1 perces kézpuhító megoldás! SPA - kezelés kiszáradt bőrre...
Címlap / Szépség-Egészség / 1 perces kézpuhító megoldás! SPA - kezelés kiszáradt bőrre 3 egyszerű lépésben

1 perces kézpuhító megoldás! SPA - kezelés kiszáradt bőrre 3 egyszerű lépésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Száraz kéz puhítására ezernyi trükk van, de csak kevés válik be. Nem tudom, észrevettétek-e, hogy a bolti krémek egy része csak ront a helyzeten? A hosszadalmas, kesztyűs kezelésekre, paraffinos szalon-ápolásra a hétköznapokon idő sincs, ráadásul nem is mehetünk most. A fertőtlenített kéz kiszárad.  

Télen a nagy hőmérséklet-különbség tönkreteszi kézbőrünket. Télen szinte  mindenki panaszkodik, hogy a keze durvább lett. A kicserepesedett, kipirult, csúnya kezet sok nő inkább dugdossa, kesztyűben marad, vagy éppen folyton valami bolti kenőccsel keni, kevés eredménnyel.
Túl drága manikűr-szalonokban kínált szilikonos kézpakolás? Ilyenkor a vírus idején el sem jutunk a szalonba, hiszen nem volna most higiénikus?
Az egész éjszakás pamutkesztyűs megoldás időigényes és több mint lohasztó?

SPA élmény a kezeknek: egy percben a munkahelyen, vagy odahaza!

A kezünk bőre a legtöbb időjárási szélsőségnek ki van téve. Kifújja a szél, bereped a köröm, töredezett lesz, hiába ápoljuk akár napi többször is valamilyen kézkrémmel. Hosszadalmas és drága kezelések helyett egy egyszerű, egyperces megoldást kínálunk, amit akár odahaza, akár a munkahelyen megtehetünk, hogy mindig ápolt és szép legyen a kezünk. Urak figyelmébe is ajánlott, hiszen nekik sem mindegy, hogy a kézfogásukkal milyen hatás érnek el!

Első lépés: Kéz peeling


Egy jobb, kézműves szappan igazán jó szolgálatot tehet, amely nem csak fertőtlenít, de a szemcséivel az elhalt hámsejteket is leradírozza a kézről. A kávézacc, barackmag őrlemény, vagy egyéb, szemcsésebb állagú kézműves szappanok küzül szabadon válogathatunk. 

TIPPÜNK:  ha nincs ilyen minőségi szappanunk kéznél, a mosdó felé menet markojjunk fel egy csipet kávézaccot és egy kevés kristálycukrot, a tenyerünkben keverjük el a teához használt citromlével és máris kész a munkahelyi peeling, ingyen! (Ínyencek egy kis mézet és olíva olajat, vagy kókuszolajat is adhatnak hozzá)

A szokásos testradírral, vagy bőrradírunkkal is kezet moshatunk, ha odahaza vagyunk. Ez nem csak a szennyeződéseket tűnteti el, de a kézfejen lévő elhalt hámsejteket is leviszi, így a bőr felülete üde és friss lesz. A friss bőrbe sokkal jobban fel tud szívódni a hatóanyag.
Második lépés: Váltott hőfokú kézmosás 

Mossunk kezet, első körben szappan nélkül, aztán a fenti módon a peelinggel /szappannak, aztán váltott hőfokon, előbb meleg, majd hideg, majd újra meleg, végül hideg vízben. A Kneipp kúra szabályai szerint mindig hideggel zárjuk a műveletet és melegítsük vissza alaposan a kezünket egy törölközővel. Ez a fázis kitágítja, élénkké teszi a kézfejben futó apró ereket, sőt a számítógépezéstől, vagy a kasszában ülve elfáradt kéz-ízületeknek is kiváló gyógyszer. Csak egy hideg-meleg vizes csap szükséges hozzá, ami szinte mindenütt kéznél van! 

HarmoNet tipp: Ciki az érintés? - Kézápolás: Igényes körmök télen is >>


A köröm környékét érdemes lehet egy puhább körömkefével alaposan átkefélni, hasonló céllal. A lakkos körmöt a körömkefe megsértheti, ezért lakkozás előtt végezzük ezt a műveletet. Lakkos körömnél inkább hagyjuk ki a körömkefe használatát!

Harmadik lépés: krémezés egy jó krémmel!


Nem minden bőrtípusra való azonos krém, ezt sajnos magunknak kell kikísérleteznünk. A norvég formulás krémek általában a téli időszakra nagyon jók, de a zsíros alapanyagú kamillás, vagy calendula (körömvirág) és csalán hatóanyagú, vagy mézes kenőcsök is nagyon jók.

Magunk is keverhetünk jó kézkrémet, de sokszor egyszerűbb, ha egy bevált kenőcsöt vásárolunk. A krémet, akárcsak egy igazi masszőr, alaposan dolgozzuk be kézfejünkbe. A kézen, akárcsak a talpon, rengeteg idegvégződés található, így a kéz masszírozása nem csak a bőrnek, hanem egész testünknek, lelkünknek javára válik. (Olíva olaj, kókuszolaj, esetleg némi cink oxid és illóolajak hozzáadásával remek krémeket gyárthatunk odahaza.) Tippünk: ha van olyan velünk valaki, akit szeretünk, megajándékozhatjuk egymást napi egy kézmasszázzsal! Üdítő élmény ez a kis kényeztetés, és alig egyperces művelet az egész. Sokkal jobban esik, ha valaki más masszíroz bennünket, aki szeretetét is beleadja a műveletbe.


A kezek SPA kezeléséhez tehát jószerivel alig van szükség valamire: A friss, szép kézfej-bőr megőrzéséhez hordjunk természetes alapanyagokból készült meleg kesztyűt, tartsuk rendben naponta körmeinket is!

Ugyanezt a műveletet elvégezhetjük természetesen fáradt lábfejünkön is!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 22644 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x