Unaloműző hízókúra? Inkább fogyj pár kilót! - A nassolás...
Címlap / Szépség-Egészség / Unaloműző hízókúra? Inkább fogyj pár kilót! - A nassolás berögződésének felszámolása!

Unaloműző hízókúra? Inkább fogyj pár kilót! - A nassolás berögződésének felszámolása!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Te mit csinálsz, ha unatkozol, éppen otthon, vagy a munkahelyeden vagy, esetleg autóban a dugóban ülsz? Tudtad, hogy az emberek többsége ekkor előszeretettel támadja meg éléskamráját? Merre is van az a bizonyos kiút?  

Kezdődik...

Elkezdenek enni. Sokszor mindegy mit, nassolnak, snackaket, csokoládékat, képesek lerohanni a közeli közértbe, vagy cukrászdába, egy kis unaloműző hízókúrás, nem éppen egészséges ételért. Van ki a sarki McDonald’s–ot és társait, jobb esetben csak a kínaiba ugrik be egy dobozos menüért.

Ugye Veled is szokott ilyen előfordulni?! Tudom, mindig a legnagyobb sajnálatodra, és természetesen mindig megfogadod, hogy ez lesz az utolsó ilyen. Mióta is csinálod ezt? Több hónapja már, esetleg éve? Ez egy nagyon nem jó szokásod.


Először is próbálj ne unatkozni, ezért mihamarabb találd fel Magad ebben a helyzetedben. Vess be egy hasznos elterelő műveletet. Pl.: kezdj el csinálni valami új munkát, beszélgess társaddal, csinálj néhány fekvőtámaszt, guggolást, menj ki a mosdóba, énekelj, hallgass egy jó zenét, pihenj le egy kicsit, relaxálj…
 
Makacs éhség, makacs mentalitás - ellenreceptek

Tudom, az éhséged csak nem akar elmúlni.

Ne tarts otthon snackeket, mint édességek, cukorkák, kekszek, csokoládék, sütemények, jégkrémek… Éhséged csillapítsd egy nagy adag folyadékkal, lehetőleg szénsavmentes ásványvízzel, teákkal, és egyél valami egészséges, friss, érett, neked szimpatikus zöldséget, vagy gyümölcsöt, esetleg némi olajos magvat, aszalt gyümölcsöt, ez utóbbiakat, akkor, ha az aznapi étkezésed nem volt kielégítő számodra. Készíts salátamixet, egyféle gyümölcstálat facsart citrommal, almaléval és/vagy más citrustárs levének ízesítésével. Cukor és egyéb édesítőszerek hozzáadása nélkül, természetesen.

A berögződések átformálása

Azonban, most mégis azt ajánlom, hogy tartsd meg rosszul, hosszú idők óta jól berögzült szokásod egyikét, azonban azt redukáldd le nagyon. Max. két hetente vagy havonta egyszer engedj magadnak, valódi nassolásnak. Eleinte ez van, kinek nehéz lesz, később már azt veszed észre, hogy szokásod egyre jobban leapadt és már nem is csinálod - nem nassolsz feleslegesen, nincs rá szükséged.

 

Kreativitás, motivációk, jókedv

Őszintén, azonban úgy gondolom, ha Te mindig fel tudod találni magad, mindig csinálsz valami értelmes dolgot, akkor nem fogsz unaloműző diétába, mert hiszen lekötnek tevékenységeid.

Tégy egy próbát, meglásd működik. Ha mégsem, akkor Neked sürgősen változtatnod kell munkahelyeden, otthonodban, és útközben, hogy ez a rossz dolog véget érjen életedben!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3721 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x