A stressz okai és egy alternatív megoldás!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A stressz okai és egy alternatív megoldás!

A stressz okai és egy alternatív megoldás!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Probléma, kilátástalanság, küzdelem fogvicsorgatva, kapkodás, kudarc. Újabb probléma - ami kísértetiesen hasonlít az elsőre - önbizalomhiány az előző kudarc miatt, kapkodás, feszültség, kudarc, valamint betegség, állandóvá vált stressz, kimerültség, káosz, levertség, és ez a spirál gyűrűzik a végtelenbe. Végül egy hosszú üvöltés: segítség! 


Rendezvénynaptár
Ismerős?
Szinte mindannyiunk életét átszínezi, erősebb-gyengébb tónusban ez a kor- és kórkép. Talán, ha erősebb lennék, talán, ha lenne egy hely, ahol kikapcsolhatnék… Halljuk gyakran. Irány a konditerem, a kávézó, egy óra relaxációs program, és mégsem megy jobban, mégsem megy másként. Ezoteria, jóga, természet? - gyógyászati tanfolyam és megannyi újdonság, és mégsem. 

Mi lehet az ok?
Az már jó eset, ha bevalljuk, hogy nem jutottunk előrébb egy jottányit sem, és feltesszük a kérdést: Mit kell tennem annak érdekében, hogy…
Ezt az utat én is végigjártam. Úgy, hogy 23 évig jártam a fent említett mankók segítségével a sikertelenség és boldogtalanság útját. Hogy mi van ma? Hogy mit találtam, ami megmutatta tévelygéseim okát? Leírom az alábbiakban.

Egyszerű élet és bölcsesség – Mindennapok egy 80 fős zalai faluban
Ezelőtt négy évvel költöztünk Alsószenterzsébetre, az Őrség és a Göcsej határán lévő kis faluba. Annak is a legszélére. Ligetekkel és rétekkel határolt kis birodalmunkat azután foglaltuk el, miután mindent elvesztettem. Még az egyik legdrágábbat, egyik Fiúnkat is.
Olyan helyet találtunk, amilyen talán nincs is. Kicsit visszacsúszva az időben „elmaradott” alacsony népességű, olcsó, békés, egyszerű, csendes, jó levegőjű. Ahol az őzek bejárnak a kert végébe, ahol nem robognak járművek az utcán, sőt még utca sem nagyon van. Ahol nem lát a szomszéd a tányérunkba, vagy nincs is szomszéd. Ahol zavartalanul szaladgálhatnak gyermekeink minden felé, anélkül, hogy félteni kellene Őket. Ahol kutyáink, lovaink, cicáink szabadon, békében élhetik mindennapjaikat. 


Megtörtént a csoda, megtaláltuk ezt a helyet
Egy Szomszédunk azért még is lett szerencsére. Egy, a nyolcvanas éveinek derekán járó néni. Sokat olvastam keleti bölcsekről, akik a Himalája barlangjaiban élnek, és bölcs életvezetési tanácsokkal látják el az arrajárót. Hát itt is él egy ilyen bölcs, aki mindenki keresztmamája a Faluban. Aki soha nem sietve, hanem nyugalommal telve éli mindennapjait. Aki iszonyú nehéz és fájdalmas életet tudhat maga mögött és még is derűvel telve, megbékélve a világgal éli mindennapjait. Mindig csinos, rendezett portáján csak baktat és mégis mindig minden rendben van.
Az Ő tyúkocskái a legfejlettebbek, az Ő salátája, paprikája a legnagyobb. Hogy lehetséges ez? Milyen időszámítás szerint él, hogy délelőtt tízkor, mikor Fiam átmegy hozzá, már minden kész, és teljes figyelemmel, odafordulással tanulják a verseket, énekeket? Mindent teljes odafordulással tesz. Nála mindennek lelke van.

HarmoNet tipp: Őrségi elvonulás egy mongol jurtában - Kapcsolj ki! >>

Egy alkalommal késő ősszel arra lettem figyelmes, hogy guggol a kerítés mellett a paprikáknál. Közelebb merészkedve láttam, hogy egyenként becsomagolta szőlőlevélbe a paprikákat, hogy a dér meg ne csípje. Mikor vet valamit, a végén elköszön a magocskáktól Isten nevében, és a Természetre bízza Őket. Nyugodt, ha esik az eső, ha fúj a szél, ha tűz a nap. Most van itt az ideje, mondja, és baktat tovább.

Soha nem hallottam panaszkodni, zsörtölődni
Nincs szigorú hitélet, ami elfedve a valóságot, menekvést ad a meggyötört léleknek, csöpögős, félreértelmezett szeretet. Nincs ilyen. Csak az Élet, a Természet ismerete, tisztelete. 
Mindenki Hozzá megy tanácsért, de Ő nem megy sehova. Nem spórol, pedig kicsi a nyugdíja, de érdekes módon nem keletkezik szemét a háztartásában. Mindenből annyija van, amennyi kell, mindenből annyit használ, amennyit kell. Egész életét az egyszerűség hatja át. Csoda mondogatjuk mi a városból meglógott hobbiparasztok. Pedig nem az, a szó klasszikus értelmében. És az, ha arra gondolunk, hogy mások -nem is kevesen- lelki gyakorlatokon, életmód tanácsadóktól próbálják ezt az életbölcsességet, ezt az örök derűt, a belső mosolyt megtanulni.


Honnét meríti egy ilyen ember azt a végtelen erőt és bölcsességet?
A válasz igen egyszerű. A természetből. Minden mögött ott a megfigyelés-tapasztalás- emlékezés hármas egysége. Cselekedeteit ez hatja át. Iszonyú erős gyökerek kötik a természethez. Ez a titka. Ezekkel a gyökerekkel bárhol, bármilyen helyzetben, bármilyen problémával meg tud küzdeni az ember. 

Azt gondolom, hogy ez a viselkedés minta lemodellálható, és hasznos lehet a mai kor embere számára. Úgy érzem, nekünk sikerült lekottázni ezt a gyönyörű parasztkantátát, és meg szeretnénk tanítani másoknak is.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5124 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x