Japán manikűr - a nyár legnagyobb divatja
Címlap / Szépség-Egészség / Japán manikűr - a nyár legnagyobb divatja

Japán manikűr - a nyár legnagyobb divatja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Ha már eleget franciáztunk, akkor ideje, hogy ne csak a lakberendezésben, az elektronikai kütyükben meg a kocsikban, hanem a manikűrben is a japánt válasszuk! A japán manikűr a természetes nő megoldása a köröm problémáira. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb eljárás a divatos szalonokban!  

Kezünk alapvető fontossággal bír, amikor az ápolt megjelenésről szól, s a műköröm ma már nem számít luxusszolgáltatásnak. Ám nem kizárólagos módja annak, hogy széppé tegyük a kezünket. Mielőtt a körmöshöz megyünk érdemes átgondolnunk néhány praktikus szempontot.
 


Amikor nem kell műköröm

Ha eleve szép kezekkel születtünk, s a körömágyunk is megfelelő formájú, akkor nincs szükségünk műkörömre, és nem kell a színes gél lakk sem, felesleges pusztán a  divat kedvéért viselnünk. A köröm díszítésének vannak más módjai is, hiszen a natúr körömre is felragaszthatunk néhány vonzó matricát, vagy a száradó lakkba is tehetünk fényes kis díszeket.

HarmoNet tipp: Jó-e a műköröm? >>


Franciásan, üdén és könnyedén
Ha úgy döntünk, hogy nem akarunk a körmösnél órákat ülni, akkor választhatjuk a francia manikűrt is. Ez azért előnyös megoldás, mert a manikűrös ebben az esetben nem távolítja el a körömbőrt, hanem egy speciális bőroldó folyadékkal fogja kezelni. Így kíméletesebben távolítható el a bőröcske. A francia lakkozás, pedig természetes hatást kelt.
Házilag is kivitelezhető, szabályos munkamenete:

  • színtelen lakk,
  • fehér lakk a köröm szabad szélére,
  • ezután következik a rózsaszín, vagy bézs színű lakk.
  • Végül ismét a színtelen lakkot használjuk.

Aki nem akar sokat várni a lakk száradására, szerezzen be egy gyorsszárító lakkot, ami lerövidíti a száradási időt.

HarmoNet tipp:
Nézz a körmére és tudd meg milyen szerető! >>


A legújabb trend- Japán manikűr


Ha a körmünk töredezik, akkor remek módszer a gyógyítására a japán manikűr, ami természetes módon teszi erősebbé, sőt fényesebbé a körmeinket. Ekkor méhviaszt dolgoznak bele a körmeinkbe, s ezután következik a polírozás. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, s ráadásul a fénye is megmarad. Az eljárás teljesen természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt.
 

Amikor legjobb a műköröm


Ha a munkánk során kezünk mindig szem előtt van, s nem áldott meg minket az ég szép formájú körömággyal, erős körmökkel, akkor érdemes megfontolni a műköröm eshetőségét. Ekkor is érdemes átgondolnunk egyet, s mást. Nem lényegtelen tényező a köröm hossza, hiszen fontos, hogy kényelmesen tudjuk használni a kezeinket. A műkörömnek nem kell feltétlenül karvalyszerűen hosszúnak lennie! Fontos, hogy illeszkedjen személyiségünkhöz, s nagyon praktikus szempont az is, hogy a ruhatárunkban található színekhez is jól passzoljon. Mindig vannak divatosabb díszítések, de ha nem érezzük magunkénak az éppen trendi körömdivatot, akkor maradjunk meg inkább az örök klasszikusnál, a francia körömnél. Ha túlságosan feltűnő, vagy extra mintát választunk, vagy nagyon sok a csillogó dísz a körömben, akkor ideig, óráig tetszik majd, de az a tapasztalat, hogy a karakterünktől eltérő stílust úgysem tudjuk sokáig elviselni magunkon.

A nyár nem sokban befolyásolja a műköröm viselést, inkább csak a műköröm építő szakembernek okoz fejfájást, hiszen az anyagok könnyebben folynak el a bőrre, vagy éppen kötnek bele a tégelybe a meleg, vagy a fény hatására.
 

Ha tudatosak akarunk lenni, s meg szeretnénk védeni körmeink egészségét, akkor azonban vendégként is érdemes odafigyelnünk az alábbi 4 szempontra:


1. nagyon fontos tényező, hogy vizes kézen, körmön nem fog megtapadni az anyag! Néhány napon belül „leesik”.
2. a fertőtlenítő kézmosás, bőr- és körömfertőtlenítő használata alapkövetelmény. Ha a körmös nem küld minket, kezet mosni, nem fertőtlenít, akkor jobb, ha abban a pillanatban elköszönünk tőle.
3. ha nem használ zsírtalanító, tapadást elősegítő folyadékot, akkor a köröm szintén „leesik” majd.
4. s végezetül: ne engedjük, hogy a körmös durván „lecsiszolja” a körmeinket, hiszen csak a köröm felületét kell felérdesíteni.

Ne feledjük el, hogy vendégként jogunk van kérdezni, s tudni azt, hogy mit tesz a körmös.


Ha szabin van a körmösöd, ne ess kétségbe!


Ha nyaralunk, s a műkörmünk letört, megrepedt, s nincs kéznél körmös szakember, akkor megtehetjük, hogy óvatosan mi magunk lereszeljük a műkörmöt. Ez azért fontos, mert törött, megrepedt műköröm alá bejuthat a víz, s ez melegágya a gombáknak. Ha utazunk, akkor vigyünk magunkkal egy banánreszelőt, amivel ez megvalósítható. Számítsunk arra, hogy időigényes a művelet. Nagyon előnyös, ha antibakteriális hatású folyékony szappant használunk!

Az összhatás érdekében különösen nyáron fontos, hogy a kezeinken és lábainkon azonos díszítést viseljünk. Kevesen tudják, hogy a lábaikon is viselhetünk műkörmöt. Ez azonban meggondolandó, hiszen ha véletlenül belerúgunk valamibe, akkor az, nagyon fájdalmas lesz! Inkább keressünk olyan lakkot, amely a körmeink színével, díszítésével harmonizál.

HarmoNet tipp: Szerencsekörmök péntek 13-ra - asztrológusunktól a 13 csillagjegyre >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 109687 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x