Csakra-táplálkozás: Tápanyag a testnek és energiarendszerednek!...
Címlap / Szépség-Egészség / Csakra-táplálkozás: Tápanyag a testnek és energiarendszerednek!

Csakra-táplálkozás: Tápanyag a testnek és energiarendszerednek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Manapság az emberek egyre betegebbek. Sok az elhízott, az ebből adódó szövődményes megbetegedések, mint ide sorolható a túlsúly, magas vérzsír - koleszterin - vérnyomás. 

Csont és izület problémák és még sorolhatnánk a temérdek sok nyavalyát. A gyógyítás pedig egyre drágább. A gyógyszerárak hamarosan az egekbe szöknek. Előzzük hát meg a betegségek és ne költsünk felesleges pénzeket a rengeteg – rengeteg sok kémiai alapanyagú gyógyszerekre. Mindenekelőtt használjuk a prevenciót, menjünk a betegségek elé, ne hagyjuk, hogy azok gondot, szenvedést okozzanak testünknek.

Tápláljuk magunkat természetes, friss, növényi alapanyagokból készült élelmiszerekkel. Legjobbak, a friss, natúr ételek, melyek biztosítják szervezetünk számára a megfelelő energia, rost, mikro – és makro elemeket, fehérjét, zsírt és a szénhidrátot. Segítségül, hoztam néhány táblázatot, hogy legyen jártasságod az élelmiszerek jótékonyságáról. Mit miért kell és nem fogyasztanod. Használdd őket egészséggel.

HarmoNet tipp: Az örök fiatalság 1. titka  >>

A csakrákról általában
Testünkben hét fő energiaközpont található, mely központok energiaszintje aránylag egyszerű módon mérhető is. Sőt egyes teóriák szerint kilenc, illetve tizenkét fő energiaközpont, úgynevezett csakra létezik. A gerinchez és az idegrendszerhez különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. A teljes csakra-rendszer rendkívül összetett. 3 legfőbb, 4 fő, és több, mint 300 kisebb csakra van az emberi testben. Amikor azok normálisan működnek, akkor nyitottak, az óramutató járásával megegyező irányba forognak. A csakra-rendszernek és a rendszer hálózatának részletes térképét évezredeken keresztül használták a keleti gyógyításban és miszticizmusban (Pl. akupunktúra). A csakra-rendszert kivétel nélkül minden pszichikai tevékenység során felhasználjuk. Érzékszerveinkkel nem érzékelhető energiaközpontok. Állandóan működnek, akár tudatában vagyunk akár nem.

Csakra-táplálkozás

NÉV SZÍN GYÜMÖLCS GABONA
koronacs. lila szeder kukorica
homlokcs. indigókék kökény rozs
torokcs. világoskék szilva árpa
szívcs. zöld avokado, karalábé
sóska, petrezselyemszár
búza
köldökcs. napsárga körte, ananász,
citrom, grapefruit
zab
nemics./szakrális narancssárga sárga,őszibarack köles
gyökércsakra vörös ribizli, cseresznye rizs


Testünk építőkövei - A vitaminok
Életünk nélkülözhetetlen apró elemei. Ha sokat tudunk róluk, jól ismerjük az egészséges táplálkozást is. Makrotápanyagaink az energiát biztosító zsírok, fehérjék, szénhidrátok, mikrotápanyagaink pedig az energiát nem adó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

HarmoNet tipp: Húsevő a tudatos vega? - avagy nem minden arany, ami fénylik! Vega konyha pro és kontra >>

Ha valaki kiegyensúlyozottan és változatosan étkezik - nem esik túlzásokba és nem tart semmilyen különleges diétát -, akkor nem kell félnie, hogy bármiféle vitamin hiánya alakul ki nála. Ha azonban diétázik - fogyókúrázik, cukorbeteg, vegetáriánus, stb. - akkor érdemes odafigyelni, hogy mennyi vitamin jut a szervezetünkbe. Ehhez persze tudni kell melyek a legfontosabb vitaminok és azokat, mely ételek tartalmazzák.

Vitamin tippekkel folytatjuk!

Zsemlye Zsanette
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6184 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x