HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-10-21
Címlap / Szépség-Egészség / 5 fogyasztó tornagyakorlat a víz alatt

5 fogyasztó tornagyakorlat a víz alatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-10-21

Ebben a melegben senki sem várja el, hogy a szárazon izzadj, azt sem, hogy bedunsztold magad fóliába, ahogy egykor a lányok csinálták. Ha érzékenyebb a szervezeted, főként a szíved, a keringésed nem is szabad erőltetned ekkor az izzasztó sportokat. Ha csak teheted menj a strandra, tavak közelébe és fürödj kedvedre. 

 

Természetesen a bőr könnyen leég a vízben ezért fás, árnyas részre menj. Ha fürdeni szeretnél, a napon mindenképpen használj természetes alapanyagú naptejet, 11-15 óra között alig, előtte utána viszont kisebb megszakításokkal könnyedén pancsolhatsz.

A víz alatt végzett munka mindig rendkívül érdekes, könnyűnek, vég nélkülinek érezzük. Ugyanakkor estére tökéletesen elfáradunk, izmaink az úszástól, erőlködéstől elgyengülnek, a nap is besegít neki, így aztán zsák módjára dőlünk el, és nehéz a másnapi ébredés.

Ha a vízben fogyni is szeretnél és hosszabb időre jutsz medencéhez vagy van a közeledben , strand, akkor kövesd programunkat és garantált fogyásban lehet részed. Ha a nyaraláson túl sok édességet eszel, megnyugtathatunk ez a fagyikelyheket, profiterolokat és zugcsokikat is hatástalanítja. A gyakorlatokat úszással kombináltuk, ami változatossá teszi a mozgást, ellazít, de az erősítésre rá is dob. Lássuk!

HarmoNet tipp: Bébi úszás >>

1. Bevezető gyakorlatok
Bevezetésként ússz egy keveset. A legjobb, ha finom mellúszással kezded. Két hossz után viszont áttérhetsz a rendes mellúszásra, a fejet beteszed a vízbe, a nyak is dolgozik ezzel levegővételkor. Figyelj a tempóra, hogy a kéz és a lábtempó váltsák egymást, a lábtechnikád ha jó, erőteljesen haladsz előre. Három hosszon át ismételd.

Ezután jöhet az első gyakorlat. Végezheted a lábadra gumifáslival, vagy más módon erősített súlyokkal, súlyzókkal vagy szabadon is, azok nélkül. Állj mellmagasságig a vízbe és végezz láblendítést oldalra, mindkét lábaddal 30-szor. Felváltva is csinálhatod, de jobb, ha először az egyik majd a másik lábnak fogsz neki a vízben a súlypont áthelyezése ugyanis mindig időt vesz igénybe.

2. Lábmunka indul!

Ezután levezetésként két hossz könnyedebb úszás következik.
A lábad sajnos nem hanyagolhatjuk el, így állj derékig érő vízbe és 50 guggolást végezz, neked tetsző ritmusban. A vízben ez nem olyan nehéz, a térd számár megkönnyíti a mozgást. Ha nagyon meleged lenne vizezd be arcod, fejed, tarkód, vagy fehér pólóban, kendőben menj a vízbe.3. Most kezdődik az igazi edzés!
Kis erősítés képpen két hossz gyorsúszás következik, - erős rúgó, hátulra csapó lábtempó, a kéz kanalazó mozgással segít - aki ezt nem ismeri végezheti a mellúszást, továbbra is.

A gyorsúszással már előkészítetted karjaid, ekkor következhet a karok erőteljes munkája. Állj mell magasságig, esetleg nyakig érő vízbe és lökd felfelé a karodat 20-szor, majd lefelé fordított, összezárt tenyérrel kezdve, nyomd lefelé a vizet még 30-szor. Ha úgy érzed még bírja a karod, a víz felszínén, kicsit talán feljebb is, a karokat kilökheted még 20-szor vízszintesen.

4. Kitartás, már a végéhez közeledünk!
Négy hossz gyorsúszás következik, most ne sajnáld, erősítsd karjaid, húzz bele, dobd bele az erődet, mert már az edzés végén vagyunk szinte!
Állj nyakig érő vízbe és karjaidat nyújtsd előre mellmagasságban, majd ujjaiddal fond össze magad előtt. Először kifelé forduló kézfejjel, azután  kifelé forduló tenyérrel, mintha erősen ölelnél, szorítanál valakit, feszítsd be karjaidat. Ez rendkívül jót tesz a mellizmoknak, Mindkettő típust 30-szor ismételheted, ha már nagyon fáradt vagy, 20-ra csökkentheted.

5. Utolsó gyakorlatok és pihenő
Egy újabb lazább mellúszás következik - két hossz. Azok, akik még szeretnének kicsit pörögni, tovább erősödni két hossz pillangót, vagy 4 hossz hátúszást iktathatnak be.

Az utolsó játékos erősítés a has-hát vonalát erősíti meg. Combközépig érő vízmagasságban végezzük. Feküdjünk hasunkra a vízre, nyújtsuk le karjainkat úgy, hogy elérjük a talajt, s úgy, hogy egyben kilátszódjon a fejünk ebben  pózban.
Húzzuk  magunk alá lábunkat gomba szerűen, majd lökjük ki hátra, kiegyenesítve a lábakat, felfeküdve a vízfelszínre. Ha erősek vagyunk a has megtartó erejéből, még tovább is megemelhetjük a lábakat. Ehhez azonban kell egy kis ügyesség és rutin, a megfeszített hassal először könnyen lesüllyed az ember.  A vízfelszínre való felhozatalt a víz felhajtóereje általában megoldja, a lényeg, hogy te előzd meg ezt, légy gyorsabb, és erőből húzd fel magad, ha egyedül nem megy a víz, jó barátod, majd segít.

Végezetül rázd le tagjaid és érdemes egy 5-10 percet a víz felszínére feküdve lebegned. Egészségedre!

HarmoNet tipp: Mennyire terhel a tíz legkedvesebb sport? >>

Fodor Kata


 
 
[6004]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 


/img/hirdetes/teszt-csavar-google.jpg
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x