Hizlaló fogyókúra! - Vigyázz, mielőtt belefogsz!
Címlap / Szépség-Egészség / Hizlaló fogyókúra! - Vigyázz, mielőtt belefogsz!

Hizlaló fogyókúra! - Vigyázz, mielőtt belefogsz!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-03

A túlsúlyban tejtermékeket tartalmazó fogyókúrás étrendek sokkal többet ártanak, mint használnak. Ha te is tej alapú shake-eket ittál fogyókúrázás gyanánt, és sovány tejtermékektől vártad a kilóid apadását, akkor most már tudományosan is bizonyított, miért is csalódtál. A tejtermékek ugyanis nem fogyókúrás szerek!  

 

Nem igaz az a nemrégiben elterjedt állítás, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermékek vagy a kalcium segíthet a súlycsökkenésben. Dr. Amy Joy Lanou arra figyelmeztet, ne higgyünk a reklámoknak, félrevezető az állításuk, mi szerint a tejfogyasztás segít a kívánatos testsúly elérésében, hiszen semmilyen tudományos alapjuk nincs.

Az Asheville-i Észak-Karolina Egyetem munkatársa, és Neal d. Barnard 49 klinikai kísérlettel vizsgálta azt, hogy vajon a tejtermékek és a kalcium segítenek-e a fogyásban. 41 kísérlet semmilyen összefüggést nem mutatott ki a tejtermékek vagy a kalcium és a súlycsökkenés között. Elképzelhető, hogy az összefüggések, melyeket néhány megfigyelésen alapuló tanulmány állapított meg, más faktoroknak köszönhető, mint pl. a több testedzés, a magas kalóriatartalmú ételek megvonása, életmódváltás, vagy a megnövekedett rost-, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, állítják a kutatók.

HarmoNet tipp: Fogyókúra keringő - Kipróbáltuk! >>

"Az eredményeink azt mutatják, hogy a tejtermék-fogyasztás növelésével nem jár együtt feltétlenül a fogyás, sőt, akár az ellenkezője is előfordulhat.” – vonta le a következtetést Lanou és Barnard a Nutrition Reviews legutóbbi számában. Lanou állítása szerint egyáltalán nem lepődött meg az eredményeken, mivel a tej az a táplálék, amely a növekedéshez kell. „Balgaság azt gondolni, hogy egy magas kalória-, zsír- és fehérjetartalmú táplálék segít a fogyásban.”

Lanou azt javasolja, hogy térjünk át a vízre: „A napi kalóriamennyiséget nagy részben tejjel, tejturmixokkal, édesített üdítőkkel visszük be. A víz sokkal egészségesebb és kalóriamentes. Ha tej helyett vizet iszunk, akkor több tápláló élelmet vehetünk magunkhoz, mint például gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat, hüvelyeseket, anélkül, hogy túllépnénk a napi energiaigényünket.”

Sejtjeink, vérünk és emésztőnedveink alapjaként a víz, mint hordozó anyag (oldószer) oldott anyag formájában szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, majd a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat. Gyakorlatilag az összes létfunkciónak, szervezetünk működésének alapja a víz.

Mire vagy szüksége testednek? Wellness horoszkóp! >>

Testünk több mint 70%-át víz alkotja. (Kristályos formában) Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. Az élettani folyamatok főszereplője tehát a víz!
Nem pótolhatjuk bármilyen folyadékkal szervezetünk vízszükségletét. A szervezetünknek 2-3 liter VÍZ a napi szükséglete. Mégpedig tiszta víz! Minden folyadék, amit megiszunk, és nem tiszta víz, az nem számít bele a 3 literbe! Az ember évezredeken keresztül szomjának oltására a vizet használta. Az utóbbi évtizedekben azonban a divatnak megfelelően a reklámok hatására a víz helyét különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított cukrozott üdítők vették át.

HarmoNet tipp: 5 eset, amikor halálos a fogyókúra >>

Ha egészségesen akarunk étkezni, és inni, akkor vizet fogyasszunk, ha még fogyni is szeretnénk, akkor pedig erre fokozottan figyeljünk!

(medipress)
 
 
[ 7062 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x