A barnaság ára - szolárium körkép a nyár előtt
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A barnaság ára - szolárium körkép a nyár előtt

A barnaság ára - szolárium körkép a nyár előtt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

Árt? Használ? Szépít? Luxus? Valószínűleg mindegyik mellett lehetne érveket és ellenérveket felsorakoztatni. Ma az ápoltság és a bőr egészségének alapfeltétele, hogy a napra nem hófehér bőrrel menjünk ki, s hogy ésszerűen napozzunk, barnuljunk. 


Rendezvénynaptár
Ez szól mellette
A szoláriumozás kellemes barna bőrszínt ad. Jóleső érzés az üde nyári barnaság akár télen is. A bőr felszínének – akárcsak a napozás, sok esetben jót tehet a szolárium – ha ésszel használjuk. A leégés a korai időszakban nagyon veszélyes – erős égés akár a bőrrák kialakulásához is vezethet. Aki nyaralni, napozni készül, legyen óvatos, inkább készítse fel bőrét a napozás előtt 5-6 alkalom szoláriumozással.

Ez szól ellene
A szolárium alapvetően öregíti a bőrt. A bőrgyógyászok szerint aszalja, akár a gyümölcsök az aszalóban, úgy vonja el az értékes nedvességet a bőrtől. Ezért a szoláriumban szolárium krémek használatát javasolják a szakértők – ám ezek nem természetes anyagú kenőcsök, van, aki allergiát, kiütéseket kap tőlük. Az UV fény káros a bőrre, a rossz minőségű, olcsó, kültelki régi gépek ártalmasak – ilyen helyen inkább ne szoláriumozzunk!Turbó bio, vagy bronz?

Ma már számos szolárium gép közül választhatunk. Vannak olyan XXI. századi, új generációs gépek, melyek nem öregítik, aszalják a bőrt, mégis szép hatást lehet velük elérni, ráadásul rövid idő alatt. Ezekben a fokozott figyelem a csövek cseréjére már alapkövetelmény, s a tiszta rendezett körülmények is fontosak. A meleg környezet, s a szűrt UV fény számtalan problémára megoldást nyújthat, s manapság megbízható körülmények között már az orvostudomány is kúraszerűen alkalmazza, ha nem áll fenn egyetlen ellenjavallat sem. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést, s enyhíti az ekcéma és pikkelysömör tüneteit is, a meleg környezet pedig enyhíti az ízületi problémákat, így néhány valóban szükséges esetben a szolárium megoldást jelenthet – sőt a meleget és a bőr pórusainak megnyitását és a fokozott barnulást egyes helyeken infra-szaunával kombinált kabinok segítik.

HarmoNet tipp:
A napfény árnyoldalai >>

Ne szolizz, ha:
  • túlságosan fehér vagy érzékeny bőröd van
  • halványszőke vagy vörös hajú, nagyon fehér bőrű vagy
  • túlzottan szeplős vagy, vagy nagyon sok anyajegy van rajta
  • 16 éves kor alatti vagy
  • olyan gyógyszert szedsz, ami fényérzékennyé teszi bőrdödet
  • túlságosan sok a pattanásod (a pattanások besülhetnek a bőrbe, maradandó hegeket okoznak!)
  • menstruáció alatt a bőr sokaknál érzékenyebb lesz – nem is higiénikus!
  • kisbabát vársz (Ha az első néhány hétben, mielőtt értesültél a pocaklakóról szoláriumoztál, semmi baja nem lesz a babának! Ám áldott állapotban ne járj tovább!)

6 hatásos tipp aktív szolizóknak
Szolárium használat előtt mindenképpen távolítsuk el a sminket – a legjobb szolárium szalonokban minőségi krémet és vattapamacsot is készítenek a smink eltávolításához, sőt tükör van a vissza-sminkeléshez!

A szolárium ELŐTT fürödjünk, arcunkat és testünket is radírozzuk át - a bőrradír használatával eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, így az ezt követő mesterséges napozás során a bőr egyenletesebben barnul. Szoli után azonnal soha nem szabad fürdeni – zuhanyozni!

Tartsuk be az adott szolárium szalon javaslatait a gépekre vonatkozóan – a hatóidők, a fokozatosság elvén mindenütt másként alakulhatnak. Tartsunk mértéket!

HarmoNet tipp: Konnektorból nyert napfény >>

Szolárium használat után célszerű hidratáló krémet használni, mely megelőzi a bőr kiszáradását, a szoláriumozáshoz kifejezetten erre a célra árult krémeket is használhatunk, ami ápolja és szépíti a bőrt, jobban barnít. Más kozmetikumot ne használjunk – parfümöt, dezodort sem, a szoli használat előtt félórával!

Szoláriumozás alatt mindig csukva kell tartani a szemet, vagy védőszemüveg is használható -, mert az erős fénysugár károsíthatja a látást, s akár szürke hályogot is okozhat.

Napfürdőzés előtt mindig el kell távolítani az ékszereket, melyek nem csak hátráltatják az egyenletes barnulást, de átmelegedés esetén megégethetik a bőrfelületet is.

Képek: Piqs.de 
 
[ 25955 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x