Amikor minden felborul: stroke - életforma, megelőzés, gyógyítás...
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor minden felborul: stroke - életforma, megelőzés, gyógyítás

Amikor minden felborul: stroke - életforma, megelőzés, gyógyítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Az agyi történések életünk legnehezebb pillanatai, amelyek kihatnak teljes jövőnkre. Az agytrombózis és a hozzá hasonló történések helyrehozhatók, helyes életmóddal. Mi a Syncumar és mi a K-vitamin szerepe mellette? Gyógyszerszedés és megelőzés. 

Statisztikai adatok
A világon minden negyedik másodpercben meghal egy ember szívizom infarktus és minden ötödik másodpercben stroke következtében.

Az éreredetű betegségek, a szív erek és az agyat ellátó erek megbetegedései minden civilizált országban a halálozás felét teszik ki. A stroke az első egyik leggyakoribb halálozási ok. Minthogy az agy vérkeringési zavara minden más betegségnél gyakrabban okoz mozgászavart, beszédzavart, hangulatzavart és szellemi leépülést, a stroke a tartós munkaképtelenséghez vezető leggyakoribb ok. Hazánkban a stroke megbetegedés és halálozás lényegesen kedvezőtlenebb, mint a gazdaságilag fejlett országokban, különösen a fiatal korosztályok tekintetében.

Az ember élete gyakran minden előrejelzés nélkül, hirtelen vesz nem várt fordulatot. Elég egy nagyobb erőfeszítés, de gyakran még annyi sem kell hozzá és a középkorú, addig makkegészségesnek vélt embertársunk, családunk egy tagja, barátunk, ismerősünk egyike néhány pillanat alatt beszéd vagy mozgásképtelenné, ápolásra szoruló magatehetetlenné válik.

A stoke nem válogat
A stroke, vagy eredeti görög nevén apaplexia (jelentése: leütés, lecsapás) nem más mint akut agyi érrendszeri katasztrófa, amely kiterjedésétől és súlyosságától függően a már megszerzett vagy az életet veszélyeztető szív és érrendszeri történésnek felel meg.  Megegyezik a szívinfarktussal, azzal a különbséggel, hogy stroke esetén a vérellátási zavart elszenvedő szerv az agy.

A stroke fajtái:
  1. agyvérzés
  2. agytrombózis
  3. agyembólia                   

HarmoNet tipp: Influenza, szívproblémák, és rák ellen! - Mi az? >>

Célom, hogy munkám támpontul és információk forrásául szolgáljon az embereknek.
A stroke megelőzése és kezelése napjainkra össztársadalmi érdekké vált.
- elsődleges prevencióként

A stroke első alkalommal való kialakulásának megakadályozására törekszem. A srtroke esetében is igaz az a mondás, hogy „megelőzni könnyebb, mint gyógyítani„
- másodlagos prevencióként

Felhívni azok figyelmét a további életviteli óvatosságokra és segíteni azokon, akik egyszer már túléltek egy srtoke-ot.
- általános prevenció

A kockázati tényezők megelőzését, szűrését és kezelését jelenti. A megelőzés egészséges életmódra történő nevelést, egészséges étrend és a rendszeres fizikai aktivitás propagálását jelenti, és átfogó küzdelmet a dohányzás és az alkoholizmus ellen.

Sajnos a stroke-ból való teljes gyógyulás csak keveseknek adatik meg, ezért nagyon fontos a megelőzés.

Miért katasztrófa az agyérkatasztrófa?
Mert eredménye:
  1. rokkantség
  2. munkaképtelenség
  3. elszigetelődés
  4. halál

Ha a sérülés után véralvadásgátló kezelésre szorulunk, annak szedését, vérképünk időleges ellenerőrzését általában a hozzáértő háziorvos szakember írja elő. Sajnos manapság azt tapasztalom, hogy  egy nagyon fontos tényezőt, hogy mely élelmiszereket ajánlott, kevésbé, és nagyon nem ajánlott ennünk, úgynevezett synumar diétáról egyre kevésbé tájékoztatnak bennünket. Ugyanakkor annak nagyon fontos szerepe van, hiszen ezek az élelmiszerek, pontosabban a bennük lévő K vitamin bevitelének a mennyisége határozza meg a syncumár adagjának mennyiségét. 

(Folytatás a következő oldalon!)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 13977 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x