A rák megelőzése és hibátlan gyógymódja! - Számodra is...
Címlap / Szépség-Egészség / A rák megelőzése és hibátlan gyógymódja! - Számodra is elérhető!

A rák megelőzése és hibátlan gyógymódja! - Számodra is elérhető!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Nem azért, hogy megkapd, hanem azért, hogy időben kitérj előle, ne ő érjen utol téged. Fuss a hegyekben, a szigeten, a Duna-parton, mindenütt, ahol tudsz, erősödik combod, lábad és tüdőd. Ez a lényeg! Térj ki előle és fuss tovább, fel a Normafához az Anna rétre. Ott már segítséget kapsz, orvosok, ápolók várnak - nem azért, hogy elvigyenek - hanem, hogy rendelkezésedre álljanak a szűrővizsgálatokkal - saját igényed szerint. 

Séta az Anna réten
2008. szeptember 6-án reggel 9-kor kezdődnek Az Anna réten a szűrővizsgálatok. 10 órától már több állomáson tájékozódhatsz a tüdőrák elleni küzdelemről. Ott lesz a sebészorvosok színe-java azzal a céllal, hogy idejében kiszűrjék, felfedezzék, és megszüntessék a betegségeket. Előadásokat tartanak, és válaszolnak a kérdéseidre. 

Futás!
Akik pedig eddig elkerülték a betegségeket, és még van erejük, részt vehetnek a futógálán. A séta és a futó gála a Magyar Rákellenes Liga és a Tüdőgyógyász Társaság Onkolpulmonológiai Szekciójának közös rendezvénye, amelynek célja felhívni a figyelmet a tüdőrákra, a megelőzésének lehetőségeire, illetve a gyógyítás új, legkorszerűbb eszközeire.
A Normafánál megrendezendő sétán az orvos szakma legnevesebb képviselői vesznek részt, információval, szűrések szervezésével és tanácsadással segítve az érdeklődőket.
A téma szomorú aktualitását adja, hogy Magyarország világelső a tüdőrákos halálozásban, évente több mint 8000 ember betegszik meg, és közel ennyi honfitársunk halálát is okozza.


Mi a tüdőrák?
Mi okoz tüdőrákot?  Mik a tünetei? Hogyan lehet korán felismerni? Hogyan kezelhető? Milyen új kezelési lehetőségek vannak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ neves orvos szakértők, tüdőgyógyászok közreműködésével.

HarmoNet tipp: A dohányzás mint egészségkárosító tényező >>

Célunk, hogy az onkológiában zajló forradalmi  változásokról a tüdőrák kezelésében is elérhető célzott biológiai terápiákról is eljussanak az információk az érdeklődőkhöz érintettekhez.
A világon és Magyarországon is óriási fejlődés következett be a daganatos betegségek gyógyításában az elmúlt évtizedekben. Ma már az ilyen betegségek több mint a felét képes az orvostudomány meggyógyítani. Hazánkban különösen nagy népegészségügyi problémát jelentenek a daganatos betegségek, s közülük is kiemelkedik a tüdőrák. Sajnálatos tény, de Magyarország a tüdőrákos halálozás vonatkozásában az első a világon. Évente mintegy nyolcezren halnak meg ebben a betegségben, legtöbben a daganatos betegségek közül. 

De azért még rágyújthatok?
Különösen tragikussá teszi ezt a tényt az, hogy a tüdőrák kiváltó oka ismert, ez a dohányzás. Minden tíz betegből kilenc a dohányzása miatt lett beteg. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy tíz betegből kilenc elkerülhette volna a betegséget, ha nem dohányzott volna. Fontos, hogy az egész lakosság tudatában legyen annak, hogy általában, de a tüdőrák esetébe különösen igaz az, hogy a betegségek megelőzése nem az egészségügyön múlik, hanem jelentős részben a lakosság egészséges életmódján. Speciális szakrendeléseken, a tüdőgondozókban megfelelő gyógyszeres, vagy gyógyszer-mentes leszokás támogató módszerek állnak a dohányosok rendelkezésére.


Kés alatt?
A tüdőrák esetében a gyökeres sebészi operáció jelenti a gyógyulás igazi esélyét, ezért mindent meg tenni annak érdekében, hogy ha már kialakult a betegség, akkor minél korábban fedezzék azt fel. Erre nálunk esélyt jelent, ha a legnagyobb tüdőrák kockázatú csoport, a 40 évesnél idősebb dohányosok évente elmennek tüdőszűrésre. 

Biztonságban
Azok számára is van esély az életre, akiket a betegség kiterjedtebb volta, vagy egyéb ok miatt már nem lehetett megoperálni. Esélyt kaphatnak a túlélésre a sugárterápiában, korszerű kemoterápiában részesülők is. Szükség esetén megfelelő készítmények enyhítik az esetleges kellemetlen mellékhatásokat. A beteg biztonságban, jó közérzettel éli mindennapi életét.

Az „együtt élni a tüdőrákkal, jobb életet” azt is jelenti, hogy ha a betegség, vagy a különböző kezelések miatt panaszai lennének a betegnek, lehetősége van az orvosoknak arra, hogy segítsenek. A fáradtság, a fájdalom, a nehézlégzés, vagy köhögés olyan tünetek, amelyeket nem kell tűrni, csökkenteni, vagy akár szűntetni lehet azokat. 

HarmoNet tipp:
Tüdőrák kell? Ha szívod, megszívod! >>

A betegeknek és hozzátartozóiknak ismerniük kell a lehetséges legkorszerűbb kezelési módokat, s ahhoz hozzá is kell, hogy jussanak.
A betegekkel, a betegséggel kapcsolatos feladatok csak részben hárulnak az egészségügyi dolgozókra, az nagyrészt civil szervezetekre, a társadalom különböző csoportjaira  támaszkodik, hiszen e nélkül a kitűzött célokat sokkal nehezebb megvalósítani.
A tüdőrák betegek szervezete 2007. májusától a Magyar Rákellenes Liga szekciójaként végzi tevékenységét. A betegeknek és hozzátartozóiknak ismerniük kell a lehetséges legkorszerűbb kezelési módokat, s ahhoz hozzá is kell, hogy jussanak.

Fuss szembe a rákkal! - Kikkel találkozhatunk?
Akik már biztosan velünk tartanak a sétán: Semmi Kis Tünde szépségkirálynő, D. Tóth Kriszta, Magyar Attila, Somló Tamás, Mészáros Árpád Zsolt, Varga Miklós, Argyelán Krisztina, Kalocsai Krisztián, Nagy Sándor, Karda Bea, Kautczky Armand, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor és még sokan mások…

Ők vállalták a találkozót, és várják a vendégeket. Ugye, Te is eljössz?

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4636 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x