Szebbnek lenni a Napnál - Ha Téged tapsolnak az Anna-bálon...
Címlap / Szépség-Egészség / Szebbnek lenni a Napnál - Ha Téged tapsolnak az Anna-bálon

Szebbnek lenni a Napnál - Ha Téged tapsolnak az Anna-bálon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Minden kislány álma az első bál. Igazi báli ruhában - nem esküvői ruhában, mint Kővári Péter zsűrielnök elmondta - hanem abban, ami méltó a Balatonfüredi Anna-bálhoz és ahhoz, aki hordja a ruhát. Minden kislány mosolyog. Akkor is, ha beválasztották a legszebb tizenöt közé, akkor is, ha nem, és ha most elbújhatna, hangosan bömbölne, hogy őt miért nem találják olyan szépnek, mint azt a tizenötöt. 

Világhíres ünnepség ez. A világot járó vendégek, művészek elmondják, hogy három éve Ausztráliától Izraelig mindenütt tudják fogni a Duna televízió műsorát, és ez minden magyart összeköt az egész világon. Az este alatt többször megemlítik ennek a fontosságát, holott sajnos itt nálunk is csak kevesen élvezhetik igazán ezt az ünnepet a balatonfüredi Grand Hotel teraszán. A világ magyarjai számára felfokozza a hazaszeretetet és honvágyat. Fontos számukra, hogy segítsenek ennek az országank – mondják a résztvevők.

Hogyan lehetne segíteni?

Több illusztris vendégnek feltették a kérdést a riporterek. Meg kell találni azt a módszert, amely éppen a magyarok számára járható út. Ehhez kellene sok szellemes, okos gondolkodó ember. Önálló utat kell járni a megoldásban. Magunkra vagyunk utalva, ezért a határon túli magyarokra kellene számítani. Ebben nagyon jó kohéziós erő egy ilyen reprezentatív ünnepség. 

Elegáns hölgyeket, urakat szólítanak meg, meséljék el, mit jelent számukra a Balaton, és különösen Balatonfüred. Díszmagyar ruhás férfivel beszélgetnek különlegesen alkalmi fehér ruháján pitykegombok, féldrágakövek, gyöngyök vannak. Ez az elegáns estély minden beruházást megér.


Kővári Péter zsűritagot kérdezik, milyen szabályokat érdemes megtanulni az Anna-bálra készülőknek. A bál a férfi-női kapcsolat kitüntetett helye. Férfi is, nő is hódítani akar, s minthogy történelmünknek valóban szinte legszebb korszaka volt a reformkor, ez reformkori bál, olyan, mint 184 éve volt először, ide csak megfelelő öltözetben, tökéletesen alkalmi viselkedéssel illik eljönni. A reformkor ilyen távolból gyönyörűnek látszik, ezt a látszatot kell megőrizni, s illik elfelejteni a Bach-korszakot, majd hogy „kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk.”

Szívhalászat az Anna-bálon
Délután még hajókkal mentek a szépséges lányok a tóra, hogy összegyűjtsék a szíveket, amelyen a sorszámuk lesz. Ezekre a számokra lehetett szavazni. Este a számok alapján választott ki tizenöt „legszebbet” a zsűri – azt mondták nem volt sok vita, egyetértettek - , majd a tizenöt leányka megkapta az első tizenötös számú szívecskét, s most már a vendégek és a tévénézők szavazatai alapján állították sorba őket. Megérdemlik a lánykák, hogy felsoroljuk a nevüket, hiszen mindnyájan kedvesen bemutatkoztak a tévénézők előtt.

HarmoNet tipp: Megválasztották Magyarország szépeit >>

Hinger Nikolett, Dr Stajz Annamária, Réger Beatrix, Kupovics Barbara, Budai Edina, Hajbak Réka, Balogh Anna, Gelencsér Estella Szausev Xénia, Deák Roberta, Pálya Fanni, Brunner Zsanett, Pardi Kata, Fónagy Zsófia, Farkas Viktória
. Valamennyien hálásak voltak a kiválasztásért, kevesen mondták meg nyíltan, hogy szeretnének bekerülni az első három közé. S csodák csodája, pont az a fiatal hölgy, aki ilyen bátor volt, megkapta Balatonfüred aranyalmáját éjfélkor. Farkas Viktória, a 15-ös számú versenyző. Az udvarhölgyei Hinger Nikolett és Balogh Anna.

Z. Kulcsár Ildikó a Nők Lapja munkatársa adta át a Herendi gyár gyönyörű vázáit. A virágcsokrot a Duna televízió elnöke, Kővári Péter adta, és kapta a puszikat. Debrecen polgármestere, Kósa Lajos az aranyalmával kedveskedett, valamint minden versenyző hölgy számára hozott virágot, de a fiúk segítségét is igénybe vette a kiosztásnál: háromszáz csokrot adtak át. A szerelem városa

A Balaton ékköve volt egykor az Anna-bál. Kulturális pezsgést hozott az ország művészeinek körébe. Fejlesztéseken gondolkodtak, nem azon, kinek milyen az egyéni világszemlélete. Ma sem az a fontos, jobb vagy baloldali-e a résztvevő, hanem jelentő gondolatok találkozhatnak, ha értelmes emberek megismerik egymást. Minthogy azonban mindezeknek ideje a nyár, a szerelem időszaka, Füred a szerelem városa is egyuttal, s a jó borok meghozzák mindezeknek a hangulatát. Az államtitkár maga is úgy nyilatkozott, hogy  ma is olyan szerelmes a feleségébe, mint 17 éves korában. 

HarmoNet tipp: Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk? >>

Programok

A város vezetősége már februárban értesítette a tizennyolc évet betöltött ifjúságot – főként a leányokat – hogy készüljenek időben az Anna-bálra. Maguk a városlakók is szurkoltak nekik, amikor édesapjuk, kedvesük vagy éppen férjük oldalán elindultak a versenyre.

Szíjjártó Balázs mesterszakács dinnyekölteményeket vonultatott fel: ez az artisztika virágmotívumokkal, háromdimenziós faragásokkal. A Felicitá együttes csodálatos táncos produkcióval örvendeztette meg a vendégeket.

A parkon kívül az utcákon, tereken is szórakoztak az emberek. Van, aki Marosvásárhelyről hozta el a családját, mások Szlovákiából, Mátészalkáról is eljöttek. Ez a nap és éjszaka sokaknak jelentett nagy ünnepetanyagiaktól és korosztálytól függetlenül.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9103 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x