4 lépcső a szívinfarktushoz - fontold meg!
Címlap / Szépség-Egészség / 4 lépcső a szívinfarktushoz - fontold meg!

4 lépcső a szívinfarktushoz - fontold meg!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

A modern táplálkozás lehet reform, vagy még annak sem kell neveznünk, egyszerűen tudatlan. Kerüli a nyers ételeket, és a konyhaművészet azon fokát dicsőíti, amikor is szétdaráljuk ételeinket a fazekakban. Az alapanyagokat tekintve pedig nem sokat válogatunk, de mit is tehetnénk mást?! Ha így folytatod tovább, bizony esélyes lehetsz egy kiadós rosszullétre. 

Kanadai kutatók megállapították, hogy a modern, nyugati táplálkozás felelős a világon előforduló szívinfarktusos esetek 30%-áért. Mely termékekkel juttatjuk magunkat gyakorlatilag vágóhídra?
  1. vörös húsok
  2. az olajban sütött ételek
  3. tejtermékek (amelyek kevéssé hasonlítanak a boci tejére)
  4. sós harapnivalók

52 országból származó 16 000 ember táplálkozási szokásainak és adatainak elemzése során megállapították, hogy a legjobb, ha sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ami 30 %-kal csökkenti a szívinfarktus kockázatát.


A diéta sokkal hatékonyabb a szívinfarktus rizikójának csökkentésében, mint számos jelenleg értékesített gyógyszer - mondta dr. Salim Yusef, a tanulmány szerzője. „Kimutattuk, hogy egészséges táplálkozással a szívinfarktus kockázata 30-40 %-kal csökkenthető. Ez több mint amit a gyógyszerektől várhatunk” - mondta. „Jobbak az eredmények az érrekonstrukciós és a bypass műtétek eredményeinél is.”
 
A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozást jobbnak találták a hagyományos keleti, tofut és szóját tartalmazó táplálkozásnál is. Ezekről megállapították, hogy nem befolyásolják a szívinfarktus rizikóját. Ezzel ellentétben a nyugati típusú táplálkozással kapcsolatban a szívinfarktus kockázatának 35 %-os emelkedését találták.

HarmoNet tipp: Csokika a szivecskének: Étcsokoládé a szív védelméért - Tejcsokival csalni nem ér! >>

Dr. Yusef szerint a jó és a rossz diéta a világ minden táján azonos hatású, így arra bátorít mindenkit a lakóhelyétől függetlenül, hogy egyenek több zöldséget és gyümölcsöt és mellőzzék a sós és a zsíros ételeket. Ezek a tények különösen fontosak manapság, amikor a nyugati típusú táplálkozás egyre népszerűbb a világ más tájain is, mondta dr. Yusef.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1349 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x