Hastánc - az alakformálás, zsírégetés, lelki fejlődés...
Címlap / Szépség-Egészség / Hastánc - az alakformálás, zsírégetés, lelki fejlődés legszexibb útja (Felnőtteknek!)

Hastánc - az alakformálás, zsírégetés, lelki fejlődés legszexibb útja (Felnőtteknek!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

A keleti, "orientális táncok" nem véletlenül vették be futótűz szerű terjedésükkel a nyugatot. Alig találni olyan nőt, aki legalább egy kicsit ne tudná ÚGY rázni a csípőjét, vagy ne próbálta volna ki legalább egyszer a rázóövet, esetleg ne táncolt volna legalább egyszer a török popidoll, Tarkan hatalmas, cuppanós csókjaival tarkított zenéjére valahol. Azt azonban kevesen tudják, mire érdemes figyelni, ha hastáncot szeretnék tanulni. 

Hastáncoktatóként és leendő vagy gyakorló tanulóként egyaránt fontos a számunkra az, hogy tudjuk, milyen típusú órákon szeretnénk részt venni. Az alábbiakban a választáshoz szeretnék néhány támpontot nyújtani. 

Mahasti a kismama hastáncról >>

Mahasti a gyerek hastáncról >>

Mahasti, a HarmoNet hastánc instruktora itt felel a témával kapcsolatos kérdésekre >>

Tanulóként a saját oktatónk, mesterünk kiválasztásában alapvetően motiválhatnak minket a következő kérdések:
  • Mit szeretnénk: pörgős, dinamikus órákon izzadni, alakot formálni, erőnlétet szerezni és nem mellékesen táncolni, s másnap, az óra hatékonyságának bizonyítékaként esetleg izomlázzal ébredni? Vagy inkább testkímélő, lágy, gyógytorna jellegű vagy meditatívabb mozgásformára vágyunk és ezt a hastáncban véljük megtalálni a magunk számára?
  • Technikailag szeretnénk gyorsan fejlődni, hamar versenyeredményeket elérni és/vagy színpadon szerepelni, vagy inkább a „lelkizést”, nőiségünk kibontakozását, spirituális utunk megtalálását keressük a hastáncban.
  • Szabad tánc, vagy koreográfia? Szabadon szeretnénk táncolni, mozogni, hagyni, hogy lelkünk is szabadon szárnyaljon, vagy inkább koreográfiákat, kombinációkat tanulni, és esetleg az elméletben is elmélyülni.
  • Személyiség és/vagy tánctudás? Fontosabb-e nekünk a tanár személyisége, vagy inkább a tánctudására vagyunk kíváncsiak?
  • Anyagiak. Inkább megfizetjük a kislétszámú órát, esetleg a magánórát egy nevesebb oktatónál, vagy az anyagi szempontokat, anyagi lehetőségeinket figyelembe véve egy nagyobb létszámú, akár 30 fős, olcsóbb tanfolyamon vennénk részt?
  • Csapattagok: Fontos-e számunkra a csoport életkori összeállítása, hozzáállása, a tagok szimpátiája, hogy hamar befogadnak-e minket, vagy bármilyen csoportban jól tudjuk érezni magunkat?

Már a legelső órától tapasztalhatjuk, hogy minden stúdióban más-más hangulat fogad: Mindenhol más a hangnem, az óra felépítése, a tanár hozzáállása, az órán hallgatott zenék stílusa stb. Döntésünk előtt ezért érdemes több oktató minél több óratípusát kipróbálnunk, és addig keresgélnünk, amíg ebben is rá nem találunk az „igazira”.

HarmoNet tipp: Hódítsd meg a pasid a legszexibb táncokkal! - Mahasti Hastánc-, és darbukatábor Horvátországban! >>

Ugyanúgy, ahogy magának a hastáncnak nagyon sokfajta stílusa létezik, az oktatói stílusok palettája is rendkívül széles. Azt, hogy hastáncoktatóként milyen órákat tartunk, nagyban meghatározzák az általunk leginkább kedvelt táncstílusok, de leginkább a saját értékrendünk, személyiségünk, pedagógia elveink stb.


A hastánc tanár is jól érzi magát
Pedagógusként a tanításon kívül szintén sok egyéb szempont is vezérel minket. Tanárként is ugyanolyan fontos, hogy jól érezzük magunkat az órákon, mert csak így tudjuk kihozni mind tanítványainkból, mind magunkból a maximumot. Egy jó hastáncoktató ráadásul odafigyel arra is, hogy ne csak a tánc technikáját adja át tanítványainak, hanem képvisel egyfajta szellemiséget is, segíti tanítványait a kiteljesedésben, nőiségük kibontakoztatásában, a létezés minden örömének átélésében. 

"Hogy zajlik egy hastáncóra?"
Kezdő hastáncosok az első órájuk előtt gyakran teszik fel nekem azt a kérdést, hogy „Hogy zajlik egy hastáncóra?” Vagy konkrétabban: „És mit fogunk csinálni az órán?”

Mivel minden oktató mást helyez előtérbe, én is csak a szubjektív véleményemet tudom ezeken az oldalakon megosztani a HarmoNet olvasókkal.

Erről szól a sorozat következő része, olvasd el ide kattintva … 

Mahasti
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x