3 hűsítő tipp a nyárra – Melyiket, mikor szabad, és mikor...
Címlap / Szépség-Egészség / 3 hűsítő tipp a nyárra – Melyiket, mikor szabad, és mikor tilos?

3 hűsítő tipp a nyárra – Melyiket, mikor szabad, és mikor tilos?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Az emberiség igen nagy hányada mediterrán illetve forró övben, a trópusokon, vagy a sivatagok közelében él. A technika fejlődésével ezekre a vidékekre már a mérsékelt öv lakói is eljuthatnak. Közös bennük, hogy a forró térségben mind az ott élők, mind az utazók, a szervezet pihentetésére, hűsítésére szorulnak. Miért és hogyan szabad ezt végezni? 

Talán nem egyértelmű mindenki előtt, hogy a szervezet óvása, pihentetése, hűsítése elengedhetetlen a forró időszakban. Terheli az agyat, az idegrendszert, a bőrt és immunrendszert, ha nem tesszük ezt.
A legtöbb embernek még akadnak is elképzeléseik a valódi hűsítésekről, de sokszor nem tudják, melyiket, mikor szabad alkalmazni. Parányi összefoglaló a legfontosabb technikákról.

1. Forró menta tea
Természetesen nem csak mentából készíthető el. Minden, ami forró, segít. Ennek ellenére egy erős fekete tea megemelheti a vérnyomást, ami fokozza tovább a hőt. A legjobb a forró mentatea, amelyet a legizzasztóbb országokban fogyasztanak, és valóban működik, csípős bizsergető hatása egyszerűen kihűti az ember szervezetét, mivel a környezet nem tűnik utána annyira forrónak. Belsőleg ilyen forró folyadékot adagolni azonban veszélyes, hosszasan a napon ülő személyeknek, ha olyan ruházatunk van, amiben nem tudunk izzadni, illetve, ha valóban ájulás közeli forróságban vagyunk, ilyenkor már túl sok a meleg, nem szabad ezzel kísérletezni.

HarmoNet tipp: Hűsöljünk, légkondi nélkül! >>

2. A vizezés technikája
A haj, tarkó és arc bevizezése könnyű, és megfelelő technika, azonban fontos hogy ez ne jéghideg, hanem langyos vízzel történjen. Emellett nem árt tudni, hogy a levizezés nagyon kedvez a leégésnek, a hajat, fejtetőt, azonban mindig érdemes. Ez alól kivétel lehet, ha valaki kopasz, a fejbőr ugyanis nem kellően védett, és erősen megéghet, fájdalmasan sérülhet. A legjobb mégis a csukló bevizezése, itt akár jéghideg vízzel. Ha ájulásszerű hőgutánk van, a legjobb megoldás. Mellé az orrnyerget és a tarkót is vizezhetjük. Ez nem rontja el a sminkedet sem, a frizurádat sem, ellenben összehúzza az ereket, ott, ahol a bőröd a legjobban közelíti az érfalat, és növeli a várnyomást, kellemesen helyre tesz egy kritikus helyzetben.

3. Az Omkára, vagyis a transz technikája
Sokszor a meleg, vagy hideg érzet, a vérnyomás és a lelkület állapotától is változik. Ha meleg van de csak kicsit, ha aránytalanul izzadsz de még nem vagy rosszul, érdemes meditálnod vagy az OM (AUM) meditációt halkan ejtened. Főként törökülésben, nyugodt pozícióban érdemes végezni. A hangot lassan ejtsük, halkan kiénekelve, esetleg gurguláztathatjuk éneklés közben a levegőt, a garat, száj, torok és a gyomor között, lassan. Mélyen ejtsük, ez a testet és lelket harmonizálja, megnyugtat, és ezért egyúttal a természetes feletti izzadást, meleget megszünteti. A mély hang a hűsítő hatásának is megfelel.

HarmoNet tipp: A nyár természetes fogyasztó ereje >>

Érdemes még tudni, hogy a jól bevált ventillátor, amely test számos pontját szellőztetheti, szintén jó hűsítő technika lehet, de általában gyulladásra hajlamos embereknél nem javasolt, legfeljebb igen erős forróságban, fülledt időben. Főkét a nyaki izmok, a fül, fülek, homloküreg vagy a váll ízületének, de akár a hát, vagy a forgók gyulladását is okozhatja. Addig hűsít, amíg előtte ülünk, utána viszont, ha felállunk előle, hatása visszaüt, s ismét jobban izzadni kezdünk. Fontold meg, gondolkodj!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x