Hatásos a vega misszió!
Címlap / Szépség-Egészség / Hatásos a vega misszió!

Hatásos a vega misszió!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-03

Még most sem késő elindulni a Vegetáriánus Fesztiválra! - Zemlényi Kovács Zoltán kedvcsinálója a Vegetáriánus Fesztiválhoz! (Ma is folytatódik a MOM művelődési házban a XII. kerületben!)  

Tiszta szívből merem ajánlani, a vegáknak mindenképpen (bár ők bizonyára tudnak róla), de még a kimondott húsevőknek is, mivel színvonalas program van a MOM műv. házban, rengeteg közismert előadóval és egy semmihez sem fogható élményhegyekkel! A téma mindenütt a hús nélküli táplálkozás fontossága, ami nekünk, húsosoknak eleinte megterhelő és süketelésnek tűnik, egy ponton túl viszont igen meggyőző és hatásos. A végén még én is vega leszek??
A Vega fesztivál ezúttal a Csörsz utcai bio piac tőszomszédságában volt, illetve tegnap kezdődött, még ma is tart a MOM-székházban. Tegnap még a bio-piac is nyitva volt, mely ma, vasárnap már zárva van/lesz, de sebaj, a kiállítás is tele volt (és van ezekben a percekben is) különféle ízletes vega kajákkal.

Húst és tejbegrízt
Az „igazi” magyar ember húst hússal eszik, alap a tojásrántotta, meg jómagam a tejbegrízt is imádom, még ha sokan „bébipapinak” is tartják. Főztem én már tejbegrízt – nagy sikerrel – komoly, meglett férfitársaságnak is, és mindenki imádta. Ja, mert a zacskóslevesen kívül két ételt tudok elkészíteni: a tojásrántottát és a tejbegrízt. Ezzel a tudással 40 évig elvoltam, de már jópár éve, nem a saját jószántamból, de elkezdtem bio-piacra járni, és hellyel-közzel érdeklődni a téma iránt.

Idővel észrevettem, hogy egyre többen vegetáriánusok a közelemben, amit nem bántam, mert egytől egyig remek emberek, s már egyre inkább kínosan éreztem magam, ha meg kellett nyilatkoznom, hogy én bizony eszem húst. Ugyanakkor ismerőseim másik csoportja szabályosan hülyének nézett, mikor szóba kerültek a marha-, disznóhús mellőzéséről szóló témák és igen, a törökben rendszeresen fogyasztottam még az elmúlt héten is csirhehúsos gyrost.

(Képünkön: Oszter Tamás észt oszt - hölgykoszorú hallgatja) 

Ettől függetlenül már egy jó ideje rendszeresen eszem saját magam készítette apróra vágott, sok féle alapanyagból származó salátát, meg néha barna kenyeret is, ami már egyáltalán nem annyira rossz, mint mikor először kóstoltam. Sőt! Bíztatásra ettem már (többször is!!) búza csírát, ami után meglehetősen csodálkozom, hogy mért is nem kaptam még meg a dicső hősöknek járó aranyserleget??!

Tehát ilyen előmenetellel mentem el a MOM-ba, ahol számtalan ismerőssel találkoztam, és még több ismeretlennel ismerkedtem meg! Először körbe-körbe mászkáltam a sokszínű, vidám kavalkádon. Mivel mindenki mosolygott rám, én is mosolyogtam mindenkire. Bementem több helyiségbe, ahol különböző természetgyógyászattal és ehhez kapcsolódó témákkal foglalkozó emberek ültek. Sokan árultak valamit, sokan hirdették az igéjüket.

Hartmann Ferencnél, a Harmonet természetgyógyászánál  részt vettem egy állapotfelmérésen, aki utána a tenyerem tapogatásából megállapította, hogy nagyon energikus vagyok, általában többet vállalok magamra, mint amit kibírok, ezért állandó feszültség alatt élek, de alapvetően jól vagyok. Hm. Aztán Domján Mónika tarot jóslását figyeltem, hogy milyen tanácsokat ad, ugyanis én már nem kerültem sorra.

2-től a nagyelőadóban Váradi Tibor adott elő a vegetáriánus életmód testi-lelki-szellemi aspektusairól. Őt hallgatva kezdett bennem alakulni ez a vegetáriánusság felé való irányultság. Váradi Tibort egy karizmatikus, rettentő nagy tudású embernek ismertem meg. Már több könyvéből olvastam részleteket, különböző témákban. Személyesen most láttam először.

Éhségemet a biopiacon enyhítettem
. Két szelet vajas-zöldséges barnakenyeret (á: 500 ft.) és egy nagy fürt szőlőt (á: 250 ft.) vettem és ettem, de a szőlős nénike adott ajándékba néhány szál illatos növényt, hogy vigyem haza és főzzek belőle 3 pohár teát. – Mert ilyen a bio-piac!

Fönn az emeleten ismét találkoztam azzal a jóga-oktató lánnyal, akivel először Laár András Tündértantra éneklésén találkoztam, aztán pedig két barátommal, akikkel együtt jógázom. Az emeleten lévő kupolás teremben Laár András zenélt, énekelt indiai bhajanokat, de utána rohant el, mert Rákosborzasztón fellépése volt a KFT-vel.

A nagyelőadóban egy vegetárius táncos pár szamba bemutatója után következett Oszter Tamás – „Amiről nem akarják, hogy tudj” című előadása, ami rendkívül érdekes módon végképp meggyőzött a hús végleges elhagyásának fontosságáról.
Beszélt arról, hogy miért nem jó a tojás (mert folyékony csirke), miért nem jó a tej (mert nyákosít), viszont a leveles zöldségek mind jók (nyersen), kivéve a spenót és a sóska (pákk, pedig az a kedvencem!).
A lényeg: a hatalmi szerveknek az emberek bután és betegen hagyása áll érdekében, ám most ez a folyamat már annyira elharapódzott, hogy mostanra már ők is egyre inkább belátják, hogy ezeket az információkat mindenkinek tudnia kell. Csak  ugye ez nem lesz könnyű, mert a sok ember nehezen szokik le az agyonvegyszerezett, agyonmérgezett, a testnek rettentő káros ételek fogyasztásáról. Az elvakult vegetáriánus pedig az összesküvés elméletekről.


Kövi Szabolcs Varázslata (képünkön) közben is egy tucatnyi ember vette körül Tamást, s faggatták a helyes táplálkozás részleteiről, miközben ő hevesen tömte magába a napraforgó csírát. Én pedig azon gondolkoztam, hogy akkor ma este mégse csinálok tejbegrízt. De akkor mi lesz a tejjel??

ZKZ
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5717 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x