Hó wellness - ingyenes egészségtippek kizárólag télre!
Címlap / Szépség-Egészség / Hó wellness - ingyenes egészségtippek kizárólag télre!

Hó wellness - ingyenes egészségtippek kizárólag télre!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

A hó ingyen van! Ennél olcsóbb, és izgalmasabb egészség védő lehetőség ritkán adódik, mégpedig kizárólag télen, akkor is csak a friss, lehetőleg nem városi, piszkos, hanem vidéki, tiszta hó felel meg. A hó szépít, fitten tart, segít megvédeni a szívünket, felturbózza az immunrendszerünket, és megfiatalít. Ha jól csináljuk! Jól csináljuk?  

A gyakorlatokat mindig először rövid ideig végezzük. Elsősorban egészséges emberek számára ajánlottak, akik egészségük, fittségük megőrzése érdekében végzik ezeket. Nem valók erőfitogtatásra, versenyzésre, illetve beteg, legyengült immun-rendszerű embereknek. A gyakorlatokat gyermekek is végezhetik, ha kedvet éreznek hozzájuk.

HarmoNet tipp: Arcvédő tippek hideg időre >>

Érdekesség:
Az orosz óvodákban gyakori, hogy a kicsiket egy szál fürdőruhában „hó fürdőzni” viszik az óvó nénik, akik ilyenkor maguk is meghemperegnek a hóban. A gyermekek sokkal egészségesebbek, kevésbé fázékonyak, ellenállóbbak lesznek, testük tudatosabban működik, képessé válnak túllépni hiedelmeiket, korlátaikat. Ott van szokásban az is, hogy télen, a befagyott tavak jegére vágott lékben fürdenek, merítkeznek meg az emberek.
 1. Arcfürdő a hóban: Bent a meleg fürdőszobában készítsük elő arcunkat. Előbb mossuk le langyos vízzel, majd a csapból folyó normál hideggel is. Akár arclemosó folyadékkal, tonikkal is kezelhetjük arcbőrünket a művelet előtt, de ez elhagyható. Ez után menjünk ki a hóba, egy maréknyi havat a két kezünkbe véve mossuk meg arcunkat hóval. Ha jóleső érzés, akár 2-3 alkalommal ismételjük. Ennél többször ne! A havat nyakunkra is dörzsölhetjük. Egy puha, langyos törölközővel óvatosan dörgölve melegítsük vissza arcunkat, menjünk be a házba, és egy jól hidratáló, finom krémmel fejezzük be a műveletet. Kamillás borogatás, vagy más meleg-forró borogatás is kerülhet rá. Az arcbőr ettől élettel telik meg, frissebb, tónusosabb lesz.
   
 2. Hóban járás, mezítláb: A folyamat ugyanúgy kezdődik, mint az előbb, az arc esetében. A lábat előbb meleg vízzel megmossuk, majd utána a csapból folyó hideggel enyhén lehűtjük. Ez után meleg zoknit, cipőt veszünk, kimegyünk a hóba, ott levetjük, amíg kellemes érzés, addig sétálgatunk, topogunk, ugrálunk a hóban, majd gyorsan visszamegyünk a melegre, ahol mindkét lábat vissza kell melegíteni. Sohasem szabad hóban járni, ha az egész test nincs alaposan felmelegedve, ezért nagyon fontos, hogy a hóban járás előtt ne fázzunk. A hóban járás után szintén intenzív melegítés szükségeltetik, langyos törölköző, meleg zokni formájában. A helyesen alkalmazott hóban járás erősíti az immunrendszert, megelőzhetőek vele a megfázásos betegségek, fájdalomcsillapító és gyulladás gátló hatású. A rosszul végzett hóban járás felfázáshoz, megfázásos betegségekhez vezet, legyünk körültekintők.
   
 3. Hóban fürdés: A szaunázás utáni hóban fürdést sokan ismerik, kedvelik. Nagyszerű élmény az egészséges szervezetnek, ha testünk meghempereghet a frissen esett hóban. A szauna nagyon jól felmelegíti a testet, a legjobb tényleg így előkészítve hóban hemperegni, ám nem mindig lehetünk ilyen szerencsések. Nem csak szauna után, hanem egy kályhának vetett háttal – hassal, szépen felmelegedve, rétegesen felöltözve is kipróbálhatjuk a hó fürdőt – ám utána a visszamelegítés még hangsúlyosabban fontos, mint az előző két esetben. Az egész testes hó fürdő előtt ne vízzel melegítsük fel testünket, hanem inkább víz nélkül, és a visszamelegedéshez használjunk egy hűvös zuhany után meleg, forró fürdőt, akár gyógynövényes formában (kamillás, görög szénás, vagy levendulás fürdőt).A havas kúrák után bátran ihatunk forró teát, forralt bort, vagy forró kakaót, tejet, karamellát, ez is segít a szervezetnek visszamelegedni.Fontos tanácsok hómaciknak:

 1. Csak és kizárólag frissen lehullt, legalább 4 cm magas, porhanyós (nem fagyott) friss, szűz hóban fürödjünk, topogjunk, vagy mossunk arcot.

 2. Csak tiszta, vidéki hó felel meg – a városok szmogos, barnás tetejű, autókra ragadt hórétege nem!
 3. Csak egészséges ember végezzen hó fürdőt a saját szakállára! A Kneipp – specialisták előírhatnak betegeknek is hóban fürdést, de ezt kizárólag a pontos előirat szerint szabad végezni!
 4. TILOS alkoholos befolyásoltság alatt, hirtelen ötlettől vezérelve hóba feküdni, hóban fürdeni. A fogadásból, részegen, vagy spiccesen végzett hó fürdő káros a szervezetünknek.

Aggódó feleségek, szülők, figyelem! A gyermeknek (férjeknek) tényleg nem lesz semmi baja ettől, csak erősebb, fittebb, ellenállóbb lesz a szervezetük! Sőt a női bajok, felfázások elkerülésének egy lehetséges módja, ha óvatos körültekintéssel, mi magunk is megpróbálkozunk ezzel! Bátran lépjünk hát a hóba, ha végre itt a tél!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7058 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x