Profit, akár az életed árán - Te fizetsz a gyógyszerekért?...
Címlap / Szépség-Egészség / Profit, akár az életed árán - Te fizetsz a gyógyszerekért?

Profit, akár az életed árán - Te fizetsz a gyógyszerekért?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A természetes gyógymódok felfedésével csökken az igény a gyógyszerek iránt. Ma már ez nem buli. Ellenben az egészség megőrzése és szeretete kapcsán nő az igény a vitaminokra és gyógynövényekre. A termőföldek kimerülőben, a környezeti hatások az ember ellen dolgoznak, az élelmiszerek vitamintartalma csökken. Hogyan pótoljuk a hiányokat? Főként, meddig lehetséges mindez? A vitaminok fogyasztásának szabadságát most erősen korlátozni szeretnék. Először alig hittük el, végül utánajártunk. 

A valóság az, hogy jelenleg nincs korlátozás a táplálékkiegészítőkre vonatkozólag. Arra van jogszabály, hogy milyen mértékben alkalmazhatók vitaminok és ásványianyagok egyes élelmiszerekben – már ez is elég ahhoz, hogy az érzékeny látású, hályogos nagymama szerény nyugdíjából megvéve a drága szemvitamint, semmit se kapjon pénzéért. Szemvitamin gyanánt, nagyon profi termékként, borsos áron antioxidánsnak nevezett terméket kaphatunk, amiben napi 60 mg C-vitamin van. Az E-vitamin hasonló arányú, A-vitamint pedig nem is látott a termék. Kérdés, kinek éri ez meg, mert a fogyasztónak nem?! Tapsolni volna kedvünk.

Bármit el lehet adni. Az OÉTI bevizsgálja ugyan, de nem tilthatja be a forgalmazást. Miért lenne érdeke a gyógyszergyártó cégeknek a vitaminok ellen fellépni, hiszen ők is a forgalmazók közé tartoznak. Bizonyítottan, pedig semmilyen konkrét vitamin nincs – mert bár van, tudunk nem is egyről, kísérleti úton nehezen ellenőrizhető, így alig fogadják el -, ami egy adott betegséget gyógyítana, esetleg megelőző hatással bír vagy javítja az állapotot, így konkurenciaként nem lép fel. Az emberek többsége, pedig az orvosok véleményében bízik, és nem az utcai táplálékkiegészítő áruséban, aki csillagászati áron kínálja a legújabb mindent gyógyító csodaszerét. Ez a múlt.

Mi történik ma? Gyógyszergyárak árnyékában élünk, ismét áremelések, miközben a forgalomba kerülő vitaminok összetételét erős korlátozások alá akarják vonni.
A társadalom nagyon nagy része szedett már valaha életében valamilyen gyógyszert. Eddig nem is lenne baj. Tényleg léteznek olyan betegségek, amikre nincs jobb megoldás, de számos esetben megelőzhető lenne a probléma, vagy gyorsítható a gyógyulás, csökkenthető a kín a gyógyszer melletti vitaminadagolással.

Vitamint el, gyógyszert a helyére
Legújabb hírek szerint a gyógyszermaffia éppen azon dolgozik, hogy miként lenne megoldható, hogy a legújabb kutatások bebizonyítsák, hogy a magas vérnyomás már 135 Hgmm-től kezdve kóros és vérnyomáscsökkentő gyógyszert kell rá szedni. Természetesen, ezeknek a gyógyszereknek az ára emelkedik a legjobban, s további drágulás várható. Mi igaz a hírből? Nem tudjuk. Csupán azt vagyunk képesek ellenőrizni, hogy a gyógyszerek drágulnak, a vitaminok hatóanyagtartalma csökken, a betegségek egyre frányábbak és nehezebben kezelhetőek. Miért nem változtatunk hát?

A lelki vonal játszmái
Az igazi manipuláció, azonban a pszichiátriában lelhető fel.
A depresszió, a fóbiák, de még a gyógyíthatatlannak hitt skizofréna is kezelhető pszichoterápiával. Ezzel szemben azonban számos gyógyszert állítanak elő, melyek függőséget okoznak. Ezen, sokszor addiktív szerek hatóanyagtartalma megegyezik vagy sokban hasonlít bizonyos drogok hatóanyag szerkezetére, pl. az amfetamin származékokra.

