A hosszú élet ősi titka: Ne hagyd kiszáradni a 12 folyót!...
Címlap / Szépség-Egészség / A hosszú élet ősi titka: Ne hagyd kiszáradni a 12 folyót!

A hosszú élet ősi titka: Ne hagyd kiszáradni a 12 folyót!

Forrás: HarmoNet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Testünknek 12 fő meridiánja van, melyeken folyamatosan áramlik az életerő, más néven: Qi. Ha bármelyik vezeték elzáródik, vagy valamilyen oknál fogva nem alkalmas többé a Qi szállítására, úgy felborul az egyensúly, és testünk az öregedés útjára lép. Tartsd fenn az áramlást, és szellemed felemelkedik, lényed pedig sugárzóan egészséges lehet! 

 

Rendezvénynaptár
Testünk fizikai és mentális összetevőkből áll, melyből fizikai testünk Yang-nak minősül, mentális testünk pedig – mely közeli kapcsolatban áll mind a Qi-vel, mind a gondolkodással, mind pedig a szellemmel – Yin-nek. Csak akkor beszélhetünk valódi egészségről, ha testünk Yin és Yang oldala harmonikusan kiegyenlíti egymást. Más szavakkal tehát: ahhoz, hogy igazán egészségesek legyünk, erős fizikai testre, egészséges energetikai rendszerre és tudatra van szükségünk. Ha mindezek rendelkezésünkre állnak, szellemünk felemelkedhet, és egész lényünk sugárzóan egészséges lehet.

A forrás: a Qi

Ahhoz, hogy fizikai testünk erős legyen, a Qi finom áramlására van szükség, mivel a test minden tevékenységének erőforrása a Qi. Emellett rendelkeznünk kell egészséges vérsejtekkel, melyek az oxigént és a tápanyagokat szállítják testünkben. Azonban a kínai orvoslás szerint e sejteknek is Qi-re van szükségük az életben maradáshoz. Ezzel szemben hagyományosan a vért tekintették a Qi hordozójának is, mely egyrészről szétosztja azt az egész szervezetben, más részről pedig a felesleget tárolja és felszabadítja, ha szükséges. Belátható tehát, hogy ha a vérsejtek nem egészségesek, nem tudják hatékonyan szállítani a tápanyagokat és az oxigént, így nem képesek Qi-szabályzó funkciójukat sem betölteni.

HarmoNet tipp: A Chi harmóniája>>>A Qi főhadiszállása: az agy
Ahhoz, hogy testünk mentális részét egészségesen tartsuk, meg kell tanulnunk fenntartani agyunk egészségét, hiszen ez gondolkodásunk központja és a Qi főhadiszállása. Agyunk megfelelő működéséhez rengeteg Qi-re van szükségünk, azért, hogy tápláljuk azt. Ha agyunk egészséges, élő szellemünk felemelkedhet.

Testünkben a finom Qi-áramlás eléréséhez meg kell értenünk keringési rendszerét. Testünknek tizenkét fő Qi-vezetéke (meridiánja) van, amelyek tizenkét belső szervhez kapcsolódnak, továbbá nyolc különleges tárolóval rendelkezik, melyek raktározzák a Qi-t. A tizenkét fő vezetéket folyókhoz hasonlíthatjuk, melyek a különböző szervek között áramoltatják a Qi-t azért, hogy fenntartsák azok normális működését, a nyolc tárolót pedig víztározókhoz hasonlíthatjuk, amelyek szabályozzák a Qi-folyamokat. Az egészséges test és hosszú élet eléréséhez a tizenkét fő vezetékben folyamatosan kell, hogy keringjen a Qi, a Qi-tárolóknak pedig telítve kell lenniük, hogy hatékonyan szabályozhassák a folyamok áramlását.

HarmoNet tipp: A Chi áramlása testünkben>>>

Néhány szó a 250 évet megélt Li Qing-Yun-ről

Li Qing-Yun 1678-ban (Qing Kang Xi 17. évében) született Qi Jiang Xian-ben, Sichuan tartományban. Később áttelepült Kai Xian-be, a Chen család földjére (Chen Jia Chang). 1928-ban halt meg, 250 éves korában. 71 évesen (1749, Qing Qian Long 14. éve) csatlakozott Yue Zhong-Qi parancsnok seregeihez. A legtöbb felesége korán meghalt, így élete során tizennégyszer házasodott.
 
Li gyógynövényszakértő és képzett Qigong gyakorló volt.

Élete nagy részét a hegyek magányában töltötte. 1927-ben Yang Sen tábornok meghívta rezidenciájára, Wan Xian-ba, Sichuan tartományba, ahol a fenti kép készült róla. Li a hazatérése utáni évben halt meg.

Egy ember, aki 250 évet élt>>>

 Halálát követően Yang tábornok nyomozott Li élettörténete után, hogy történeteinek igazságtartalmát megállapíthassa. Később részletes beszámolót írt róla „Tényszerű beszámoló egy kétszázötven éves szerencsés emberről" (Er Bai Wu Shi Sui Ren Rui Shi Ji) címmel, amely a Kínai és Külhoni Irodalom Tárházának (Zhong Wai Wen Ku) gondozásában jelent meg Taipei-ben, Tajvanon.

 Minden elérhető információ szerint Li története hiteles. Li Qing-Yun szellemi hagyatéka számunkra az a tény, hogy egy emberi lény élhet akár kétszáz évet is, ha tudja az ehhez szükséges helyes módszert. Ezért mélyen hisszük, hogy ha alázatosan tanulunk és kutatunk, eljön majd a nap, amikor mindenki legalább kétszáz esztendőt élhet meg.

HarmoNet könyvajánló: Yang Jwing-Ming, Dr. - Qigong: Az örök fiatalság forrása>>>

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3665 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x