Ne félj tőle! Böjtölés, salaktalanítás, lúgosítás
Címlap / Szépség-Egészség / Ne félj tőle! Böjtölés, salaktalanítás, lúgosítás

Ne félj tőle! Böjtölés, salaktalanítás, lúgosítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

A bélrendszer terheltsége, a gyomron át, a szervezet elsavasodása, korunk egyik legnagyobb betegsége. Noha egyszerű tisztító módszerekkel pl. rendszeres beöntéssel is megelőzhető a baj, ma hajlamosak vagyunk gyógyszereket szedni és egy évben jó esetben is legfeljebb egy alkalommal böjtölni. A salaktalanítás története. 

A IV. századtól kezdve terjedt el az a szokás, hogy a Húsvéti nagy ünnepre 40 napos böjttel készültek, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig tart ez az időszak. Az evangéliumok leírása szerint Jézus 40 napig böjtölt a pusztában. A kezdetekben az ünnep előtti böjt nagyon szigorú volt. A keresztények napjában csak egyszer ehettek, húst pedig egyáltalán nem. A későbbiekben némileg enyhült ez a szigor, de a hús nem fogyasztanak a böjt ideje alatt.

Sokan vannak még ma is, akik alkalmazkodnak a keresztény szokáshoz. A mai kor emberének az éves böjti időszakon kívül is érdemes volna legyőzni étvágyát és néhány napos tisztulásra szánni magát. Indiában pl. egy hónapban 2 böjtnapot tartanak havonta. Az erősebbek folyadékot sem fogyasztanak. Néhány napos kúra vagy heti egy alkalmas „koplalás” azon kívül, hogy salaktalanítja szervezetünket, lelki és szellemi megtisztulást is eredményez. A rendszeres salaktalanítás az egyik legjobb megelőzési módja az ún. civilizációs betegségeknek, mint pld: az allergiák, fejfájás, gyomorfekély, az izomfájdalmak és a cukorbetegség.

A hunzák nyomdokán
A helytelen táplálkozás, a stressz, az élvezeti cikkek fogyasztása, a környezet szennyezés nagyon megterheli az anyagcsere rendszert! A XX. Század elején létezett egy himalájai népcsoport, akik arról voltak híresek, hogy még nem részesültek a civilizáció áldásából, ők voltak a hunzák. Minden tavasszal böjtöt tartottak, nem csak testüket szabadították meg a mérgektől, környezetüket is hatalmas tűzben égették el környezetük szennyezőit. Ezek az emberek azon kívül, hogy igen magas kort éltek meg nem ismerték ezeket az ún. civilizációs betegségeket. Egy idő után egy új út nyílott meg előttük, amely egy új világhoz vezetett. Ezen az úton keresztül „civilizált” ételekhez juthattak, egészségük rohamosan csökkent…

HarmoNet tipp: Méregtelenítés gyógyteával >>

A legtöbb vallás ismeri a böjtöt és rituáléként használták az emberi fejlődés céljára, ilyenkor a lélek és a szellem is megtisztul a testtel együtt. Gondoljuk csak végig, hogy mennyiféle méreg lehet a szervezetünkben és a környezetünkben! Bizonyos anyagok rövid ideig terhelik testünket, ezeket a szervezet hamar kiválasztja. Vannak viszont olyan mérgek, amelyek a szövetekben és a sejtekben elraktározódhatnak. Ezeket nagyon nehéz kimutatni egy orvosi vizsgálat során. A májban a zsírban oldódó mérgek, a kloroform és a gyógyszerrészecskék rakódnak le. A vízben oldódó tartósítószerek, glikol és az orvosságmaradványok a vesében tárolódnak. A fémek, amelyeket táplálékkal veszünk magunkhoz pld. A réz, ólom a gyomorban és a bélben rakódnak le a fluoriddal és a klórral.

A természetgyógyászok szerint a legtöbb ember teste túlsavasodik
Ez abból fakad, hogy a szervezet egészséges egyensúlya lúgok és savak tekintetében megbomlott. A megváltozott anyagcsereviszony következménye a migrén, az emésztő szervi megbetegedések és a rák is lehet. Az életkor növekedésével és a stressz hatására fokozódik a savanyodás veszélye. A fehérjékben gazdag ételek a hús, a hal, a tojás képzik a legtöbb savat, illetve a cukros fehérlisztes ételek is savas hatásúak. A túlsavasodás ellen a lúgképző ételek nyújthatnak védelmet. Ezek azok az élelmiszerek, amelyek sok ásványi anyagot tartalmaznak pld :a zöldségfélék, saláták, burgonya, gyümölcsök és a nyers tej.

A fogyókúraorvosok és természetgyógyászok közül sokan vannak, akik összefüggést látnak a súlyfelesleg és a szervezet elsavanyosodása között, mivel a felesleges savak megkötik a vizet. Az ilyen emberek gyakran éreznek éhséget.

Néhány tanács a salaktalanításhoz:
Együnk egész nap friss gyümölcsöt vagy répát és reggel kevés káposztát. A mennyiség nem számít. Ha erősebb kúrát kívánunk alkalmazni, igyunk zöldség-vagy gyümölcslevet, legalább két litert egy nap, kiegészíthetjük vízzel vagy ellenőrzött mennyiségben gyógyteával. A bolti gyümölcslevek nem csak gyümölcsöt tartalmaznak, így azok alkalmatlanok az ilyen léböjt-kúrákhoz! Az érzékeny gyomrúak 1-2 evőkanál lenmagot keverjenek a folyadékhoz. Bátran használjunk salaktalanítást segítő készítményeket, melyek megerősítik immunrendszerünket. (Humert-R kúra, vagy más ehhez hasonló kúrák.)

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 19624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x