Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk?
Címlap / Szépség-Egészség / Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk?

Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ebben az évben is korábban beköszöntött a nyár, már most érdemes különös figyelmet szentelni a szépségápolásnak. Sajnos egyre többet hallunk az UV sugárzás káros hatásairól, és sajnos érezzük is, hogy nem úgy süt a nap, mint régen. Ha nem kellene szembenéznünk ezzel a problémával, akkor is többet kell törődni hajunkkal és bőrünkkel a nyári időszakban. A tenger illetve az uszoda vize és a napsugarak együttes hatása nem igazán tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, ezért különleges bánásmódot érdemelnek. 

Smink
A tökéletesnek hitt smink könnyen szétfolyhat a hőségben, itt az ideje, hogy természetes szépségünket csillogtassuk. Azért néhány fortélyt ilyenkor is bevethetünk. A szokásos mennyiségű alapozót kenjük sokkal vékonyabb rétegben, így megóvjuk magunkat attól, hogy az apró ráncokban összegyűljenek, mely sokkal kedvezőtlenebb látványt nyújt, mintha nem használnánk egyáltalán semmit. Ilyenkor a pórusok is nehezebben jutnak levegőhöz az izzadtság és a por miatt – egy réteg alapozó csak ront a helyzeten. Pedig a bőrünknek igenis szüksége van lélegzetvételre. Lehet, hogy nem tudunk eltakarni kisebb tökéletlenségeket arcbőrünkön, de inkább hanyagoljuk az alapozót a hőségben. Ha mindenképpen szeretnénk valamivel pótolni, használjunk inkább színezett hidratáló krémet, így nem fogjuk azt érezni, mintha ragacsos lenne az arcunk. 

Szemfestéskor merjünk használni merész színeket, de inkább a világosabb árnyalatokat használjuk – egy sötét szemhéjfesték ilyenkor könnyen úgy nézhet ki, mintha behúztak volna egyet. A körömlakk természetesen teljesen más történet. Bátran kenhetjük olyan színnel, amilyennel csak tetszik, viszont elengedhetetlenül fontos előtte a manikűr és pedikűr. Ápolatlan körmökön borzalmasan fest a körömlakk. 



A vízálló kozmetikumok jó megoldásnak tűnnek, persze ez nem jelenti azt, hogy az év többi részében használtakat a fiók mélyére kellene csúsztatnunk.
Viszont ha most vennénk valami újat, gondolkodjunk vízállóban, ez különösen a sötét színekre vonatkozik.

HarmoNet tipp: Az ellenállhatatlan nyári smink: füst és türkiz - elegánsan vadító >>

Bőr

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőrnek is különleges kezelésre van szüksége a nyári hónapokban. Igaz, hogy a természetes napsütötte barnaság jól néz ki és trendi, de meggondolandó az egészségünket kockáztatni. Anélkül is szedhetünk fel egy kis színt, hogy bőrsejtjeinket tönkretennénk, a rák kockázatáról nem is beszélve. Meg kell találnunk a középutat a napsugarak teljes elkerülése és a bőr károsodásának előidézése közt. Napozzunk a kora reggeli órákban, bőven elég fél órát sütkéreznünk. Ennyi nap bőven elég a D-vitamin termeléséhez. Nyáron a bőr akkor is ki van téve a napsugarak hatásának, ha a napozást teljesen elkerüljük. Ezért ebben az évszakban van bőrünknek a leggondosabb hidratálásra szüksége. Érdemes olyan testápolót használni, mely tartalmaz magas faktorú naptejet, mely nemcsak megvéd a leégéstől, hanem segít a megszerzett színt hosszabb ideig megtartani. Ha barnítókrém mellett döntenénk, csak óvatosan: a sárgásbarna bőrszín egyáltalán nem trendi.

Haj
Nyáron a haj sem kivétel, ugyanúgy megszenvedi a hőséget, a tengervizet vagy a strandok klórozott vizét. Ezt a sok káros hatást csak tetézhetjük a hajszárítással, ezért ilyenkor tanácsos hagyni magától megszáradni. Nem is kell sok idő ahhoz, hogy szemmel látható legyen az eredmény: kevésbé töredezett és fényesebb haj. Ajánlatos gyakrabban alkalmazni hajpakolást nyáron. 

HarmoNet tipp: Lófarkak a napon - egész nap áll, mint a cövek! >>

Érdemes elkerülni az olyan frizurákat, melyek a nyakunkba vagy az arcunkba lógnak. A kócos, nedves, archoz tapadó haj lehet, hogy jól néz ki a reklámokban vagy a divatlapokban, viszont a valóságban nem igazán.

A nyár tökéletes alkalom a változtatásokra. A mosolygás és ragyogás ideje. Miért ne mehetnénk el most a fodrászhoz? A szőkített haj nem áll jól mindenkinek, viszont egy enyhébb hajszín változtatás mindenkin jól mutatna: két árnyalattal világosabbra festett haj, vagy diszkrét szőke tincsek. A világosabb árnyalat olyan hatást ér el, mintha a nap tette volna. 

Dékány Márta
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3838 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x