Egyre több neves pszichiáter és pszichológus tiltakozik a gyógyszerek ilyen mértékű alkalmazása ellen, mivel akár több tízéves praxisuk is azt támasztja alá, hogy többet ártanak, mint használnak a gyógyszeres kezelések, illetve a legjobb esetben is, nincsenek hosszútávú tapasztalatok e szerekkel.

HarmoNet tipp: Gyógyszertörvény: Káosz a gyógyszerellátásban >>

Komolyan elgondolkodtunk a kérdésen, vajon miért engedjük ilyen felelőtlenül kihalni az emberiséget? Túl sokan vagyunk? Óriási mértékűvé nőtt a fogyasztás. Emberek ezrei túlfogyasztásban élnek. Nincs már ránk szükség? Az élet védelme mindannyiunk kötelessége.

Bár a gyógyszerek feltalálói jó szívvel munkálkodnak, s bár a gyógyszergyárak törekszenek egyfajta tájékoztatásra, az elüzletiesedés miatt, mérhetetlen mennyiségű fogyasztót kiszolgálva az ellátórendszer személytelenné válik, így a kiszolgálás lelketlen, a visszaigazolások késnek, értékelhetetlenek, a fejlődés recesszióba fordul. A gyógyszerek ütőképes, folyamatos, állandó, hosszú távú piaci alapot jelentenek. Az átlag embereknek kiadást, rászokást, igényt, amiért dolgozni kell, egy folyamatos fogyasztási kötelezettséget adnak csupán. Kell ez neked?A vitamin-szabályok

Jelenleg a vitaminok jó része beszerezhető recept nélkül a különböző patikákban, drogériákban, herbáriákban. A legtöbb vitaminos tabletta hatóanyagtartalma így sem túl magas, de minden esetre eléri azt az értéket, amelynek segítségével az egészségünk az egyébként sokszor nem túl tápláló étkezés mellett is szinten tartható. A legtöbb betegség pedig megelőzhető vagy erősen javítható ezekkel. A vitaminok nagy előnye, hogy ritkán okoznak mellékhatásokat és legtöbbjük vízben oldódó, ezért nem lehet túladagolni.

Ha a vitaminok jó részét korlátozzák és hatóanyagtartalmukat a kritikus érték alá csökkentik, akkor értelmetlenné válik szedésük a komolyabb betegségek esetén. Nagyobb bajoknál gyógyszerekhez és gyógyszeripari termékekhez kell fordulni. A magasabb hatóanyag tartalmú vitaminokat receptre kell majd felíratni, de ugyan kinek van arra ideje, pénze, türelme, lehetősége, hogy minden egyes vitamint a skálán még az orvosával is megkonzultáljon? A vitaminok így a gyógyszeripar ellenőrzése alá kerülnek, beszerzésük nehezebb, alapanyaguk mesterséges lesz. Mindez kinek éri meg?
Természetesen a vállalatoknak, akik előállítják a gyógyszereket. Már nem csak betegség-, hanem az egészségipart is kontroll alatt tarthatják ezzel. Reméljük a törvényjavaslatok, ötletek, projektek, amelyek ezt a lehetetlen állapotot célozzák meg, nem érik el céljukat és észbe kapnak a gyártók, hogy így sok ember egészségét, akár életét veszélyeztetik.

HarmoNet tipp: Sokrétű gyógyszer mellékhatások nélkül! Vajon mi az? >>

Az idő rövid, néhány éven belül eltűnhetnek a piacról a gyógynövények, vitaminok és egészséges termékek és helyükben csak vegyszerek maradnak. Egyetlen kiút, hogy addig is, és bármilyen döntés esetén egészségesen táplálkozunk, naponta mozgunk a friss levegőn. Bár az eset mögött több összeesküvés elmélet is áll, mi nem térnénk ki ezekre. Sem csoportok, sem egyebek nem érdekelnek bennünket, csupán a cél:

  • A vitaminok legyenek elérhetőek szabadon a fogyasztók számára
  • A termékek legyenek minőségiek, elég hatóanyagot tartalmazók
  • A vitaminokról legyen megfelelő tájékoztatás a dobozon, és médiákban
  • A gyógyszerek egy részét lehessen helyettesíteni
  • A betegségek esetén, főként hosszú távú kezelés során a vitaminos és természetes kezelési módokat részesítsék előnyben

E. M. - Fodor Kata
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1979 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x