7+1 ok, amiért képtelen vagy lefogyni!
Címlap / Szépség-Egészség / 7+1 ok, amiért képtelen vagy lefogyni!

7+1 ok, amiért képtelen vagy lefogyni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Napi rutin, íz-, és illat kavalkád, megszokások, kedvenc ételek. Ezek és más indokok, speciális helyzetek sora vezet oda, hogy képtelen vagy lemondani az ételről és folyamatossá válik a túlevési szindróma. Étkezési berögződések, harapnivaló szokások, durván fennragadt kilók. Csapdák, amikre jó, ha figyelsz. 

Megszokás
Ha minden nap ugyanabban az órában reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk, arra tanítjuk a testünket, hogy bizonyos időszakokban várja az élelempótlást. Még akkor is, ha egyébként nem korog a gyomrunk. Reggel automatikusan kinyitod a hűtőajtót, értekezlet után bevágod az ebédet, és alig várod, hazaérj, hogy vacsorázhass egy jót. Reandy Seely, a Cincinnati Egyetem professzora szerint azért vagyunk éhesek például délidőben, mert az elmúlt 100 napban akkor ebédeltünk.

Gusztaságok látványa
A fénykép feltalálóját is okolhatjuk a plusz dekák miatt. Az agyunk ugyanis nem tesz különbséget aközött, hogy kedvenc ételünket vagy csak annak kétdimenziós mását látjuk – véli a professzor.A testünk érzékeli, hogy ennivaló van a környéken, és felkészül rá, hogy az be fog kerülni a szervezetünkbe. Ezért indul el a nyálelválasztásunk anyuka almatortája és a reklámokban szereplő almatorták láttán egyaránt.Illat zivatar - bepörget

A szaglás kulcsfontosságú eleme a folyamatnak, melynek során érzékeljük, hogy kaja van a közelben. Amint kiszimatolunk valami finomat, beindul az inzulinelválasztás, ami éhségérzetet okoz. A látvány és a szag együtt beindítják a lavinát a szervezetben: minden porcikánk ételre vágyik.

HarmoNet tipp: 30 év felett természetes a hízás? Kortól függetlenül fogyni >>

Pityókásan megéhezünk – a sörkorcsolya szindróma

Tudományosan még nem bizonyították be, hogy az alkohol miatt ennénk többet, de a fogyókúrázók többsége szerint nehezebb tartaniuk a diétát, miután alkoholt fogyasztottak. Az alkholokban is sok kalória van, de mások meg arra esküsznek, hogy a partyk alatt elveszi az alkohol az étvágyat. Minden esetre sokan ráesznek.

Téli takaró testünknek
Hidegben az emberek többsége többet eszik. Ettől is vagyunk hajlamosabbak télen a hízásra, és ezért nem srófolják fel a fűtést az éttermekben. Evés előtt az anyagcsere-folyamataink lelassulnak, és csökken a testhőmérsékletünk. Az étkezés felgyorsítja az anyagcserét, és felmelegíti a szervezetet.Fáradt falatozáok

Ha nem alszunk eleget, az energiát többlet kalória bevitellel próbáljuk pótolni. Így leszünk kövérek, buták és fáradtak egyszerre. Az alváshiány ugyanis a koncentrálóképességet is sújtja.

Gyorsan kiürülő kaják
Hiába laktál jól fehér kenyérrel vagy egy hatalmas adag sajtos makarónitól, mert néhány órán belül a szervezeted újabb adagért süvölt. A finomított szénhidrátok fogyasztása után gyorsan lecsökken a vércukorszinted, és újra érdeklődésed középpontjába kerül a táplálkozás.

HarmoNet tipp: 100 változatos és hibátlan fogyasztó-súlymegtartó recept - tanácsadónktól >>

Nassra vágyunk

Miért van az, hogy megettél egy hatalmas szelet húsos ételt, és tele vagy, de még mindig tudsz helyet szorítani a desszertnek? Az testünk ínyenc, és szereti a változatos ízeket.

Lehet, hogy minden ízigényedet kielégítetted, csak épp az édesre való vágyat nem. A dietetikusok szerint elég lenne néhány édes gyümölcsöt csempésznünk a salátába, vagy édesebb szószt használnánk a húshoz, hogy ne kelljen desszerthez folyamodnunk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x