Frissít és roborál - Önmasszázs a gyakorlatban (Magyarázó...
Címlap / Szépség-Egészség / Frissít és roborál - Önmasszázs a gyakorlatban (Magyarázó képekkel!)

Frissít és roborál - Önmasszázs a gyakorlatban (Magyarázó képekkel!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Egyszerűségénél és hatékonyságánál fogva, a nagyvárosi rohanó életmóddal összeegyeztethető, túlélési recept, amelyet bárhol bármikor, szinte feltűnés nélkül végezhetünk. Masszázs önmagadon. Hogyan végezd? 

 

Rendezvénynaptár
Kétkezes
Nem kell hozzá más csak a két kezünk. Vonaton, buszon, metrón ülve, vagy akár egy forgalmi dugóban autónkban várakozva is eszünkbe juthat egy kis kézmasszázs.
Hatásosságához had szolgáljon magyarázatul az, hogy tenyerünkön, ujjainkon, egész kézfejünkön ugyanúgy megtalálhatók reflexzónáink, amelyeket pl. talpmasszázs során nagy sikerrel stimulálhatunk.

Jó néhány meridián csatorna lefutása is ujjainkon kezdődik: Vastagbél, Vékonybél, Hármasmelegítő; vagy ujjainkon végződik: Tüdő, Szív, Szívburok.
Így kezünket masszírozva közvetlenül hatunk testünk, lelkünk, szellemünk egészére.

HarmoNet tipp: Toplistás masszázsok: Thai masszázs, amit ne keverj a szex-masszázzsal! >>

Kezedben a sorsod!
Testi szinten belső energiatartalékainkat tudjuk mozgósítani, azonnal megtapasztalható érzés, hogy felpezsdít, felfrissít, felmelegít, feltölt. Munkából-munkába, vagy hazarohanás közben sikeresen alkalmazható.
Lelki szinten megnyugtat, kikapcsol, ellazít, pici odafigyeléssel megjelenik a szeretet. Miközben egyik kezünkkel formálunk, alkotunk, adunk, másikat átadjuk az élménynek, tapasztalásnak, ellazítjuk, elengedjük, odaadjuk magunkat és befogadunk.
Szellemi síkon új ötleteket kaphatunk, megoldásokat találhatunk a minket foglalkoztató problémákra, koncentrálóképességünket serkenti, új ismeretek elsajátítását segíti. Olvasás és tanulás közben, vizsgák előtt és alatt nagy hasznát vehetjük.
A titok az egyszerűségében rejlik… csak csináld!

HarmoNet tipp: Toplistás masszázsok: A mézes testszépítő masszázs, mint speciális wellness terápia >>

Gyűrűzés
Bal kisujjunkat megfogjuk jobb kezünk ujjaival, az utolsó izületnél, a köröm két oldalán, és elkezdjük tekergetni. Mintha egy csavart szeretnénk befelé-kifelé hajtani ujjainkkal. Oda-vissza, oda-vissza ameddig az izületek engedik. Amikor ez már nagyon megy, akkor a szorításon picit engedve beljebb csúszunk a középső izületre, és azt is megtekergetjük, megdörzsöljük, majd a legbelső izületet is áttekergetjük. Lazán, ne okozzunk magunknak fájdalmat! Ezt megismételjük az összes ujjunkon, a kisujjtól a hüvelykujj felé haladva. Mintha szoros gyűrűket húznánk fel az ujjainkra egyenként, odafigyelve arra, hogy egyszerre legyen meg a körkörös, és a befelé irányuló mozgás is.
Ha elfáradtunk cserélünk, és bal kezünkkel a jobb kisujjunkat kezdjük el tekergetni és megismételjük a fogásokat. Ha ügyesek voltunk a hüvelykujj tekergetésével fejezzük be a munkát.


Dörzsölés
Ezek után újra a bal kezünk ujjai kerülnek a figyelmünk középpontjába. Ujjpárnáinkat körkörösen átdörzsölgetjük, felmelegítjük. Figyelve arra, hogy mindig a legkülső izületnél kezdjük el és az ujjaink töve felé haladjuk. Irány mindig befelé, és kisujj-hüvelykujj sorrendet követjük. Ha tetszik akkor megcsinálhatjuk ujjaink belső, külső, és minkét oldalán ezt a dörzsölgetést, melegítést. Majd értelemszerűen a jobb kézen is.


Úszóhártya
Ujjaink közé benyúlva a tövüknél bőrünket megcsípve körkörösen mozgatjuk, dörzsöljük, melegítjük, és „kihúzzuk”. Ez kicsit fájni fog! Ezt minden ujjközzel, minkét kézen ugyanúgy végezzük el.


Hüvelykujjpárna
Hüvelykujjpárnánkat mindkét kézen a másik, szabad hüvelykujjunkkal, megnyomkodjuk, majd ujjunkat nyomva tartva húzásokat csinálunk, fájó pontokat keresünk, fölmelegítjük, átdörzsöljük. Ezeket a dörzsöléseket, nyomásokat az egész tenyerünkön elvégezhetjük.
Ha kipróbáljuk ezeket a fogásokat, rögtön érezhető, hogy semmilyen bonyolult technikai tudást nem igényel, ezekkel az egyszerű érintésekkel, nap mint nap találkozhatunk. Egy titka van, csinálni kell! Kívánom, hogy kedvező, frissítő hatásait mindenki tapasztalja meg! Jó szórakozást hozzá!


Balobás Ferenc


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6104 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x