Te milyen testtípusba tartozol? - A szenvedélyes és lobbanékony...
Címlap / Szépség-Egészség / Te milyen testtípusba tartozol? - A szenvedélyes és lobbanékony pitta

Te milyen testtípusba tartozol? - A szenvedélyes és lobbanékony pitta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Élénk, lobbanékony típus. Megmondja a véleményét. Rá szokták azt mondani, hogy ami a szívén az a száján. Az anyagcsere jellemző területe. Könnyen emészt és nagy az étvágya. Intelligens, határozott és pontosság jellemzi. Mivel az anyagcsere fő területe, ezért az étkezésre fokozottan figyelnie kell. Élénk, világos beszédű ezért sok köztük a közszereplő. Benned mennyire izzik a tűz? 

Jellemzői
A pitta típus általában átlagos magasságú. Testfelépítése közepesen erős. Jól fejlett izomzat jellemzi. Bőre gyakran világos pirosas foltokkal tarkított lehet, zsíros és puha tapintású. A haja vékony szálú, lehet, hogy vörös vagy szőke. Hajlamos a korai őszülésre. A fogíny lágy és vérzékeny. Érzékeny a melegre és nagy valószínűséggel kedveli a hűsítő, hideg ételeket, italokat, helyeket. Könnyen emészt és hatékonyan, ezért nagy étvágya van. Ravasz, szúrós tekintetű. A széklet, vizelet és köpet gyakran sárgás és nagy mennyiségű, mivel sok epét tartalmaz. Könnyen izzad. Az alvásuk közepes hosszúságú, de nem mindig jó. Hajlamosak a haragra, általában agresszívak és uralkodó típusúak.

Erős akaratuk van és tetteikben túlzottan indulatosak vagy akaratosak lehetnek. Fizikai aktivitása közepes. Vezető pozícióban jól érzi magát. Szereti az erejét érvényre juttatni. Fanatizmus vagy érzéketlenség is jellemezheti. Szereti színeket, a drámát és a szenvedélyt. Gyakran válik belőle valamilyen előadó vagy tudós. Jó a megkülönböztető képessége. Szeret szerszámokkal, vegyszerekkel dolgozni. Kutató elméje van, így sikereket érhet el felfedezőként vagy feltalálóként. Jó pszichológus lehet, mivel mélyen belelát a dolgokba. Van érzéke a z igazságszolgáltatáshoz. Taktikával és érzékenységgel kell megközelíteni, mivel nem szereti, ha irányítják és megmondják nekik, hogy mit csináljon. Szeretnek barátságban vagy közös megegyezés alapján egy adott cél érdekében cselekedni.

HarmoNet tipp: Ayurvéda: Egészség személyes jellegednek megfelelően >>

Pitta típusú emberek megbetegedései

Fertőzések és gyulladásos megbetegedések gyakran előfordulnak. Hajlamos a pattanásokra, kiütésekre és más gyulladásos bőrbetegségekre. A szeme és érzékeny, gyakran bevörösödik és előfordul, hogy egy kis huzat hatására is begyullad. A napfényre is érzékeny. Könnyen kaphat napszúrást. Hajlamosabb a sebesülésekre és vérzésekre, mint más típusok. Gyakran laza a széklet vagy hasmenés lehetséges. Álomélete erőteljes, álmai gyakran erőszakosak vagy zavaróak is lehetnek. Gyomorégés gyakori lehet, ha nem megfelelően táplálkozik. Stressz és infarctus veszélye fennállhat.

Pitta jellegű betegségek
Gyulladásos betegségek. Arcüreggyulladás, vesegyulladás stb. Égő érzések. Látászavar. Düh és ingerlékenység. Zavaró agresszív álmok és érzetek.
 
Az időjárásban
Nedves, hideg idő. Magas páratartalom a levegőben hideg érzéssel párosítva.
Nedves, hűvös tavasz vagy ősz.

HarmoNet tipp: Milyen testtípusba tartozol? Ismerd meg önmagad! - A kapha >>

A dósát befolyásoló ízek és élelmiszerek:

Előnyös a hűvös vagy langyos étel. A gyengén sózott és fűszerezett, olaj helyett kevés vajjal készült élelmiszerek kiegyensúlyozzák. Csökkentik a Pitta farkasétvágyát a főzelékek, magvak és babfélék mert ezek laktatóak és nehéz ételek.

Harmonizáló ízek
Édes, keserű, fanyar, nehéz, száraz, hideg.
Élelmiszerek: árpa, búza, zab, fehér rizs, tej, vaj, körte, 
Dosát növelő ízek
Csípős, savanyú, sós, könnyű, olajos, forró
Élelmiszerek: a joghurt, tejföl és a sajt, valamint a kávét, a hagymafélék, retek, sárgarépa, padlizsán, spenót, paradicsom, csípős ételek. Gyümölcsök közül minden éretlen gyümölcs, és a sárgabarack, grapefruit, málna, meggy, áfonya, őszibarack, rozs, méz
Fűszerei: kapor, menta, sáfrány, kardamom, fahéj, koriandermag.

E. M.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7935 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x