Viseljünk-e szexi ruhákat munkában? - Érvek mellette és...
Címlap / Szépség-Egészség / Viseljünk-e szexi ruhákat munkában? - Érvek mellette és ellene

Viseljünk-e szexi ruhákat munkában? - Érvek mellette és ellene

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Néhányunknak nem könnyű eldönteni nap mint nap, mit is viseljünk munkában, pláne, ha valami kihívóbb ruhadarabról van szó. Megengedhetjük-e magunknak, hogy az átlagosnál többet láttassunk bizonyos testrészeinkből? 

Ha olyan helyen is dolgoznánk, ahol nincs előírás a munkahelyi viseletet illetően, ahol lezseren is lehet öltözködni, akkor is nagy kérdés, hogy mit is vehetünk fel, és mit nem. Annak ellenére, hogy manapság elterjedt a szabadosság, a nyitottság olyan dolgokra nyilvánosan, melyek régen elképzelhetetlennek tűntek, valamint az egyéniség kifejezése, azért bizonyos határok még mindig léteznek az irodai vagy más munkahelyi öltözködésben, amit nemigen tanácsos átlépni. Ha egy komoly céget képviselünk, a viseletünknek is ehhez kell igazodnia. Mit tegyünk, ha olyan kedvünk van egy reggel, hogy aznap valami szexisebbet vennénk fel, mert épp olyan hangulatban vagyunk, hogy mások előtt is hangsúlyozni szeretnénk nőiességünket? (Természetesen ez a férfiakra is vonatkozhat.) Engedjünk hangulatunknak, vagy inkább állítsuk le magunkat?

Azzal bizonyára mindenki egyetért, hogy a szexi ruhadarabok figyelemfelkeltőek. De végül is ebből a célból találták ki őket. Ha besétálunk a munkahelyünkre miniszoknyában egy mélyen kivágott blúzzal megspékelve, kétségkívül a figyelem központjába kerülünk. Mindannyian szeretjük, ha dicséretet kapunk és bizonyos testrészek felfedése biztosan elismerést is arat, de megeshet, hogy provokatív öltözködésünk miatt félreérthető helyzetbe kerülünk. Azt is érdemes tudni, hogy a lenge öltözet hivatalosan nem lehet oka a szexuális zaklatásnak. Fontos, hogy törődjünk a megjelenésünkkel, különösen, ha napi kapcsolatban vagyunk ügyfelekkel. Néhányan azon a véleményen vannak, hogy ha dolgozunk, a munkahelyi értékrendet kellene képviselnünk, nem pedig a sajátunkat. 

HarmoNet tipp: 2009 nyári szépségtrend: a testcsillám >>

Mindemellett mégsem vagyunk gépek, szeretnénk egyéniségek lenni. A cégek általában nem tiltják a szexisebb ruhadarabok viseletét, míg megjelenésünk nem zavarja a kollégákat és ügyfeleket. Lehetünk nagyon nőiesek anélkül is, hogy provokatívan öltözködnénk. Finom, ízléses kiegészítők és ruhadarabok melyek hangsúlyozzák az előnyös vonalainkat sokkal nagyobb tetszést nyernek el, mint egy kigombolt ing vagy a magas tűsarok. A legfontosabb, hogy ruháink kiválasztásakor megtaláljuk az egyensúlyt az unalmasan egyszerű és a már „túl sok” között. Természetesen senkit sem az öltözködési stílusa alapján kellene megítélni, de sajnos a való világban ez mégis így működik. 

Több kutatás szerint, ha valaki nem öltözködik a munkájának megfelelően, mások azt gondolják, hogy nem veszi komolyan a munkával kapcsolatos kötelezettségeit. Ez az eredmény talán egy kissé túlzásnak látszik, viszont az irodában dolgozók széles körében elterjedt vélemény az, hogy aki provokatívan öltözik, az biztosan annak a jele, hogy valakit megpróbál felcsípni, nem is szükségszerűen hosszú távú kapcsolat megalapozása céljából. Emellett a legtöbben úgy tartják, hogy a lenge öltözet egyszerűen ízléstelen munkahelyi környezetben. A legtöbben azokat a lányokat és fiúkat, akik viselkedése és öltözködése lazább, mint a közerkölcs által átlagosan elfogadott, gyakran könnyen kaphatónak gondolják. Viszont a valóságban ez pont fordítva igaz. Ennek ellenére, ha valaki nem néz ki úgy, mint ha skatulyából lépett volna ki, vagy nem úgy, mint ahogy a szakmája megkívánná, nem tartják jó szakembernek. Hiába vagyunk a legcsinosabbak, vagy legszexisebbek a részlegben, biztos nem fognak előléptetni, ha nem öltözködünk és viselkedünk a szakmai követelményeknek megfelelően. 

HarmoNet tipp: Mutasd a rúzsod, megmondom, ki vagy! - Színtrend 2009 nyár >>

Végül is minden csak rajtunk múlik. Szexisnek és kényelmesen érezhetjük magunkat, anélkül, hogy  a hanyagság benyomását keltenénk. És nem szükséges egész nap szűk kosztümben feszengenünk ahhoz, hogy elegánsnak látszunk. Csak azt kell átgondolnunk, hogy vajon milyen üzenetet közvetít öltözetünk mások számára, és vajon tényleg ezt szeretnénk-e elérni. Azért valljuk be, a munkahelyi környezet nem igazán az a hely, ahol csipkeblúzt vagy rikító színeket kellene viselnünk (kivéve, ha olyan állásban vagyunk, ahol direkt fel szeretnénk hívni magunkra a figyelmet – gondolok itt a hostessekre), de mégis akad  egy jó néhány munkahely, ahol nincs semminemű előírás, követelmény, vagy nem veszik igazán komolyan. Pultosként az irodai viselet mindenképp unalmas látványt nyújt. Viszont ha az irodában úgy néznénk ki, mint aki most esett be egy éjjeli mulatóból, az sem az igazi. Egyszerűen meg kell találni a munkahelyhez és egyéniségükhöz egyaránt illő darabokat. Szerencsére választék bőven akad.

Dékány Márta
Képek: Piqs.de
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2874 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x