Kilengések, és erős hangulatváltozások - Lehet, hogy Te...
Címlap / Szépség-Egészség / Kilengések, és erős hangulatváltozások - Lehet, hogy Te is érintett vagy?

Kilengések, és erős hangulatváltozások - Lehet, hogy Te is érintett vagy?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Egyszer fent vagy, egyszer lent. Hangulatod változó, személyiséged végletek között inog. Nehéz dönteni, s nehéz belül maradni a kereteken. Miért történik ez veled? Hová fordulhatsz, ha érintett vagy?  

Bipoláris betegség, avagy a mániás depresszióban
Az Egyesület elnöke, Kevin Jackson személyesen is átélte a bipoláris zavar minden mélységét és magasságát. Neki sikerült talpra állnia, ma már egészséges, teljes életet él családjával együtt. Tapasztalatait a Sötét Nappalok, Fényes Éjszakák című, önéletrajzi ihletésű könyvében írta le, a hasonló nevű betegszervezetet pedig azért hozta létre, hogy megismertesse az embereket a mániás depresszió tüneteivel és veszélyeivel, és hogy segítséget nyújthasson a rászorulóknak, akiknek egyedül kell megküzdeniük ezzel a betegséggel.


Egyszer fent, egyszer lent
A bipoláris zavar az egyén hangulatára, viselkedésére és érzékelésére ható betegség, a magyar lakosság több mint 1 százalékát, azaz százezer embert, világszerte pedig közel 100 millió embert érint. Az betegség során periódusonként váltakozik az áradó jókedv, az ingerlékenység, a mély depresszióval vagy a normál kedélyállapottal. A kór leggyakrabban serdülőkorban alakul ki, és a tünetként fellépő kedélyváltozás végigkíséri a beteg egész életét. 
A fel nem ismert és/vagy kezeletlen eseteknek számos súlyos szövődménye és következménye lehet: családi konfliktusok, válás, másodlagos alkohol- és/vagy drogfogyasztás. A legtragikusabb következmény azonban az öngyilkosság, aminek előfordulása az érintettek körében kiemelkedően magas arányú.

HarmoNet tipp: Pszichológiai teszt az Interneten – csak Neked! >>

Mindazonáltal az utóbbi időben hatalmas előrelépés történt a betegség kezelésében. A modern gyógyszerek és a pszichoterápia alkalmazásával a tünetek a legtöbb esetben hatékonyan kontrollálhatók. A kezelés alappillérét az ún. hangulatstabilizáló gyógyszerek jelentik - akik ezzel nem értenének egyet gyógynövényes alkalmazások és vitaminok is elérhetők a sok-sok mozgás mellett, a szerk. -, amelyeket azonban többnyire más gyógyszerekkel kombinálva, a betegség típusától és az adott betegségfázistól függően alkalmaznak, ezért a kezelés folyamatos ellenőrzés mellett zajlik.

HarmoNet tipp: Depresszió ellen vásárlók >>

Különleges esemény
Figyelemfelkeltő éjszakai futásra készül a Sötét Nappalok, Fényes Éjszakák (SNFÉ) bipoláris betegegyesület elnöke, Kevin Jackson társaival együtt a fővárosi Gellért-hegyen, július 18-án (pénteken) 18 órától. Az SNFÉ ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a bipoláris betegség okozta egyéni és társadalmi problémákra.
A 2004-ben alakult SNFÉ tagjai a korábbi 10 napos hullámvasutazás rekordkísérlete után újabb figyelemfelkeltő eseménnyel kívánják ráirányítani a figyelmet a mániás depresszióként vagy más néven bipoláris betegségként ismert problémára.
A Bipoláris Futás névre keresztelt esemény során az elérendő csúccsal, illetve völggyel - amelynek helyszínül a Gellért tér és a Szabadság szobor szolgál - a bipoláris betegség mániás és depressziós szakaszát kívánják jelképezni az aktivisták. Az Egyesület tagjai mellett a Futapest Klub futócsapata is csatlakozott a jelképes sporteseményhez, akik jelenlétükkel sportolói oldalról közelítik meg a bipoláris betegség problémáját.

A szervezők a laikus közönség számára is nyitottá kívánják tenni az eseményt, ezért minden érdeklődőt várnak július 18-án (pénteken) 18 órára a fővárosban, a Gellért téren felállított sátorhoz. A Bipoláris Futáshoz regisztráció szükséges, amely az info@bipolaris.hu e-mail címre történő jelentkezéssel, illetve az onnan küldött visszajelzéssel érhető el.

Nagy Ákos
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16985 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x