Nagytakarítás kívül-belül: tavaszváró tippek testnek és...
Címlap / Szépség-Egészség / Nagytakarítás kívül-belül: tavaszváró tippek testnek és léleknek

Nagytakarítás kívül-belül: tavaszváró tippek testnek és léleknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-24

Bár a hőmérséklet még a telet idézi, de a napról napra erősödő napsütés egyértelműen jelzi: itt a tavasz! A hideg idő igencsak megviselte szervezetünket, érdemes tehát az immunrendszerünket, keringésünket és nem utolsósorban a hangulatunkat is felpörgetni, hogy a természettel harmóniában mi is újjászülethessünk.  

Ha sikerül az újjáéledő természettel összhangban élnünk, sokat tettünk egyéni testi-lelki harmóniánkért. A tavasz első néhány napja kiváló alkalom arra, hogy saját életünkben is megszabaduljunk mindentől, ami elavult, hogy helyét átvehesse életünkben az új. Hangolódj rá az új kezdetre tavaszváró tippjeinkkel!

Fizikai méregtelenítés: böjt, gyümölcsnap, tisztítókúra

Évszakváltáskor mindig érdemes böjtöt vagy egy rövidebb tisztítókúrát tartani attól függően, mennyire vagyunk profi böjtölők. Ha nem próbáltál még léböjtölni, elég, ha elsőre csak egy gyümölcsnapot iktatsz be, ettől is remekül felfrissül a szervezeted. A tapasztaltabbak akár több napos böjtöt is tarthatnak szilárd táplálék bevitele nélkül. A tisztítókúrákhoz elengedhetetlen méregtelenítő teák fogyasztása, a legjobb erre a célra a csalán, az aranyvessző, a zsurló, a gyermekláncfű, de már teakeverékekeket is vásárolhatunk erre a célra.
 


Méregtelenítést segítő növények

Kiváló vízhajtó a zeller, amely megszünteti az emésztőrendszeri panaszokat, a bélrenyheséget és a székrekedést, ráadásul antibakteriális hatóanyagokat is tartalmaz és erősíti az immun- és idegrendszert is. Nyersen salátákban vagy zellerlevesnek kitűnő.

Szintén remek vízhajtó a C-vitaminban és klorofillban gazdag petrezselyem, jó hatású emésztési problémák esetén, valamint vesekő megelőzésére.

Hamarosan itt az erősen tisztító hatású medvehagyma, amelyet fogyaszthatunk nyersen, salátákban, főzelékként, levesként, de készíthetünk belőle pesztót is. A néphit szerint a barlangjából kibújó medve először ezt a növényt keresi, hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét.

Különösen értékes ilyenkor a hónapos retek, az újrépa és a különféle saláták, ha tehetjük, válasszunk bio minőségűt.

Egy kis mozgás senkinek sem árt, sőt!

A méregtelenítést kiválóan felerősíti bármilyen mozgás vagy sporttevékenység: élénkíti a keringést és a légzést, ezáltal felpörgeti az egész szervezet anyagcseréjét, javítja az általános erőnlétet. Bármilyen mozgásforma megteszi, ami alkatunknak, korunknak és aktuális közérzetünknek megfelel. Ha szabad levegőn, természetben végezzük, még inkább fokozhatjuk áldásos hatását. A napfény, a friss levegő, a zöldülő természet látványa és magas energiaszintje révén nemcsak elfásult érzékszerveinket kényeztethetjük, hanem nagyon gyorsan újratölthetjük kimerült energiaraktárainkat is. Mivel a szeszélyes tavaszi időjárás gyorsan változik, az éppen borús időjárás sem lehet mentség, egy jót kocogni esőben is lehet!

Fürdőszobai wellness-trükkök

A szaunázás, infraszaunázás szinte kötelező kiegészítője a méregtelenítésnek. Ha teheted, iktass be valamilyen fürdőprogramot is, akár egy wellness-hétvége keretében. A forró, majd hideg vizes váltófürdővel otthon is hasonló hatást érhetsz el. Reggel és este zuhanyozz le rendszeresen olyan hideg vízzel, amilyennel csak bírsz. Lefekvés előtt remekül kitisztítja a napközben elhasználódott energiákat, reggel pedig nemcsak az éjszaka felhalmozódott méreganyagokat távolítja el, hanem új erővel is feltölt. A hatást tovább fokozhatod, ha fürdés után erős frottírtörölközővel végigdörzsölöd a teljes bőrfelületet: eltávolítja az elhalt hámsejteket és kinyitja a pórusokat.  

Egyszerű színterápia

Hordj sok zöldet, sárgát, fehéret, friss tavaszi színeket. Otthonodat is érdemes tavaszi színekbe öltöztetni, de ha nincs éppen lehetőséged átfesteni az egész lakást, cseréld le a könnyebben mozdítható textíliákat: tegyél fel színes függönyt, vegyél egy új szőnyeget vagy huzatot a kanapéra, vásárolj néhány színes virágú cserepes növényt. A zöld nemcsak az új élet, a remény és a természet színe, fizikai és lelki szinten is gyógyít és megnyitja a szívcsakrát. A sárga felpörgeti az emésztést és a mentális tevékenységeket és jókedvre hangol. A fehér a tisztaság, levegősség, emelkedettség képzetét kelti.

 

Jótékony lomtalanítás

Az össznépi tavaszi lomtalanítás a legjobb ürügy arra, hogy kitakarítsd a lakásod minden zegét-zugát és megszabadulj minden feleslegessé vált tárgytól. Ha te is a biztos-jó-lesz-még-valamire típusú gyűjtögető vagy és nehezen válsz meg az évek során felhalmozott cuccaidtól, gondold végig, mit tudnál jó szívvel elajándékozni barátoknak, ismerősöknek vagy segélyszervezeteknek. Elsősorban jó állapotban lévő ruhaneműk, könyvek, nem agyonhasznált háztartási eszközök, megkímélt bútorok jöhetnek szóba. A válság idején biztos sokan örülnének olyasminek is, amit más esetleg évekig őrizget vagy egyszerűen a szemétbe dob. És te is jól jártál, hiszen adni jó!

Lelki nagytakarítás

A megtisztulás akkor lehet teljes, ha negatív gondolataidat, régi beidegződéseidet és sérelmeidet is igyekszel minél teljesebben elengedni. Gondolataink, érzelmeink és kimondott szavaink is erőteljes teremtő erővel bírnak, ezért törekedjünk arra, hogy ezek is pozitív minőségeket fejezzenek ki. Gondold végig, milyen hiedelmeid váltak elavulttá, mik azok az értékek, elképzelések, amik már nem visznek előre az utadon, és helyettesítsd őket pozitív, előremutató megerősítésekkel, gondolatokkal. Sokat segíthet az ima, a meditáció, és mindenekelőtt a másoknak és magunknak való megbocsátás, vagyis a múlt történéseinek lezárása, elengedése. Így válunk igazán nyitottá az új élményekre és a további fejlődésre.
   

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6230 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x