Dolgozol ma? Nem maradsz le! Vegetáriánus fesztivál percről...
Címlap / Szépség-Egészség / Dolgozol ma? Nem maradsz le! Vegetáriánus fesztivál percről percre

Dolgozol ma? Nem maradsz le! Vegetáriánus fesztivál percről percre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Elkezdődött a XIII. Vegetáriánus Fesztivál. Összeállításunk percről percre a helyszínről - azok számára, akik ma dolgoznak, s nem hallhatják az előadásokat! Zemlényi Kovács Zoltán, Gáspár Katain és az esemény házigazdája, Schirilla György közvetítenek a helyszínről. 

Megérkeztünk a XII. kerületbe, a néha MOM művházba, a Csörsz utcába, mely mögött vadul dúl a bio-piac.

Kattints ide, ha a részletes program és az idejutás érdekel >>

- Talán még soha nem volt ennyi kiállító - mondja Jakus Osolya, a tizenharmadik éve megrendezett fesztivál fő szervezője.
A rendezvény 10-kor nyit, a kiállítók szinte mindegyike már 9-kor berendezett stand mögött várja az érdeklődőket. Az előadások 11.45-kor kezdődtek Schirilla György felvezetőjével.

Jézus vegetáriánus volt!
Az őskeresztény előadók egy nemrégiben megjelent könyv alapján tartanak előadást. A cím eléggé sokkoló, hiszen a bibliai utalásokban talán a legismertebb ünnep a HÚS-vét ünnepe. Az előadó az Örökkévalóról, az önzetlenségről, az állatok védelméről, Isten teremtményeiről beszél, s arról, hogy Jézus védelmezte az állatokat.

Érdekes eszmefuttatás zajlik arról, hogy Krisztus, mikor megszaporította a halakat, hogy az emberek jóllakhassanak, valójában nem is halakat, hanem hal szerű, az anyagban nem jelen lévő halakat adott. - Ki-ki eldöntheti, sját hitrenszere alapján mennyit fogad be ebből a tanból.
Az előadó szinte végig felolvassa a mondandóját, ami miatt az egész annyira álmosító, nehezen érthető, befogadható és számomra nagyon össze-vissza csapongó.

Témát váltanak, s a krisztusi gyógyításról beszélnek ezen blokkon belül. "Ez az én szavam" - ennek a könyvnek alapján egy orvosnő beszél a színpadon. Szintén felolvassa saját szavait - a hallgatók csöndben osonnak ki az előadó teremből. Olyan bibliainak hangzó, de egy kortárs kinyilatkoztatás alapján megkapott idézeteket olvas fel, melyek a gyógyításokról szólnak, nagyon általánosak, s erősen megkérdőjelezhetők, vitathatók, de kétségtelenül újszerűek. Az öskeresztény tanítások a hitre épülnek, s nem csodákról, hanem a hit törvényszerűségeiről beszél. 

Kint folyamatosan nő a tömeg, várakozáson felül rengeteg az érdeklődő, az árusok ma jó napot zárhatnak majd.
Sajnos nincsen külön gyerek program, vagy gyerek felügyelet. Az eddigi években mindig volt, így a gyerekekkel érkező szülők a programokról lemaradnak. Az épület mögött egy hatalmas játszótér van a gyerekeknek, ami vígasz lehet a szülők kivárása után egy kicsi számára. Jakus Orsolya elmondta, hogy az a kiállító, aki a játszóházat installálta volna nem jött el.

A vegetáriánus lacikonyhák fantasztikus illata átjárja a termeket - lassan az éhes kiállítók és vendégek sort alkotnak. Közeleg a dél.

Húsos zsemlék a büfében
Elvonultam a büféhez az előadások szünetére, aholis egy jókora tálca csirkés rántotthúsos szendvicset egyensúlyozott keresztül a büfés hölgy. Kérdésemre elmondta, hogy a harmadik tálca fogy, de részint a bio-piac kiállítói vásárolták meg a készletet, máskor sem fogy ennél sokkal kevesebb a piac-napokon.

Állapotfelmérések az emeleten
Népszerű természetgyógyászok, mint Majoros János, Hartmann Ferenc, vagy Váradi Tibor fogaják a vendégeket. Több aurafotós stand is felállt, a bejáratnál a Zepter ügynökök elől menekülve viszonylag sokan leülnek, az emeleti aurafotósok biznisze mérsékeltebb. találkoztunk MLM hálózatban terjedő, anionos intim betéttel, alig egy leheletnyire a talpbetétet áruló állvány mellett. Bízunk benne, senki nem keveri majd össze ...

Igét kaptak mára kaptak a HarmoNet olvasói, a Brahma Kumaris Szellemi Egyetem standján:
 

ELFOGADÁS
Mesterként felismerem, hogy teljes elfogadással, mindenkit engedni kell, hogy az legyen, aki. Jól érzem magam; semmi nem számít!

