Van élet a stroke után!
Címlap / Szépség-Egészség / Van élet a stroke után!

Van élet a stroke után!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tudja Ön, hogy mi a közös Winston Churcill minden idők legnagyobb miniszterelnöke, Roosevelt az Egyesült Államok 32. elnöke, Sztálin az orosz diktátor, Lenin szovjet - orosz politikus, Al Capone amerikai bűnöző, Fellini olasz filmrendező, Attila a hunok királya, Glen Gould zongorista, Louis Pasteurre a veszettség elleni oltás kidolgozója és Sharon Stone színművésznő életében? Valamennyien szélütésen estek át! 

Az ember élete gyakran minden előrejelzés nélkül, hirtelen vesz nem várt fordulatot. Elég egy nagyobb erőfeszítés, de gyakran még annyi sem kell hozzá és a középkorú, addig makkegészségesnek vélt embertársunk, családunk egy tagja, barátunk, ismerősünk egyike néhány pillanat alatt beszéd vagy mozgásképtelenné, ápolásra szoruló magatehetetlenné válik.

A stoke nem válogat
Gyermekkorom óta sportoltam. Első sportág, amivel megismerkedhettem, a  balett volt. Közel hat évig jártam az órákra, majd megismerkedtem az RSG (Ritmikus Sport Gimnasztika)-val.

Abban az időben belekóstoltam a Kiyokoshin Khay karatéba is. Azonban, mélyebben elmerülni a harcművészet rejtelmeibe, nem volt módom. Felvételt nyertem a KSI (Központi Sport Iskola)-ba. Akkor, 14 évesen kezdtem el sportolni atlétaként. Vidékről a fővárosba kellett költöznöm, Budapestre.

5 éves munkánk után edzőmtől elváltam és az érettségi után kezdtem újra az edzéseket egy újabb edzőnél. Azonban sajnos, a közös, igen jónak ígérkező, és működő munkánk hamar véget is ért.

Az ok: 19 évesen stroke csapás ért! 

HarmoNet tipp: Stroke - a 3. leggyakoribb halálok! Mindent a megelőzésről! >>

A Stroke most sem volt kíméletes, nem válogatott,  19 éves koromban váratlanul lecsapott azon a hajnalon és törte ketté ismét egy ember életét. Kedden, kora este még két lábon futottam, készültem a közelgő fedett pályás versenyszezonra.  Másnapra azonban, a fél oldalam megbénult, tolószékes lettem. 

A tolószék elhagyása, nehéz, de viszonylag rövid időn belül sikerült. Hosszas speciális gyógytornászati kezelés után, állapotom folyamatosan javult. Mígnem, már mindenféle segédeszköz nélkül is, úgymond, biztonságosan tudtam járni.

Először a láb mozgásai tértek vissza, majd terjedt tovább, egyre feljebb, eljutván a kézfejekig. 

A kéz finom mozgásai nehezen és eléggé döcögősen gyógyultak. Amiktől eleinte sok kellemetlenségem is adódott.  Az ember azonban megtanul együttélni fogyatékosságával, és elkezd kidolgozni magának egy élhetőbb, elviselhetőbb életet. Ahol dolgai alkalmazkodnak hozzá, hogy ő, minden helyzetében komfortosan érezhesse magát, és egyben el is tudja látni mindennapos teendőit. 

Eleinte rendkívül gyors, látványos volt a felépülésem. Hamar szerettem volna túllenni az egész dolgon. Ismét egészséges, újra ép ember szerettem volna lenni, mint azelőtt voltam.

Azonban ez nem így lett
Mert amilyen gyorsak voltak az első lépések, olyan nagyon voltak lassúak, és nehezek a kéz mozgásainak visszaszerzése.

Hiábavalónak tűnt minden gyógytorna, minden kezelés, az úszás és az erősítés. Már-már teljesen feladtam, és elfogadtam fogyatékosságom. De a reményem soha nem szállt el! Ritkán, nagyon-nagyon ritkán voltak pillanataim mikor csodában reménykedtem. Behunytam a két szemem és arról ábrándoztam, hogy de jó lenne ismét épp – egészséges testben élni. Egy kiegyensúlyozott testre vágytam, két azonos oldallal.

A csoda észrevétlenül jött. Minden évben egy kicsi. Hol egyik, másik ujjam mozgása tért vissza, ismét ki tudtam nyitni a konyhaszekrényt, kihúzni fiókokat, elkapni leeső tárgyakat, öltözködni, evőeszközzel étkezni, lettek erősebbek petyhüdt izmaim…
Mígnem 10 éve a felépülésem óta, ma visszakaptam mind a két szemem látását!

HarmoNet tipp: Amikor minden felborul: stroke - életforma, megelőzés, gyógyítás >>

Mi ez, ha nem csoda?

Eddig csak az egyik oldalra húzott a szemem, nem vettem tudomást a gyengébbikről. Mondták is, hogy kancsal voltam kissé. Mígnem ma azt vettem észre, hogy kitágult előttem a látóhatár. Látok mind a két szememre. Mindkét oldalra van perifériás látásom! Nem húz az egyik és marad el a másik. Talán már nem is kancsalítok?!

Mindenkinek van esélye a felépülésre. Azonban vigyázz! Kívánom, hogy soha ne juss el erre a szintre. Előzd meg a bajt és kérlek segíts másokon is!

Célom, hogy munkám támpontul és információk forrásául szolgáljon az embereknek.

A stroke megelőzése és kezelése napjainkra össztársadalmi érdekké vált. 
  • elsődleges prevencióként

A stroke első alkalommal való kialakulásának megakadályozására törekszem. A srtroke esetében is igaz az a mondás, hogy „megelőzni könnyebb, mint gyógyítani."
  • másodlagos prevencióként

Felhívni azok figyelmét a további életviteli óvatosságokra és segíteni azokon, akik egyszer már túléltek egy srtoke-ot.
  • általános prevenció

A kockázati tényezők megelőzését, szűrését és kezelését jelenti. A megelőzés egészséges életmódra történő nevelést, egészséges étrend és a rendszeres fizikai aktivitás propagálását jelenti, és átfogó küzdelmet a dohányzás és az alkoholizmus ellen.

Sajnos a stroke-ból való teljes gyógyulás csak keveseknek adatik meg, ezért nagyon fontos a megelőzés.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x