Ma is 40 fok árnyékban: Kánikularuha trend 2009 - készítsd...
Címlap / Szépség-Egészség / Ma is 40 fok árnyékban: Kánikularuha trend 2009 - készítsd magad!

Ma is 40 fok árnyékban: Kánikularuha trend 2009 - készítsd magad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A kánikularuha abban különbözik utcaruci társaitól, hogy kevesebb, kisebb, pici, alig van benne anyag és egyszerű. Nem izzasztó és nem hőszívó az anyaga, színe. Valójában a legtöbb kánikularuha - mindannyian tudjuk - egy egyszerű hálóingre hasonlít, és ötször annyiba kerül. Miért, ha alig van benne textília? Most berobbant újra a hőség. Ha már nincs időd venni, vagy nem akarsz költeni, vagy vennél, de olcsót, s ezen belül nem tudod milyet, akkor olvasd el kánikularuha trendünket. 

A anyaga
Az anyaga legyen pamut. De vékony pamut. Lehet természetes. Vászon, lenvászon, de akkor legyen puha. Ha nem az, puhíthatod langyos vizes öblítős mosással. A magas hőfoktól, mosóportól és szappantól kikeményedik inkább, akkor pedig szúr, ami növeli a hőérzetet. Lehet ezen kívül gyűrt textil, géz, akár több rétegben, mert az jól szellőzik, díszítésnek tüll, vagy minőségi selyem, de ne az egész készüljön abból. Felejtős a nejlon, és a műszál.

A színe
Kizárólag a gézruha lehet sötét színű, kék, fekete vagy barna, még a pamut is elég meleg ahhoz, hogy a kánikularuhád világosabb legyen. Súgunk, a sötét rózsaszín, bordó, mély narancs is sötét, vagyis szívja a meleget. Színe legyen natúr, a homok, a drapp, legfeljebb a mogyoró, a fehér talán a legjobb, bár bizonyos anyagok kifejezetten átlátszóak belőle, az almazöld, halvány rózsaszín, vagy halvány citromsárga.

HarmoNet tipp: Cipők nyárra - party-perfekt trendsarkak 2009-re! (Hordható kollekció!) >>

A fazon, nos ez a legegyszerűbb. Ne legyen szoros és tapadós, mert rád izzad. Ebből a típusból még a csőruha is megengedhető, aki 40 fokban beszól ezért, vessen magára! Legjobb talán a harang alakú, a tunika szerű megoldások. Lehet több réteg, vagy rakott, habos alj, ami alul nőiesebbé tesz. Férfiaknak ugyanez ingben, ujjatlan formában, bermudával, rövidnadrággal. Nőknek a kánikularuha rövid és pántos. Rövid alatt lehet lábszárközép, térd térd fölé, vagy mini. Ha necces a cuccod, túl rövid, vegyél alá egy mini sortot, vagy egy pamut, vastagabb francia bugyit. Felül pántos vagy mini-ujjú. Elől kivágott, nem éri el a nyakat.

Házilag
A kánikularuha házilag rendkívül egyszerű. Az 140 -150 cm széles anyagok kiválóak, beszeghetők, de van olyan textil, amelynél még ez sem szükséges. A csőruhádra 2 db pántot kell varrnod. Ha szebbé tennéd, két oldalról alkalmazva, mellvarrással segítheted, ez tulajdonképp egy 6 cm körüli bevarrás. Divat még a mell alatt, vagy derékmagasságba behúzni a textilt. Pl. A csőruhádra, ha egy szalagod varrsz kívülről, belülről egy kis redőzést fog adni neki. De behúzhatod gumival is, vagy csak szimplán bevehetsz belőle.

HarmoNet tipp: Borzalmas az alakod fürdőruhában? 7 tipp, amivel mindenki menthető >>

Ha nem akarsz varrni

Neked találták ki a stólákat és strandkendőket. Számtalan színben, mintával, színes, tarka, fehér, rózsás. Egyszerűen magadra tekered. Hátulról indítva keresztbe veted a nyakadon és megcsomózod. Illik hozzá a feltűzött frizura, hogy ne is legyen útban a hajad. Érdemes még a külső oldanál a kendőt egy biztosítótűvel megtűzi. Melegben akár melltartó sem kell alá – bugyit azért vegyél!Ha nincs strandkendőd ugyanezt létrehozhatod pár méter anyagból.
Csomózhatod, biztostűzheted, vagy egy-egy helyen bevarrhatod. Végy egy kb. 2,5 méteres textilt. Terítsd le fonákjára a földre. Mérd le mellbőségedet. Hajtsd be a textil kb. egyharmadát, egészen pontosan a mellbőséged értékének a felét. Ettől kapsz egy rád való csőruhát. Itt varrd be a textilt. Fordítsd ki és bújj bele, a megmaradó jó egyharmados részt keresztben elől vesd át a válladon, mint a szárinál. Ennek nyúlványa, súlya megtartja a ruhát. Ha túl nagy lett, és bizonytalan érzés, hátul ezt az átvetett textilt biztostűvel erősítheted meg.

Kiss-Kárpát
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x