Egészségügyi leltár az ötnapos ünnepre - hogyan éld túl...
Címlap / Szépség-Egészség / Egészségügyi leltár az ötnapos ünnepre - hogyan éld túl biztosan a karácsonyt?

Egészségügyi leltár az ötnapos ünnepre - hogyan éld túl biztosan a karácsonyt?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A legtöbb hétvége az évben két vagy három napból áll. Még a hosszabbak is legfeljebb négy napig tartanak. Idén azonban hosszút pihenhetünk, 5 napos ünnep következik. Az ünnepi időszak azonban megterhelő lehet, ezért nem árt kissé felkészülni és számba venni, mi minden van otthon egy-egy probléma esetén, hogy ne kelljen azonnal az ügyeletre rohanni. Gyógyszerkörkép, wellness-séta kezdőknek. 

Karácsonykor a leggyakrabban az étkezést visszük túlzásba. Egyik helyről a másikra vándorolunk, egyfajta modernkori betlehemezés képpen. Legyen ezért nálad otthon no-spa görcsoldó, fájdalomcsillapító, illetve a beleket kímélő kamilla tea. Hasmenés esetére flórapótlás kellhet, akár egy natúrjoghurt is megteszi. Ha sok zsírosat ettünk pedig széntablettára lehet szükség. Az emésztést epeteák is segítik.

A téli hidegben a meghűlést sem könnyű elkerülni. Legyen otthon ezért lázcsillapítód, fájdalom-, és fejfájás-csillapítód. Jó izzasztó lehet a hársfa és a kamilla főzete. Hurutos bajokra mézes kakukkfű tea ajánlható. Figyelj ekkor a vitaminpótlásra is.

Az ünnepet el tudja rontani mindenféle fogas és íngyulladásos baj. Kasvirág alkoholos kivonata és C vitamin lehet barátod e bajban!


Felfázás, hólyagproblémák, fertőzések esetén. Jó az ügyelethez fordulni, ha otthon kúrlánád magad. Szájon át a kamilla főzete, mosakodásra zsurlófű segíthet. Leányoknak hasznos otthon egy üveg urogint tartani. A veséket, hólyagot kendőkkel, vastag lábbelikkel, harisnyával melegítsük.

Sebek és egyéb gondok esetére: Legyen otthon géz és kötszer, legalább egy aprócska sebtapasz, hogyha probléma adódna. Mélyebb sebeket is otthoni s ki tudunk fertőtleníteni, Betadine oldat szinte minden patikában kapható és a hagyományos jóddal szemben nem csíp!

Allergiás reakciók esetén, vagy valamiféle bemérgezősdi bajra legjobb kalcium pezsgőtablettát meginni.

HarmoNet tipp: Biblioterápia: Beteg vagy? Gyógyszer helyett olvass! - Mit szólnak ehhez a gyógyszergyártók? >>

Alkoholmámorban a tiszta víz segíthet a legtöbbet,
illetve az alvás. Másnap migrén elleni szerek, gyomorsavkötő segíthetnek, illetve a hűvös, nem vadhideg tej! Az alkoholmámor okozhat remegést, legyengülést, ami a magnézium kivonását jelzi, magnézium pezsgőtabletta is bármely patikában kapható.

Az ünnepek ideje sajnos igen nehéz időszak a magányos személyeknek és az érzelmileg labilis embereknek, illetve azoknak, akik nem régiben valamilyen krízisen estek át. Ilyenkor nem szégyen és igen hasznos, ha megingás esetén vagy este lefekvés előtt akár természetes nyugtatót vesz magához az illető.

Állandó gyógyszerszedőknek: Legyél egy picit rutinos. A napi gyógyszereidet számold ki meddig elegendőek és az ünnepek utáni 1-2 napra is maradjon belőle. Mert elveszhet, elgurulhat beszedéskor, vagy esetleg lehetséges, valamiért nem kapsz majd az ünnepek után azonnal! Ha szükséged van valamire még most írasd fel orvosoddal.

Krónikus panaszokkal küzdőknek és bajban lévőknek:
Ha problémád van ilyenkor is bátran fordulhatsz mindenféle segélyszolgálatokhoz. Akut panasz esetén a mentők (104) lehetnek segítségedre. Lelki krízis esetén a lelkisegély szolgálatok. Kisebb gondok esetén az orvosi ügyeletek láthatnak el, akik ki is mennek hozzád, ha bajban vagy. A segítők számát legkönnyebben a tudakozótól tudhatod meg (198) vagy használd az internetet! Ha nem azonnali válaszra csak egy kisebb, ráérő tanácsra van szükséged írj bátran a Harmonet tanácsadóinak!

Fontos linkek
Fővárosi ügyeletes gyógyszertárak >>

Más városban >>
Keresőbe: ügyeletes gyógyszertárak

Hogy jutsz oda? BKV ünnepi menetrendek >>

Aki házhoz is megy: Orvosi ügyeletek >>

Kellemes készülődést!
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2270 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x