Rukkola, a divatos fűszernövény
Címlap / Szépség-Egészség / Rukkola, a divatos fűszernövény

Rukkola, a divatos fűszernövény

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egyre több étterem étlapján megtalálhatók a rukkolával készült fogások!Divatos lett rukkolát enni, de mi is ez a növény? Ezt tudhatjuk meg a következőkben!  

Története:
A mediterrán térségből ered, de már nálunk is megtalálható. Ha magjai elszóródnak akár vadon is kinőhet! A rukkola az olasz konyha ugyanolyan elmaradhatatlan fűszere, mint a bazsalikom. A tormával és mustárral rokonságban lévő növény. Aromája a dióra emlékeztet, ezért a rukkolás lehet nagyon szeretni vagy nagyon nem szeretni.

Termesztése:
A tápanyagban gazdag talajt szereti, de nem igényel különösebb gondoskodást. Nem muszáj minden nap locsolni, kezdő kertészeknek kifejezetten ajánlott! Érdemes mindig frissen szedni, mint általában a friss fűszernövényeket, ugyanis hűtőben 1-2 nap után megcsunyul. Lakásban is termeszthető, világos-napos helyet keressünk neki és gyakrabban öntözzük!

Élettani hatása:
Nyers fogyasztása nagyon ajánlatos, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz c- és b-vitamint.

Gasztronómia:
Friss levele salátának kiváló, feldobja a megszokott ízeket! Magját fűszerként hasznosítják. Levelét frissen tépkedjük az ételekbe, használhatjuk salátákba, levesekbe, tésztákhoz, húsételekhez, burgonyás- és tojásos ételekhez.

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16531 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x