HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Alapszínek őszre: lila - misztikus, őszinte, és vadító

Alapszínek őszre: lila - misztikus, őszinte, és vadító

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-21

Van egy barátnőm, mindene lila. Na, nem azért, mert összeverték; ruházatát illetőleg lila. Még csak nem is a divat miatt, hanem az Újpest miatt. A fiúknál így vágódik be. A lila azonban jól áll neki. Ahogy sok mindenki másnak, aki még nem is tud róla. Idén ősszel különösen illő lesz lilában libbenni, hiszen ez a szezon egyik kiemelt alapszíne. 

 

Rendezvénynaptár
Melyik a legszebb lila? Organzalila, ametisztlila, brillantinrózsaszín, Perkin-lila, püspöklila, kobaltviola, ködlila, Milka-lila, levendulalila, mákvirágszín, akáclila, orchidealila, orgonalila, árvácskalila, íriszkék, viola, ibolyaszín, ciklámenszín, padlizsánlila, ringlólila, szőlőszín vagy hagymalila. Lila gőzöm sincs!!!

A királyság színe

A lila szín a serkentő, erőteljes, tüzes, azonban melegséget adó vörös valamint a nyugtató, hűsítő, békét árasztó vízhez kapcsolódó kék keveréke. Elég ambivalens szín, árnyalatától függ, hogy éppen nyugtat, vagy energetizál. A lila, a királyság színeként magasabbrendűségre is utal (gondoljunk a püspöklilára, vagy a „bíborban született” kifejezésre). Az ókortól kezdve a lila színt (la: purpura) a Murex nemzetségbeli bíborcsigák testéből nyerték ki, és ebből eredendően igen drága festékanyagnak számított. Nem csoda hát, ha használatát elsősorban magas rangú emberek, királyok, hercegek és főpapok engedhették csak meg maguknak. Talán nem véletlen, hogy a lilát nyugtató kisugárzása ellenére gyakran az erőszakkal és a hatalommal hozzák összefüggésbe, emellett pedig kétértelműséggel, a kevésbé szakmaisággal, a hűtlenséggel is társították.


A misztikus, gyógyító lila
Mindazonáltal a lila nagyon pozitív szín, nem véletlen, hogy gyakran alkalmazzák a gyógyításban is. A lila szín ugyanis gyulladáscsökkentő, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, segít a magas vérnyomás, az álmatlanság és a gyulladásos folyamatok enyhítésében. Alkalmas rosszindulatú daganatok kezelésére, valamint hormonális problémák enyhítésére is. A lila a test erőközpontjai közül talán a legfontosabb, a koronacsakra színe is. Feladata a megértés biztosítása a tudatos és a tudattalan világ között. Ehhez mérten lett a lila a vallás, a spirituális dolgok jelképezője. Egyensúlyt teremt, bölcsebbé tesz. A lila szín aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a koncentrálóképességet.

HarmoNet tipp: A színek titkai - Valódi hatalom a kezedben! >>

Lila növények – lila illatok
A lila színű növények szerencsét hoznak. Egyes kutatók szerint bizonyos gyümölcsök és zöldségek (mint pl. a padlizsán, a levendula, a szőlő héja, az áfonya vagy a füge) lila színanyagai (flavonoidok) megelőzik az elhízást, valamint javítják a vér- és nyirokrendszer működését is.


A színekhez gyakran illatok is társulnak, és ha már a liláról van szó, akkor leginkább a levendula és az ibolya illata jut eszünkbe. A levendula amellett, hogy remek molyűző tulajdonsággal rendelkezik, nyugtat, oldja a stresszt, tisztítja a gondolatokat, és lelki békét teremt.

Lila személyiség
A lilát kedvelő személyek általában nem szeretik a képmutatást, és könnyen találnak utat a misztériumokhoz. Rendkívül intuitív, érzékeny és kreatív emberek, gyakran találni köztük művészeket, és ezotériával foglalkozó egyéneket. A lilát kedvelő emberről általában elmondható, hogy különleges, izgalmas egyéniség.
Ha lilát álmodunk, biztosak lehetünk benne, hogy a közeli jövő bíztató eseményeket tartogat számunkra.

HarmoNet tipp: Szellem és mentalitás az öltözködésben - Szivárványszínben az igazi! >>

Lila a lakásban
A feng shui szerint a lila a látnokok és álomlátók színe. A lakásban a lila szín luxust és misztikus légkört teremt, de ne vigyük túlzásba a használatát, hiszen nagy tömegben nyugtalanító, kellemetlen lehet. Mindenképpen kerülendő, ha hajlamosak vagyunk a depresszióra. A dolgozószoba kialakításánál mindenképpen vegyünk számba a lilát, hiszen serkenti az agy kreatív központját és segít koncentrálni, nem mellesleg pedig segít megszüntetni a fejfájást. A lila szobához nagyon jól illenek a natúr, világos színű fabútorok, és a sárga díszek. Ha a fürdőben vesszük magunkat körbe lilával, könnyebbé válik a relaxáció. A nappaliban bátran kombináljuk ezüsttel, amely a kényelem és a gazdagság érzését kelti.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[24029]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x