Megérkezett néhány fotóval Zemlényi Zoltán - többen gratuláltak neki a folyosókon és üdvözölték, emlékezve régi könyvére.
 
Teszteljük a kajákat
Röviden és velősen: Egyik jobb, mint a másik. Mennyei ízek tobzódása jellemzi a vegetáriánus büféket. A Zsanna-Manna csemegék koronázzák meg az indiai, ősmagyar és különleges ízeket. Csak győzzük pénztácával! (Egy szamósza 300 Ft, egy cső kukorica 250 Ft, stb. ...) A Vegafood standjánál az utcán kígyózik a sor.
 
Az árusok többsége elégedett a fesztivállal, folyamatos a vendégforgalom.

Schirilla György, a program házigazdája villáminterjúban összefoglalja a délelőtt eseményeit - közben dedikálja saját könyvét:
- Kellemes meglepetés ért, hogy mekkora sokadalom volt az előadásokon. Sok a  régi, barát, ismerős. Egy bővülő család van itt jelen, évről évre ugyanazok, és az ő egyre szélesedő baráti körük is. Nagyon nívós az árusok köre, nincsen semmi "gagyi" a termékek között. Jól esik a sok előadás után műsorvezetőnek lenni, szeretek konferálni.
A második előadásban tetszett, hogy egészséges konfliktus alakult ki az előadó és a nézők között, bizonyítva, hogy szakértő nézőközönség és interaktív előadások zajlanak. Most az életmód fesztiválon a szeretet, az egészség és a béke rezgéseit lehet átélni.

Nincs tülekedés, nincs erőszak, egy egészséges, jóindulatú közösség van jelen. 13 év alatt még soha nem volt konfliktus, lopás. Orsi (a fő szervező) hatalmas erővel viszi tovább ezt az eseménysort, büszke vagyok rá. 

Schirilla tippel -  Hogyan álljunk át húsevőről vegetáriánus étrendre? Erről a témáról szeretne jövő évben egy külön szekciót állítani. Tavaly 1650 kilométert futottam végig a Vatikába, s fogadott a pápa - mondja Gyuri. Vegetáriánusként magam vagyok az élő bizonyíték arra, hogy ezt lehet fitten, egészségesen csinálni, teljes életet élni.

Schirilla bölcsessége a Harmonet olvasóknak:
Boldog akik kitartanak, mert célba érnek!
Ezt azoknak az olvasóknak küldi, akik szeretnének vegetáriánusok lenni.

Váradi Tibi már-már fanatikus hívei megtöltik a nagy előadót - a MESTER ajkán csüng a köznép (ifjú és középkorú hölgyek holdudvara veszi körül a Napfényes Élet alapítvány guruját.) A vegetarianizmus testi, lelki és szellemi aspektusai témájában csépeli a frázisokat, évek óta jószerivel ugyanazt mondva.

Bányay Géza előadása nemsokára kezdődik. Mivele ezt már nem tudjuk végigülni, így ars poeticáját adjuk közre:
 A húsevés elhagyása erkölcsi kérdés is. A világ olyan irányban halad, hogy nem lehet fenntartani tovább húsevő életmóddal. Ma már ez az erkölcsi döntés nem csak az erőszak-nélküliség, hanem a globális felelősség döntése is, vagyis az etikai felelősségünk az egyéni, és az állatok iránti felelősségről az egész világ jövője iránti felelősséggé növekedett. Ennek kapcsán mutatjuk be a fenntarthatóság és a húsevés kapcsolatát, és a válságok lefolyásának tendenciáit. Szó esik arról is, hogy ez az erkölcsi döntés akkor is fontos, ha nem tudjuk elkerülni a bajt, mert csak ez a minta az, amit tovább szabad vinnünk.

Bányay Géza (Swami B.A. Kesava) hindu szerzetes 1958-ban született Budapesten. Középiskolai tanulmányai után egy hagyományos guru-iskolában indiai és nyugati mesterek mellett tanult, s kapott beavatást és felsőfokú képzést a védikus tanításokba és a szellemi jóga gyakorlatába. Ezzel párhuzamosan külkereskedelmi diplomát is szerzett. Harminc éve vegetáriánus. Tevékenysége a kezdetektől a non-profit szférához köti. Aktívan részt vett a Budapest Klub munkájában, a Társaság elnökeként, a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért (SoL) alapítvány egyik alapítója, a Vallási Dialógus létrehozója. Számos helyen tart előadást és képzést védikus és öko-etikai kérdésekről.

Percről percre összeállításunk véget ért - munkaidő után szeretettel várnak Téged is a Vegetáriánus Fesztiválon!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2126 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x