Egészségben Önmagaddal
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Egészségben Önmagaddal

Egészségben Önmagaddal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Egészségünk három alappilléren nyugszik, melyek közül bármelyik megsérül, létrejön a betegség állapota. Lássuk, mik ezek a pillérek! 

Mi az egészség?
Az egészség általában csak akkor kerül szóba, amikor már ott a betegség. Ha rövidre akarjuk zárni, akkor azt válaszolhatjuk, az egészség az amikor nincs betegség. Viszont nézzük meg akkor először, hogy mi a betegség! A betegség egy nem boldog állapot. Értem ezalatt, hogy amikor betegek vagyunk, panaszkodunk, visszasírjuk az egészséget, fogadalmakat teszünk, hogy mivel javítjuk majd életünket vagy egyszerűen csak csendesen sajnáljuk vagy kevésbé csendesen sajnáltatjuk magunkat.

egészség és Egészség
Az egészség akkor egy boldog állapot? Nem feltétlenül. Nem mindig vagyunk képesek örülni annak az egyszerű ténynek, hogy van két kezünk, két lábunk és könnyedén csiholunk magunknak szomorúságot. Viszont létezik egy nagybetűs Egészség. Ami szerintem azonos a boldogsággal. Ezért van, hogy akár egy cukorbeteg, akár egy mozgássérült, akár egy rákos is lehet Egészséges. Ezért lehet sokkal inkább cél a boldogság (Egészség) elérése, mint a múlékony egészségé.

Viszont az elvesztett egészség egy lehetőség visszatalálni az Egészségünkhöz. De nem a betegség az egyetlen út, hogy „megvilágosodjunk”, hogy haladjunk a szellemi utunkon.

Szűkítsük most le az Egészséget egészségre!

Aktív és passzív egészség
És egyből válasszuk két részre! Aktív és passzív egészségre. Passzív egészségnek nevezem azokat az egészségünkre ható dolgokat, amikért nem (sokat) tehetünk. Ilyenek a genetikai kód, a karma, a sors, a gyermekkori hatások stb. Aktív egészségünk mindazon változókon múlik amelyekért mi tehetünk. Tegyük fel, hogy egyáltalán tehetünk valamit, hiszen ha minden sorsszerű lenne, nem létezne az aktív egészség.


Aktív egészségünk pillérei
Aktív egészségünk alapvetően három pilléren nyugszik. Ezek:
  1. a lelki harmónia
  2. a helyes táplálkozás és légzés
  3. a mozgás és pihenés megfelelő aránya.
Ebbe a három kategóriába többé-kevésbé besorolható minden mi felett uralmunk többé-kevésbé adatott…

Most boncolgassuk még egy picit ezt a három kategóriát, pillért, amin az egészségünk nyugszik, amin keresztül vagy aminek segítségével, a gyógyító gyógyít!

A pillérek sérülései
Ha betegség lép fel, első lépésben érdemes megvizsgálni a három pillér közül melyik sérült. Ezután, ha mi vagyunk a betegek, akkor nosza tegyünk, hogy helyrehozzuk!
Ám míg a sérülést általában egész jól látjuk magunk is - bár az igaz, hogy nem egykönnyen valljuk be magunknak - azt már kevésbé látjuk, hogy mit kell tennünk, hogy kijavítsuk. És, még ha látjuk is a teendőket, akkor is sokszor hiányzik az elszántság, az erő a változáshoz.

A pillérek javítása
Ilyenkor jelenik meg a gyógyító személye. Talán meglepő, de sokszor a „gyógyítónk” valamelyik rokonunk, egy barátunk vagy akár a sarki fűszeres. Vannak helyzetek, amikor elég egy jó időben, jó helyen elhangzó szó, hogy túllendüljünk az elakadáson. A legtöbbször ezt észre sem vesszük, az életünk részének tekintjük, nem úgy nézünk rá mint betegségre és gyógyulásra. Ha ez nem következik be akkor rövidebb-hosszabb idő után, valódi gyógyítóhoz fordulunk. Első döntés, hogy nyugati orvos dokihoz, vagy természetgyógyászhoz?

HarmoNet tipp: Egészséges, hosszú élet>>>

A cikk folytatása >>

Fóti Péter

Fóti Péter Szalonja >>


 
 
[ 2346 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x