Fázol? Színterápia meghűlés ellen!
Címlap / Szépség-Egészség / Fázol? Színterápia meghűlés ellen!

Fázol? Színterápia meghűlés ellen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

Ezer és egy élelmiszert fogyaszthatunk. Gyógyszerek és gyógyító növények, valamint vitaminok sokaságát vihetjük be szervezetünkbe, ha meghűltünk. De milyen olyan rezgésterápiás megoldások léteznek, amellyel nem csak kiküszöbölhető, de meg is előzhető egy durva meghűlés? Színterápiás tippek a hidegebb napokra!  

A testedet nem csak megfelelő táplálékokkal és réteges öltözködéssel tudod melegen tartani, hanem az is nagyon fontos, milyen színű ételeket fogyasztasz, és milyen színű öltözéket veszel magadra. Miért?

Egyes színek melegítő hatásúak, más színek pedig, inkább letompítanak és hűsítenek. Nem pusztán arról van itt szó, hogy mediterrán, vagy komor színű öltözéket viselünk, hanem arról is, hogy ezeket a színeket mely testrészünkön viseljük. Az egyes testrészeken ugyanis különböző energiájú csakráink találhatók és ezeket a csakrákat, vagyis energiagömböket, energiaközpontokat az adott szín, amelyet magunkon viselünk 1-2 vagy akár 8-12 órán keresztül, hatásaiban módosítja, átalakítja.
 
Régi jól bevált tapasztalat, hogy a színekkel gyógyítani is lehetséges. Nem pusztán az állatvilágban jellemző, hogy egyes állatok ki vannak hegyezve színekre, hanem az ember is igényel bizonyos rezgéseket és behatásokat. A színek valójában az univerzum rezgései. Minél élénkebb, vörösen izzóbb, vagy minél közelebb áll egy szín a fehérhez annál gyorsabb, aktívabb, annál magasabb rezgésű, s minél sötétebb, hidegebb, és komorabb, annál alacsonyabb és lassabb. Ezért jöhet létre, hogy a fekete szín például tompít, a fehér szín pedig, könnyeddé, tisztává, és aktívvá tesz.

HarmoNet tipp: Színes egyének varázsszere: Színterápia házilag! >>

Ez nem jelenti azt, hogy aki fekete színt hord, az teljesen bolond, s aki fehéret az jóságos és kötelességtudó, jelentheti ez azt is, hogy az előbbi személy belül aktív, túlpörgő és így lassítja le magát, míg a másik személy kifelé ezzel leplezi görcseit.

Fontos azt is megjegyezni, hogy sokszor a melegebbnek vélt árnyalatokat mondjuk egyértelműen meleg és aktív színeknek, míg a hidegebb hatásúakat a hideg téli szín jelzővel tudjuk le, könnyedén. Az igazság azonban az, hogy pl. a zöldet hiába sorolják a hideg színek közé, legfőbb árnyalatai legalább semleges, de inkább meleg, míg a lila szín, amely a rózsaszínnel karöltve a pozitív és aktív színek közé sorolandó – a közhiedelemmel ellentétben – egy hideg szín. Természetesen nem a rózsaszínes lila kellemes árnyalatára, hanem a mély lila feketébe hajló színvilágára kell gondolnunk.

A színek hatásaik által képesek harmonizálni, gyógyítani szervezetünket, legalábbis átalakítani rezgésstruktúráinkat. A színek ezzel együtt képesek melegítő, vagy hűtő hatást elérni testünk felett. Néhány tipp a meghűlés kezelésére, a hideg kiiktatására életünkből, színekkel.
  1. A közhiedelemmel ellentétben az élénk, aktív piros szín, legalábbis egy szutykos, téli, hideg, párás időben nem melegítő hatású, főként nem tulipiros változata, de a babarózsaszín árnyalatai sem tartoznak az igazán kellemesen melegítő divatelemek közé. Ezeket mellőzzük, ha lehetséges.
  2. A torkod köré igyekezz meleg hatású színeket választani, próbáld a barna, gesztenye, drapp, narancs árnyalatait, kerüld a heves, túl lénk színeket.
  3. A lábfejed, hogy ne fázzon, sportos verzióban nyugodtan hordj piros színű lábbeliket, cipellőket, de a barna, sárgás, réz színű bőrcipők, elegáns darabok is jók lehetnek.
  4. Kerüld el öltözködésedben a szürke színt. A szürke átmenetileg megkeményít, strapabíróbbá tesz, de leszívja energiáid, hosszú távon kártékony a szervezetedre.
  5. Télen fekete kollekciódat mindig dobd fel egy kevés aranyszínű kiegészítővel, de választhatsz mellé babarózsa, narancs, bordó, vagy rózsás lila árnyalatokat is.
  6. Tüdőd magasságában kerüld el a kék, és szürkéskék árnyalatokat, vagy ha ilyen színű pólót, blúzt választottál, alkalmazz valamilyen kellemes hatású kiegészítőt.
  7. A tisztán ezüstszínű fölsőket és ruhákat télen szintén nem érdemes viselni, mert fokozza a hideg, sőt szó szerint fagyos érzetet.  Kiegészítőnek, kendőre, buliba, flitterként, csillogós, gyöngyös elemekként hordható.
  8. Csuklódra igyekezz színes, vidám, meleg színeket választani. A szürke, kék és fekete kártékony lehet, lehűti a kéz csakráinak térségét, ezáltal egy kapaszkodás során is könnyebben elkaphatunk valamilyen fertőzést, ha kézfej nem kellőképpen meleg, élettel teli és ellenálló.
  9. Fejünkre igyekezzünk télen meleg hangulatú, lágy, színes sapkát, kalapot tenni, vagy védjük, zárjuk le azt egy fekete fejfedővel. A fehér sapkák és kalapok jó része inkább csak túlpörgeti a korona csakrát.
  10. Ha vállkendőt vagy kardigánt választunk, igyekezzünk kevés mintával, apró hímzéssel díszítettet, vagy batikolt, tarkább verziót keresni, mivel az egyszínű nagy felületen egybefüggően monoton színek növelik a hideg érzetet. 
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3490 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x