Élj ingyen a természet adta kincsekből!
Címlap / Szépség-Egészség / Élj ingyen a természet adta kincsekből!

Élj ingyen a természet adta kincsekből!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A válság közeledtével mindenki próbál olcsóbban élni. Kisebb költségekkel számolnak a családi háztartások is nemcsak a nagyvállalatok A természet számos olyan kincset rejt, melyet ingyen ad nekünk. Ismerjük meg ezeket és használjuk. Így nagyon sok pénzt spórolhatunk meg magunknak. 

Birs
A birsalmából remek édesség készíthető. Megfőzve és préselve készül belőle a finom birsalmasajt nevű régen divatos eledel. Vitamintartalma miatt jobb, mint bármilyen sütemény.

Közönsége Bükk
Termése megőrölve pótkávénak kiváló. De a megőrölt magvak kevés vízbe ázattva kiváló bútorápolóként is használhatók.

Füge
Ma már hazánkban is elterjedőben lévő ízletes gyümölcséről híres fa. Aszalt és friss formában is ehető, belül mézédes termése fogyasztásra alkalmas.



Virágos Kőris

Hazánkban elterjedt állományalkotó. Virágzás idején a kéreg megcsapolásával édes nedű nyerhető belőle, ami fogyasztható. Terhes anyák és gyerekek is fogyaszthatják.

Eperfa 
Fehér és fekete változata sok helyen megtalálható utak szélén vagy erdőkben. Édes ízű termése mézédes eledel. Készíthető belőle szörp, lekvár, befőtt. Leveleit a selyemhernyók kedvelik.

HarmoNet tipp: Fitoterapeuta szakképzés - gyógynövény ismeret >>

Kocsányos tölgy

Makkjából pörkölve és őrölve pótkávé készíthető. A kéreg, gubacs és a levél fertőtlenítő és összehúzó hatású. Kérgének főzetével régebben tuberkulózist kezeltek.

Fehér akác
Virága nem csak a méhek számára kitűnő, hanem mi is fogyaszthatjuk. Teának, szörpnek elkészítve frissítő nedű.

Bodza
Virágából kitűnő szörp, sütemény és fagylaltízesítő készíthető. Bogyói C-vitaminban gazdagok és lekvárnak kitűnően alkalmasak. Bort is készíthetsz belőle, melynek íze a portóihoz fog hasonlítani.

Közönséges borbolya
Skarlátvörös bogyói, melyek ősszel teremnek ehetőek. Nyersen fogyasztva erősíti és tisztítja a fogakat. Készíthetsz belőle lekvárt, vagy savanyúságot, mindkettő kelendő lesz a téli vitaminszegény időszakban. Enyhén nyugtató és hashajtó hatású.

Szeder
Az útszélén kirándulás alkalmával található gyümölcs finom frissítő és vitaminokban, nyomelemekben gazdag eledel a vándor számára. Készíthető belőle, lekvár, szörp, de ha lefagyasztod egy kis cukor hozzáadásával finom fagylalt készíthető belőle turmixgépben, vagy zöldségprésben.

Csipkebogyó
Ősi és természetes multivitaminunk és immunerősítőnk. Virágzata és termése is fogyasztható. A fürdővízbe szórva szirmait, szívet - lelket felpezsdítő hatást érhetsz el vele. Illóolaja a legdrágább parfümök alkotórésze. Bogyóiból lekvárt, szörpöt és teát is lehet készíteni, mely vitalizáló roboráló hatású és télen jobb, mint bármilyen c-vitamin tabletta.

HarmoNet tipp: Természetes gyógymódok - most akkor működik vagy sem? >>

Tőzegáfonya

Az áfonya régi kedvelt gyümölcs, de ma már kevesen fogyasztják, pedig Keringésjavító hatása és érfalakat erősítő tulajdonsága a mai kor emberének javára válhat. A fekete változat levelének teája csökkenti a vércukorszintet. A bogyói szárítva, lekvárként, vagy őrölve mártásnak elkészítve remek kiegészítő a legdíszesebb asztalon is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4852 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x