Szemben minden bajjal - Milyen betegségre hajlamosít a szemed...
Címlap / Szépség-Egészség / Szemben minden bajjal - Milyen betegségre hajlamosít a szemed színe?

Szemben minden bajjal - Milyen betegségre hajlamosít a szemed színe?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

Iridológia, íriszdiagnosztika, írisz-analízis. Mindhárom néven találkozhattunk talán ezzel az állapot-felmérő módszerrel. Orvosok, természetgyógyászok alkalmazzák. Kiderül belőle testünk, szervezetünk általános egészségi állapota, egyes szervrendszerek fizikális állapota, célirányos vizsgálat mellett egy-egy betegség tünetcsoportjának ismerete mellett felismerhető a betegség maga is, ha orvos végzi a vizsgálatot. 

A modern tudományos kutatások, a számítógép terjedése, valamint a mai kor típusbetegségeinek felismerése és jó kategorizálása tette lehetővé, hogy a régi feljegyzések egyre pontosabbak legyenek. Egyre több orvos – érdekes módon nem annyira a szemorvosok, inkább fogászok, biológiai fogászok, belgyógyászok – foglalkozik ma már iridológiával, az írisz diagnosztikai vizsgálatával. A iridológia természetgyógyászati módszer. Sokáig íriszdiagnosztikaként volt közismert, ám a természetgyógyászati törvény szigorításával a diagnosztikát kizárólag orvosok hatáskörébe utalta a törvény, természetgyógyász kizárólag állapotot mérhet fel. Erre azonban kiválóan alkalmas az írisz.

Nyitott könyv – két lappal
Az szem középső „színes” részében, az íriszben teljesen leképződik az egész testünk. A jobb szemben a jobb oldal, a bal szemben a bal testfél területi látszanak. A szivárványhártya nem csak a test legérzékenyebb része, de legközelebb is áll az agyhoz és a leghamarabb mennek rajta végbe a változások. (A szem szövete gyógyul a leghamarabb!) Így nagyon hamar meglátszik rajta minden változás. A profi szakértők ezért nem csupán egy, hanem legalább két állapotfelmérést szeretnek végezni, két különböző időpontban. A szemen a beteg állapotának romlása/javulása, az javasolt kezelésre adott reakciói is jól látszanak.

Ne tegye a szembe!

Az írisz vizsgálata – szemben például a fül, vagy a talp analitikájával, mely mikro-rendszerként alkalmas hasonló következtetések levonására, - csak analitikai célzatú. Míg a fület akár akupunktúrás tűvel meg is szúrják, a talpat masszírozzák, addig a szemet nem kezelik „szembe”. A gyógymódot általában más természetgyógyászati módszerek palettájáról választja a szakértő. Gyógytea, fürdő, masszázs, vagy bármilyen más kúrát ír elő.

Nem jósda – test-térkép!

Tökéletes ostobaság, hogy a szemből kiolvasható, hogy a kliens megcsalja-e társát, vagy hogy meddig fog élni. Az írisz vizsgálata alapján a szakértő a testi elváltozások alapján tud következtetni a helytelen életmódból adódó viselkedési jellemzőkre, de ez nem jóslás. A szem élénken reagál a változásokra, így ha a beteg kliens életkilátásai javulnak, akkor az is jól nyomon követhető a szemünkből. Kiegészítő eljárás, tehát a jó természetgyógyász nem önállóan, hanem más rendszerekkel együtt, kontrollként alkalmazza – nagy haszonnal! – ezt a módszert. A sérült szemből általában nem lehet eredményt nyerni, valamint elkülönítik a szem saját betegségeit. 

HarmoNet tipp: Ízületi károsodást okozhat a számítógép előtt töltött idő - Hogyan előzzük meg? >>

Magyar gyökerek
Az iridológia története alig több mint százéves, és egy magyar, dr. Péczely Ignác nevéhez fűződik. Péczely 1881-ben publikálta könyvét, a "Szemdiagnózis"-t, melyben lefektette az íriszdiagnosztika alapjait. (Máig hozzáférhető!) A kis Ignác meg akart menteni egy bagolyfiókát, de nagy igyekezetében eltörte a madár lábát. A hatalmas szemű jószág szemén a kisfiú szeme láttára jelent meg egy fekete csík, majd a törés gyógyulásával egyszerre fokozatosan elhalványult. A gyermek ezen tapasztalat miatt választotta az orvosi pályát, később tudatosan figyelte a szembogarat, és az első írisz-térképet is ő rajzolta meg, mely a mai diagnosztika alapját képezi.

Mi van a gyerekekkel?

A gyerekeket általában iskolás koruk körül lehet ezzel a módszerrel vizsgálni. Babaként a szem általában még nagyon tiszta, később pedig a gyerek nehezen „áll meg” egy alapos vizsgálat idejére. A gyermekek szemének vizsgálatára emiatt nincs is elegendő tapasztalat. Ezért ez nem a gyerekek állapotfelmérő módszere.


Mai trend – számítógépes kontroll

A számítógép elterjedésével lehetőség nyílt, hogy nagyszámú, orvosilag is diagnosztizált esetet vessenek össze, így egyre pontosabb térképeket tudnak rajzolni a szemről. A tudomány előrehaladásával talán ennek a módszernek van leghamarabb helye egy általános orvosi rendelőben, hiszen gyorsan, olcsón, és viszonylag kevés eszközzel is könnyen lehet hasonlót találni, hozzáférni a szakmai adatbányákhoz. Erre természetesen még várni kell, ám ma sok orvos kutatja a szem diagnosztikai vizsgálatában rejlő lehetőségeket.

A szemszín is számít! – Alkattanon is alapul!
A kék szeműek szemében sokszor van probléma a sav-bázis háztartással. Legtöbbször savas irányba tolódik el az egyensúly, ezért gyakoribb náluk például a gyomorfekély, hajlamosabbak az ízületi fájdalmakra és más gyulladásokra is. Jellemző még az asztmára való hajlam is.

A barna szeműek a koleszterin és zsíranyagcsere zavaraira hajlamosak. Gyakori az érelmeszesedés és ennek következményei, a szívinfarktus és az agyvérzés. Fokozottan figyeljenek oda ezenkívül a bélbetegségekre és a vérképzéssel kapcsolatos megbetegedésekre!

A zöld szeműek
leggyengébb pontja a máj-epe rendszer. Igen fontos számukra a rendszeres méregtelenítés és a kemikáliák bevitelének korlátozása. Jellemző rájuk ezenkívül az érzékeny, száraz bőr is.

A szürkés szem
a migrénes fejfájásra és az allergiás megbetegedésekre való hajlamról tanúskodik.

Figyelem!
– Az iridológia nem „csodamódszer”! Csupán egy eszköz az orvos, a természetgyógyász palettáján. Az Interneten talált térképek alapján,odahaza végzett játékos kísérletek nem helyettesítik az orvosi diagnózist.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x