Színorgia: Stílus és trend - 2009 tavasz-nyár
Címlap / Szépség-Egészség / Színorgia: Stílus és trend - 2009 tavasz-nyár

Színorgia: Stílus és trend - 2009 tavasz-nyár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-09-25

Már bemutatták a nagy divatházak is kollekcióikat. A színek és a ruhák mellett a sziluettek és a kiegészítők is jelentős szerepet játszanak, Kevesen vannak, akik a kifutókról öltözködnek, de az ott bemutatott kreációk és a kialakult irányvonalak meghatározzák a szélesebb rétegeket kielégítő üzletek kínálatát is. Így hát nézzük mivel találkozhatunk idén. 

Színek és minták
Kezdhetjük a színekkel és a mintákkal, melyek alapvető kiindulópontok a ruhák kialakítása során. A tavaszi és a nyári szezon az évszak frissességét, megújulását is tükrözve mindig élénkebb színekben és sokszínűbb mintákban, mint az ősz vagy a tél. A kollekciókat a általában a virágok színei jellemzik, például a púderrózsaszín, a sárga, a piros. A Balenciaga erre a szezonra megálmodott kollekciójára, a púderrózsaszínen kívül a fehér, halványlila és zöld színek jellemzők. A visszafogott tónusú rózsaszín úgy tűnik más divatházak kedvencévé is vált ugyanis a Balenciaga mellett a Chanel, a Valentino és a Dior divatházak kollekcióiban is megtalálhatjuk. A Chanelnél természetesen a visszafogottabb és az örökké elegáns fekete-fehér párosítás is dominál.


Louis Vuittonnál a pasztell mellett, megjelennek, a lila, a sárga, a narancs és a zöld árnyalatok is. A John Galliano irányítása alatt álló Dior és a saját nevén futó divatház kreációi inkább a harsányabb színeket részesítik előnyben. Míg a Diort inkább a pink, a sárga, a narancs és a kék jellemzi, addig John Galliano ruhái számos esetben tartalmazzák a tél vonulatának folytatásaképp a vörös árnyalatait. A piros valószínűleg elengedhetetlen színe lesz az előttünk álló szezonnak, mivel más divatházak is előnyben részesítik például a Miu Miu, a Gucci, a Valentino és a D&G is előszeretettel alkalmazták különféle kombinációkban. Tehát a piros ebben a szezonban is biztos befutó!

A színek mellett a mintákról is alapvonulatot jelentenek egy-egy szezonban. A tavasz esetében van egy tipikusan vissza-vissza térő minta, a virág. Ezen kívül azonban idén például a festékpöttyös, festékcsíkos hatás is elénk kerül. A festékszerű mintákat a virágoknál is megjelennek, de számos olyan ruhát láthatunk, ami úgy tűnik, mintha össze lenne festékezve.

HarmoNet tipp: Így válassz! Blúz buliba és üzleti viseletre >>

Szabások és anyagok

A szabás és a vonalvezetés terén elég nehéz meghatározni a fő irányt, ugyanis ezeken a területeken igazán kibontakozik a tervező egyedisége. Azonban vannak általánosságok, melyek mindenkinél megjelennek a szezonban. Biztosra vehetjük például, hogy a szűk farmerek divatosak lesznek, főleg ha azonos színű blézerrel párosítjuk őket, és elengedhetetlen tartozékával, a körömcipővel hordjuk. A boka felett végződő szűk szárú nadrág, ami ismét hódít. Kukába a bő szárral! (Vagy csinálj belőle szűk szoknyát.) Az is biztosra vehető, hogy az O vonalú rövid ruhák a térd felett végződően nagyon menők, számos sztárt is láthatunk ilyenekben mostanában. A lenge szabású A-vonalú ruhácskák bő ujjakkal is sikkesek lesznek. Ezeket a megfelelő kiegészítőkkel, övvel, kesztyűvel, táskával feldobva láthatjuk. A jumpsuit-ok, azaz az overallok is megjelentek és hódítanak.

Az évszak hőmérsékletét figyelembe véve a szezon szerint jellemző anyagok is vannak. Idén a lágy esésű anyagok jönnek szóba amilyen a selyem, az organza vagy a szatén. Persze az o stílusnál inkább a keményebb anyagok dominálnak. Farmer helyett inkább az egyszínű vásznon kerül előtérbe idén. Ez szolgál alapanyagául a nadrágoknak. A kellemes öltözék híveinek a pólóruhák anyaga könnyed pamutból, vagy csillogó selyemből készül. Ezek mind olyanok, amiket a legnagyobb forróságban is jó érzés felvenni, mert szellős érzetet biztosít.

Kiegészítők
A kis válltáskák már a múlté. Most a hatalmas szatyor jelleg a divat, mindenféle lógókkal díszített színpompás formában. Ami fontos, hogy színben és mintában mindenképpen passzoljanak a ruhához. Kiegészítőként bátran vegyél fel kalapot, ahogy D&G és az Ungaro divatház modelljei is ezt viselték. A kalapok közül a legjobb választás a húszas évek stílusa pasztell színben például fekete, de mindenképp sötét színű szalaggal. Díszes csatos övek, láncok a derékon és hosszú lógós nyakláncok fülbevalók ideálisak.

A magassarkún kívül a kényelem jegyében is láthatunk cipőket. Az előző években népszerűvé vált saruk, lapos bőr szandik idén is hódítanak. Az etno stílus és ennek az irányvonalnak a jegyei még számos helyen felfedezhetőek.

HarmoNet tipp: Hófehérben: Legyél Te a menyasszonyok királynője 2009-ben! >>

Egy kis esküvő…

Arisztokratikus elegancia és csodálatos esés jellemzi Valentino esküvői ruhák idei kollekcióját, egy kis ízelítő ebből:

A csipke csodálatos esésű és finoman ihletett vonalvezetésű ruhán a kompozíció lenyűgöző csodája. Ha valaki ezt viseli az esküvőjén, biztos a siker és az elegancia magával ragadja az összes vendéget.


A lágy és selymesen csillogó menyasszonyi ruhaköltemény a nőiesség csúcsa. A finomság, a báj a kellemes egyszerűségben megbúvó fennköltség jellemzi. A harmónia megvalósulásának kitűnő tárgya ez a ruha. Igen, meg lehet valósítani a természet valódi szépségét ruhába öltve.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4265 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x