtek nagyon érzékeny alkotói az emberi testnek. Sokkal érzékenyebbek, mint mondjuk az izomsejtek, ugyanis egy idegsejt már néhány perces oxigénhiánytól is elpusztulhat. Ebből következi, hogy egy, az agyban bekövetkező „agyi infarktus” visszafordíthatatlan végeredménnyel járhat, szemben mondjuk egy szívinfarktussal.

HarmoNet tipp: Derült égből villámcsapás>>>

Szédülés, kóma, halál...
Ha a vérellátás szünetel az agy egy területén, akkor az oxigénhiány mértékétől függően megszűnnek bizonyos agyi funkciók. Ezt jelzik a tünetek is, mint például beszéd- vagy látási zavarok, szédülés, tájékozódási zavar stb…Rosszabb esetben az agyvérzés kómához is vezethet,sőt akár halált is okozhat!

Éppen ezért a stroke bekövetkeztekor minden egyes perc számít, hiszen a késlekedés idegsejtek millióinak a halálával járhat. Ne késlekedjünk hát!

Életet menthetünk, ha idejében felismerjük az agyvérzés jeleit!

Íme egy megtörtént esemény, ahol nem ismerték fel időben a bajt!

"Egy fogadáson történt, hogy egy asszony tányérral a kezében megtántorodott, majd elesett. Felsegítették, majd az asszony azt mondta, hogy minden rendben, úgy látszik, csak megbotlottam -mondta. Nem akarta, hogy orvost hívjanak. Az est hátralévő részét jó kedvben a társaságban folytatta tovább. Amikor hazaértek férjével, mivel nem érezte jól magát, a férj mégiscsak felhívta a mentőket. Az asszonyt beszállították a korházba. Rövid idő elmúltával még azon éjjel az asszony agyvérzésben meghalt. Ha ott, a szórakozás helyén, valaki ráismert volna az agyvérzés jeleinek egyikére annak a következő 3 óra leforgása alatt életmentő jelentősége lett volna”.

Életmentés alapfokon
Ha valaki összeesik mellettünk, és utána közli, hogy köszöni szépen jól van, azért a biztonság kedvéért tegyük meg a megfelelő óvintézkedéseket. Miközben mentőt hívunk mi magunk is megbizonyosodhatunk arról, hogy mivel van dolgunk. Az orvosi vélemény szerint négyféle lehetőség van arra, hogy felismerjük az agyvérzés jelét:

1. Kérjük meg a veszélyeztetett személyt, hogy mosolyogjon!

2. Beszéltessük! Kérjük meg arra, hogy mondjon egy rövid mondatot, (pl.: Ma nagyon szép idő van)!

3. Bírjuk mozgásra! Kérjük meg, hogy emelje fel mindkét karját a magasba!

4. Kérjük meg arra, hogy öltse ki a nyelvét!

Amennyiben a fentiek közül bármelyik kérésünkre nem képes normális reakciót mutatni, abban az esetben feltételezhetjük, hogy valami súlyosabb baj (esetleg agyvérzés is) lehet.

Ilyenek lehetnek a normálistól eltérő reakciók:

• ha arcának egyik fele görcsösen mozdulatlan marad,
• ha nem tudja kifejezni magát egy egyszerű mondat erejéig sem,
• ha valamelyik kezét nem tudja felemelni feje fölé,
• ha nem tudja kiölteni nyelvét, vagy az egyszerűen csak kilóg a szájból...

Ez mind azt jelzi, hogy sürgősen hívjuk a mentőket!

Innentől kezdve már nincs több dolgunk. Megtettünk minden tőlünk telhetőt. A kórházban a szélütésen átesett beteget az stroke intenzív részlegen látják majd el, ahol megkap mindent, ami a túléléshez szükséges. Sajnos olykor csak sebészi beavatkozás mentheti meg a beteget, melynek keretében eltávolítják az elzáródást okozó vérrögöt.

HarmoNet tipp: Agyvérzés és cukorbetegség>>>

dn

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1252 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x