Tartós fogyás és gyönyörű bőr! - Perricone diéta (3 napos...
Címlap / Szépség-Egészség / Tartós fogyás és gyönyörű bőr! - Perricone diéta (3 napos programmal!)

Tartós fogyás és gyönyörű bőr! - Perricone diéta (3 napos programmal!)

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Perricone a neve annak a sikerdiétának, amelyre az Egyesült Államokban a híres modell, Heidi Klum és a "Szex és New York" sztárja, Kim Catrall is esküszik. Állításuk szerint nemcsak kilóinkat, de ráncainkat is veszthetjük a kúrával. A módszerrel a bőr rövid idő alatt kisimul, feszesebb lesz. Mottó: minden, amit az arcliftinghez használunk, legyen otthon, a hűtőnkben! 

Cukrom-cukrom
A diéta ötlete a Harvard Egyetem egyik professzorától, Nicholas Perricone-től  származik, aki a hangsúlyt a cukorfogyasztás drasztikus csökkentésére helyezi. A cukormolekulák ugyanis szorosan a kollagénrostokhoz  tapadnak, azokat rugalmatlanná téve és  ráncosodást indítva el. Zöld utat kaphatnak viszont a friss gyümölcsök, zsíros halak és zöldségek.

Cikkünkben megkísérljük  fellebbenteni a leplet: milyen alapokon is nyugszik az öregedés elleni diéta? Milyen táplálékkal őrizhetjük meg fiatalságunkat? Hogyan függ összes az étrend és az öregedés folyamata? Mely élelmiszereket kell előnyben részesítenünk, melyekről mondjunk inkább le?
 
A kollagénrostokat  Perricone szerint elsősorban a szabadgyökök veszélyeztetik, amelyek a sejtmembránt támadják. A szervezet védekezik ellenük, enzimekkel és aminosavakkal – ha ezeket táplálékkal fel tudja venni.

HarmoNet tipp: Őszi fogyózás: Együtt hullik le a felesleg! Csoportos alaktréning tanácsadónkkal! >>

Fontos tehát, hogy elegendő mennyiséget fogyasszunk:
  • fehérjékből
  • esszenciális zsírsavakból
  • értékes szénhidrátokból

Nicholas Perricone tehát közvetlen összefüggést lát a táplálkozás és a ráncképződés között. Az elmélet így szól: Az ember az egyoldalú táplálkozás és a túlzott szénhidrátbevitel következtében öregszik. A feleslegesen, tésztafélékből, burgonyából, kenyérből felvett szénhidrát gyulladásokat kelt  a bőrben.

A professzor nevéhez fűződő teória szerint azért különösen károsak a szénhidrátok, mert szinte azonnal a véráramba kerülnek és megemelik az inzulinszintet. Minél lassabban szívódik fel a szénhidrát a vérből, annál kevesebb gyulladás lép fel. A fiatalság megőrzéséért  lassú és egyenletes inzulintermelésre  és felszívódásra van szükség.

Ezzel párhuzamosan legtöbbünk sajnos túlságosan alacsony mennyiségben fogyaszt fehérjét, holott ez nélkülözhetetlen a szövetek és sejtek építésében.  A test a megemésztett fehérjék alkotóelemeiből – többek között - elasztikus szálakat és hormonokat képez. Mindemellett a fehérjék gyorsítják az anyagcsere sebességét és védelmet biztosítanak a szabadgyökök ellen.


Táplálkozási szabályok
Alapszabály: a cukor az első számú ellenség, és vele együtt a magas glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek is (banán, burgonya, borsó, rizs). Közös jellemzőjük, hogy gyorsan emelik a vércukor szintjét és még éhesebbé tesznek. Helyettük ezeket inkább lazaccal vagy más zsíros hallal, mint a tonhal, makréla vagy hering. E fajták húsa gazdag gyulladásgátló tulajdonságú omega-3 zsírsavban.  Ha ezekért nem lelkesedünk, válasszunk omega-3 táplálékkiegészítőt.

Jó tudni: a hidegen sajtolt olívaolajban bőségesen találhatunk omega 6 zsírsavat és szabadgyök-semlegesítő E vitamint. Értékes fehérjeforrás például a garnéla, a tyúktojás fehérjéje és a sovány szárnyashús.

A szép bőrről szólva nem maradhat említés nélkül a bogyós gyümölcsök jótékony hatása. Rengeteg C vitamint nyerhetünk belőlük.  A C-vitamin azért is hasznos, mert fontos szerepet játszik a kollagénrostok felépítésében. Egyike az úgynevezett bioflavonoidoknak, amelyek az agresszív molekulákkal szemben sejtvédő funkciót látnak el.

HarmoNet tipp: Fogyj le velünk az ünnepekig - Hatékony diéta önsanyargatás helyett! >>

Lássuk, kik a szép bőr barátai…
Az alább felsoroltakból szabadon, kedvünk szerint választhatunk. Ami viszont nem hagyható el, az a napi három liter víz, amit minden körülmények között meg kell innunk.
  • Szójacsírák: a szervezet saját hormonjaihoz hasonlóképpen viselkednek, „ajándékuk” a feszes bőr.
  • Spenót, karalábé: erősítik kötőszöveteinket B vitaminnal, csökkentik a cellulitiszes elváltozásokat.
  • Zöld tea: sejttápláló anyagaival megvéd a szabadgyökök kártétele ellen, lassítja ezáltal az öregedési folyamatokat.
  • Víz: a sejtek és szövetek töltő- és építőanyaga. Általa könnyen jutnak sejtjeinkbe a tápanyagok és kifelé a mérgek.
  • Lazac, hering: Perricone tervében kulcsfontosságúak, értékes, telítetlen zsírsavaik miatt, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.  Sikeresen felvehetjük a harcot velük a gyulladások és az öregedés ellen.
  • Fokhagyma: allicin nevű hatóanyaga gyorsítja az anyagcserét, salaktalanítja a bőrt, fokozza a vérbőséget, ezáltal az arcbőr egészségesebb színt kap.
  • Szárnyasok: értékes fehérjét biztosítnak, amelyeket a szervezet  az ún. "szépséghormonok"  előállítására is könnyen felhasználhat. Ezenkívül támogatja a kollagénrostok újraképződését a kötőszövetben.
  • Olívaolaj: szuperegészséges, főleg a hidegensajtolt változata. Csodafegyver a ráncok ellen, gátolja az öregedést.
  • Tojás, tej: jelentékeny mennyiségű niacinhoz juthatunk általuk. A niacin egy B-vitamin, amely nélkülözhetetlen a sejtosztódásnál és a bőrregenerációban.
  • Édeskömény: Perricone javaslata szerint hetente többször is kerüljön az asztalra belőle, mivel gazdag káliumlelőhely.  A kálium pedig  a bőr vízháztartásának szabályozásában  és egyéb más, bőrfiatalító sejtfunkciók véghezvitelében vesz részt.
  • Avokádó: rengeteg E-vitamint nyerhetünk belőle, amely kiváló szabadgyökfogó, ezenkívül erősíti a kötőszövetet.
  • Alma: a cukor és az inzulin – ahogy már említettük – sejten belül gyulladásokat idéz elő.  Az alma stabilizálja a vércukorszintet és enyhíti az inzulinlöketeket.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 21308 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x